iiiuuu!

Jag är på väg till gymmet, men var tvungen att smita in på skolan och spy lite. Nästan. En äcklig gubbe som plockade skräp med en sån där klo, kallade mig för gumman. GUMMAN! Blä, vad jag hatar äckelgubbar med glugg mellan framtänderna, om de ens har några. Missfoster!

Trasig tumme

Vad kul det är att få kommentarer! Svårt att veta var man ska svara bara... I sitt eget inlägg? I era bloggar? Jag tar det här istället...
Elin, vi får ta och jämföra våra Hulk-muskler nästa helg hos Jos, för du skulle dit va? Kul att träffa dig igen i så fall!
Sofi, vet du hur många seven-eleven-brownies mina få-tillbaka-pengar räcker till? TUSEN stycken! Femhundra var alltså, det satsar vi på i sommar tycker jag...
Åsa, du ska få en azalea på födelsedan, med skötselråd och hela skiten :) (Fast de är ganska fula som krukväxter... I Botaniska finns Azaleadalen,tror jag den kallas, dit får du gå, du har ju jättenära dit nu!)
Lisa, jag tror jag kommer till Stockholm på tisdag. Det står "eget arbete" på schemat, och om det inte är grupparbete ser jag det som "ledigt" ;) Vi borde gå till nån affär som har en massa rosa grejer... Hoppas vi ses!

Igår hade jag ledigt (känns som att jag är ledig ganska ofta nu). Jag hade planerat skitbra att jag först skulle göra en lasagne och en gratäng, och sen gå en sväng på stan och till gymmet och simningen. Men nähe. Jag hann strimla några potatisar, men kniven var visst lite för vass och hal, vilket resulterade i att en bit av ena tummen fläktes upp. Jag fick improvisera nåt slags bandage, och sen var jag ju helt handikappad hela dagen. Allt hackande och skärande tog mycket längre tid än jag tänkt. Dessutom kom jag på att jag bara hade en gratängform, så jag kunde inte göra båda rätterna samtidigt.... Jaja, efter några timmar fick jag äntligen gå ut i solen. Åkte till stan och köpte de billigaste gympaskorna jag hittade på Intersport (som inte var så himla billigt i alla fall, men jag var tvungen, man får inte ha uteskor på gymmet.) Bandaget läckte lite, så det kom blod på skosnörena.
Sen tränade jag på gymmet en stund, men vågade inte simma med den trasiga tummen. Sprang i skogen i stället, men det var jättejobbigt, så jag var tvungen att gå halva vägen. Såg en konstig tjej med barnvagn. Typ arton kanske, med fett hår och lite knasiga kläder. Munkjacka, ful mönstrad långkjol och snowjoggers. Jag tänkte på Doktor Kosmos "Högstadiepersonerna"...
Eftermiddagen var i alla fall trevlig. Satt i sommarklänning på den soliga balkongen och läste ut Hey Princess, som jag lagt på hyllan ganska länge.

Färg och form idag med. I alla fall form. Vi har tecknat en paraplyaralia på stam, och snart ska vi ut och teckna hus. Man får visst inte säga "rita", och det inte finns en linjal med i processen... Jobbigt, jag har alltid sagt rita om allt som inte är måla. Men nej, är det på frihand heter det TECKNA. Suck.


Bra tider

Å, jag älskar att vara skattebetalare. Man får så mycket pengar tillbaka runt midsommar att man inte ens behöver sommarjobba :) Igår var det min lyckodag, jag fick meddelande om att det fanns förändringar i deklarationsbeskedet. Jaha, tänkte jag, nu får jag väl betala restskatt istället. Men icke! Min sommar är gjord :) Eventuellt kan det bli en Mölndals-vecka med dagläger, med Åsa. Vi har ju sagt "aldrig mer", och jag får för mig att vi till och med gjorde ett muntligt avtal om att vi "aldrig mer" skulle. Det är ju så himla mycket att planera och fixa med... Men men, lite kul är det ju också, så vi kanske halkar dit ;) Bara vi får samma goa ungar som förra sommaren. Minus två då...

Träningen gick bra igår, men shit vilken träningsverk jag har i bröstet idag. Det var många ovana rörelser, men jag kommer komma in i det. Instruktören tyckte jag såg stark ut, hehe... Fick ett program som jag ska göra ett par, tre gånger i veckan. Vilar idag, men imorgon ska jag köra passet igen. Jag ska bli Hulken.

Idag börjar vi kursen i färg och form, än så länge har vi ritat linjer... Nu börjar vi. 

En struts har fyra ben

Nu måste jag faktiskt citera mig själv, jag är så himla dum ibland... Pappa och jag satt i bilen på väg till Enköping, när jag fick syn på ett gäng djur på ett fält, och ett av dem såg lite längre ut än de övriga .
"Oj, det såg ut som fyra rådjur och en struts där!" sa jag.
"Det var nog en trana..." svarade pappa. 
"Nej, för den hade fyra ben!"

