Julslut

Julen är slut, och imorgon mellan landar jag i Enköping en stund innan Norrlandsfärden på måndag. Ska bli ganska skönt att åka härifrån nu, MEN vi har absolut inte bråkat lika mycket som vanligt, det är ett framsteg. Kanske håller vi på att bli vuxna, alla fyra (pappa inkluderad).

Jag har hunnit träffa en massa släktingar, haft finkläder, handlat, ätit tonvis med godis och annan föda, träffat finaste Alex och Josse, och fått en jättebra mp3 i julklapp och en massa annat.

En skämmig grej hände på julafton. Eller inte sådär "aah jag gjorde bort mig", men mer jobbig situation. Jag fick ett paket av mamma som jag kände innehöll en CD. Jag blev jätteförväntansfull, för jag tänkte att det var nåt bra, men så när jag tog bort pappret var det Kikki Danielssons julskiva, och mamma bara skrattade. Jag tyckte inte alls det var kul, blev mest besviken, och skämdes lite för det. Jag sa att den kunde de behålla eller nåt, jag ville inte ha den. Å, hon tyckte nog jag var jätteotacksam. Men jag vill inte ha den. Och jag förstår fortfarande inte varför jag fick den... Jag som brukar ha humor...

Lördagkväll i Garphyttan

Ibland undrar jag om mina föräldrar inte är lite utvecklingsstörda. Nu sitter de klistrade framför Dansbandskampen och diskuterar med inlevelse om Bengt-Kristers eller Sten-Stures eller Lars-Barbros borde vinna. Mamma verkar till och med lite arg för att pappa inte förstår storheten hos hennes favvo.

Hallåå, det är ju DANSBAND, ALLA ÄR DÅLIGA! Det är som att de blivit helt hjärntvättade. Eller bara gamla. Jag kan i alla fall inte komma på några fler än pensionärer, töntar på landet med träskor och skinnväst, och såna med downs syndrom som gillar dansband.

Själv är jag ju hur normal som helst som sitter en lördagkväll vid pappas kontorsdator och kollar gamla avsnitt av Andra Avenyn och vräker i mig mozartkulor.

Jullov!

Det här var det som var mest kul på bussen:
(Tant ringer till nån från mobil) "Å, vad roligt det är att ringa till dig! Thiiiiis is a magic namböör, SAMTIDIGT som signalerna går fram! Man blir så glad! Hur har du spelat in det där egentligen?"

Nu är det jullov, och jag har bestämt mig för att göra roliga och slappa grejer mest hela tiden. Jag ska börja med att vända lite på dygnet. Okej, väldigt lite. Typ lägga mig elva istället för tio...
Julavslutningen var först seg. Det var total utvärdering av året som gått. Gruppen jag var i fick diskutera vad det finns för hot mot utbildningen och oss. Och så lyssnade grupperna på varandra i hundra år, innan det äntligen blev julfika och bildvisning.

Ett helt år har gått. Känns ganska läskigt, om bara ett till så ska jag vara färdig trädgårdsmästare. Visst har jag lärt mig massa under året, men SÅ mycket? Vi får se hur det går...

Jag följde med Louise hem till Östervåla häromdagen. Det var som att åka till en helt annan värld, supervinter! Alla träden var nedtyngda av snö, och det såg ut som på gamla julkort överallt.
Vi lekte med hunden och alla katter, och djuren fortsatte även när jag skulle sova, vilket blev väldigt svårt. Dessutom skulle Louises sambo upp vid halv sex på morgonen, och då blev det ett himla liv.
Men förutom sömnsvårigheter var det jättetrevligt! Jag kryddade grönsakssoppan hundra gånger för mycket som Louises mage tål, men det gjorde inget för vi åt massa pannkaka också. Och så var vi på landet och kollade in stället Louise äger, där hon ska bygga och bo i framtiden.

Hann träffa världens bästa Per igår också. Vi gick på loppis, käkade och fnittrade en massa. Per är bäst ingen protest. <3

Nu känner jag för att baka pepparkakor som jag kan äta när jag kollar på luciamorgon imorgon :)


Jag lever och målar

Igår höll jag på att bli påkörd i en rondell på väg ner till gymmet. Men det blev jag inte, så jag lever och är frisk och inte ett dugg handikappad. Det är inte varje dag man tänker på det och uppskattar det, men nu ska jag börja göra det oftare. Och så ska jag sätta lyse på cykeln omedelbums.

Jag sitter i skolan och jobbar med akvarelluppgiften idag, målar en altan med skog runt om. Det är bara jag här. Känns väldigt ambitiöst, nästan överdrivet (uppgiften ska ju inte vara klar förrän i typ februari). Men är man pluggis så är man.

Det blir alltid en så mystisk känsla över en nästan tom skola. Just nu känns det som när man hade gått de allra längsta dagarna i gymnasiet (slutade halv sex på textilbilden på Virginska), och gick genom ödekorridoren. Lamporna var lite mörkare än vanligt, eller så kändes det bara så. Kanske nån städare borta i andra änden. Och det kanske luktade gammal pannbiff.

Målningen blir för övrigt rätt ful, but I try.

Betong

Å, vad irriterande. Jag hade skrivit en lång harang om halgen och första advent och skit. Men så försvann allt. Man skulle vara lite mer datanörd och teknisk och kunna trolla fram allt igen. Men nej.
Snabbresumé: julmarknader, fyrverkerier till Abba-musik, adventsfika med glögg och fioliolej på en nation, Madagaskar två mm. Helt klart värd helg.

Vi var på studiebesök med klassen igår, på två betongfabriker, jiiha. Inte så jättekul att kolla på tusen ton marksten på rullband, men det fanns mycket män i blåkläder och vi fick fika och gratispennor.
Sen åkte jag till Per, kollade på julkalendern och gamla Anders och Måns-avsnitt, och lagade soppa (som jag överkryddade såklart).

Nu har vi nyss haft anläggningsteknikprov, och jag klarade mig galant. Skönt. Nu är det typ jullov, bara lite kvar.