Tillbaka i Enköping alltså, och är nu i skolan. Jag märkte att vi inte har nåt Internet hemma längre, eller ja, grannarna har skaffat skyddade nätverk... själviska människor! ;)

Nu känner jag mig nöjd och glad, rapporten är färdigskriven. Skitbra att jag inte hade nåt Internet egentligen, för nu fanns det liksom inget att göra samtidigt, perfekt!

Idag ska jag på träningsinstruktion på Nautilus. Lära mig maskinerna rätt och så. Det ska bli riktigt kul. Sist jag tränade på gym var på idrotten i gymnasiet, och i det gymmet var det ju en massa läskiga killar. Nu ska jag bli grymt stark och slå ner dem.

Sista dagen

Avslutningsdagen på praktikplatsen, trist... Nu när jag riktigt kommit in i gemenskapen! Vi åt lyxglasstårta och jag fick faktiskt lite lön (fast säg inget till nån), och fina rosenknoppspelargoner.
Jag kommer sakna alla, eller de flesta i alla fall. Jag börjar ju gilla Kjells humor också :) Eller det känns liksom tryggt på nåt vis, man kan alltid vara säker på att få höra minst ett par torra skämt varje dag.
Men nu är det slut, och på måndag börjar skolan. Blir väl bra det med, vi ska ha färg och form, men jag vill helst jobba mer. Hoppas jag kan få lite helgjobb på Blomstermarken under våren och sommaren, det skulle vara kul.
Hann inte säga hejdå till Linnea, hon skulle iväg och jobba på Silvan på eftermiddagen. Hejdå Linnea, om du läser här. (Du missade god glass).

Vi hittade faktiskt ett snyggt tyg på mormors kompis affär, ett orange/grön/beige-randigt. Kan bli riktigt fint. Måste bara hitta ett mönster också. Utan axelvaddar.

Nu är det den sista fredagskvällen hos mormor = pizza och TV... Imorgon bär det av till Enköping igen, ska bli ganska skönt ändå.

Axelvadd

Mamma och moster Inger kom på besök i eftermiddags. Vi åt quinoasallad och tittade på olika läppstift (mamma har visst blivit sminkåterförsäljare, haha). 

Dagens lärdom angående små blåa vårblommor: scilla är en sort, och kallas även blåstjärna. Det är de som växer liksom med huvudet ner. Sen finns det vårstjärna också, som har uppvikta blomblad (de som jag alltid sagt scilla åt), nu minns jag inte det latinska namnet men det börjar på c. Nåt nytt varje dag...

I stället för att skriva praktikrapport har jag suttit och bläddrat i Burda-tidningar från tidigt nittiotal... Förfasats över och skrattat åt hur folk gick klädda. På fullt allvar. Fruktansvärt kul :)
I morgon ska vi kolla på tyger, mormor och jag, hos en kompis till henne som har nån liten affär. Ska tydligen finnas en massa fina tyger för tio kronor metern... Det tror jag inte på men men, hoppas hitta nåt till en klänning...

Nu ropade mormor från TV:n. Undrade om jag skulle "se det här om surdegsbröd". Å, vad jag känner mig gammal. Om mormor tror att jag är intresserad av matprogram måste det betyda att jag är ännu tantigare än jag trott... Men nej, jag ska inte gå och kolla på surdeg. Nu blir det lite Andra Avenyn istället, missade det i tisdags :)  

Fin dag

Det har varit en jättebra dag. Varmt och vårigt och bra låtar på radion. Jag är en vampyr är visst veckans favorit på P3, perfekt. Jobbade halva tiden i försäljningshallen och plockade med penséerna, och resten med plantering. Linnea var tillbaka, det var kul. Bra att ha nån i samma ålder att prata med. Visst, Kerstin (typ 70) är ju trevlig, men snackar mest om vädret hela tiden. Imorgon kommer Asperger-tjejen, jiha...
Å, det ska bli så himla trist att sluta jobba på fredag, jag vill ha en månad till med praktik. Nu börjar jag oroa mig mer och mer för rapporten och den muntliga redovisningen också... Usch, det är de läskigaste orden som finns, MUNTLIG REDOVISNING. Det hade varit bättre om vi i klassen hade gjort mer grejer som på Wendelsberg, för att lära känna varandra. Nu vet jag knappt vad alla heter, det har varit dåligt med skapa-gemenskap-aktiviteter... Det är inte det att jag är rädd för dem i klassen, men jag känner mig lite osäker än så länge...

I helgen var jag på trädgårdsmässan i Stockholm, det har jag glömt skriva. Pappa och jag åkte upp över dagen, och tog en sväng genom Enköping. Min deklaration hade kommit, med mycket bra besked! Jag tror inte jag söker några sommarjobb i år, nu när jag får återbäring är det ungefär som att få CSN-pengar under lovet också.
Mässan var kul, jag tyckte den var gigantiskt stor (fast Linnea sa att den var liten i år...). Träffade Kristin, Louise och Elisabeth från klassen, och såg Tom också, vid Kaktussällskapets monter. Jag köpte ingenting, gick mest och tittade på blommor och fina och fula dekorationsprylar. Pappa hittade en cool bastu för endast 58 900 kronor, på rea faktiskt. Han köpte den inte.
Vi åt pizza i Enköping och köpte lite godis i Hummelsta, IGEN! Jag måste ge mig nu, med det här onyttighetsätandet. I måndags bestämde jag mig för att sluta med fika och godis.... Höll mig hela dagen, duktigt. Sen på eftermiddagen var jag med mormor på lägehetsvisning, och naturligtvis bodde mormors kompis i samma hus, och bjöd på fika... Sen igår var jag ju också duktig hela dagen fram till eftermiddagen när jag både fikade med Kristina och åt biogodis med Martin (fastän Martin inte ens åt!). Jag får börja tejpa för munnen efter klockan fyra om dagarna så att jag inte vräker i mig en massa... Idag har det gått bra, tog inga bullar på jobbet trots att det fanns på bordet i fikarummet. Men nu är den halv sex, så snart börjar jag väl synda...

Jag blev tutad på av en sur bilist idag när jag cyklade hem, det är så pinsamt och jobbigt. Även om jag inte tycker jag gjorde nåt fel (en vänstersväng utan att visa tecken, men det spelar väl ingen roll när det bara kom EN bil, långt bakom mig), så tar jag åt mig så himla hårt. Jag får lära mig släppa såna grejer på en gång.

Ska duscha nu. Frågan är om jag orkar ta en joggingrunda först? Jag gör allt för att slippa plugga, och skriva rapporten...

Dålig film men fina sällskap

Liten snabbuppdatering så ni vet att jag lever...
Idag har det varit fullt upp. Jobb mellan åtta och tre ungefär, sen träffade jag Kristina från SPBF. Det var jättekul att ses igen efter så lång tid, har inte träffats sen studenten, nästan tre år! Mycket att prata om alltså, allt som hänt sen sist, gamla klasskompisar, konflikter, relationer, kärlek... Vi fikade på Gröna Grodan, ett typiskt latte-mamma-café (såg faktiskt två stycken från Risbergska-tiden som var där med sina ungar. Å, vad skönt att man inte har barn än...)
Hoppas inte det går tre år till innan vi ses igen!

Sen gick jag på stan en stund, kollade klänningar men hittade som tur var ingen. Kom på att Martin och jag kunde gå på bio idag istället för imorgon som vi tänkt, så jag ringde honom , och han kom till stan. Vi såg "10000 B.C.". Handlar om nåt folkslag som jagar mammutar och har dreadlocks, och ett annat som har träpinnar i läpparna och lite samma frilla som Roger Pontare. De ger sig ut på en farlig förföljelse av dem som tagit till fånga den blåögda vackra kvinnan som alla vill äga. Allt utspelar sig för 12 000 år sen, då det ju som bekant fanns både sabeltandade tigrar och kalkondinosaurier och segelbåtar... Inget tips, om jag säger så. Det var en av de sämsta filmer jag sett. Mest tråkig, men periodvis ganska komisk (när den egentligen skulle vara allvarlig och sorglig. Lite som Tre Solar, fast i en annan tid...)
Efteråt käkade vi på Rosalies Deli, och sen var det slut.

INTE. På bussen hem ringde jag faktiskt Magnus. Kände att det var dags nu. Det var skönt att prata med honom. Om vanliga saker igen, skolan och vardagen. Inget känslo-dravel längre, så himla skönt att slippa! Jag behövde den här pausen tror jag, och nu känns det helt lugnt. Det är fint att jag haft så många vänner att älta det här med, att jag kommit så långt framåt. Okej, de flesta har rått mig att inte ta kontakt än, men nu kände jag som sagt att det var rätt tid, och jag ångrar mig inte än i alla fall :) Jag sa att han gärna får ringa mig när och om han vill. Hoppas han fattar att jag menar det. Nu vill jag vara kompis på riktigt.

Imorgon är det absolut dags för mig att börja med LIA-rapporten om jag ska bli godkänd... Bra att det inte är LOST, då hinner jag skriva i stället.

Torsdag

Jag sitter och ångrar att jag inte köpte en knallgrön soffa som jag såg på loppis igår. Men ja, jag har ju ingen plats för den nu, och jag kanske inte gillar den längre sen när jag flyttar igen... skitsamma, nu är det säkert nån annan som köpt den.

Bara fredag och nästa vecka kvar av praktikperioden. Tiden går så himla fort när man har roligt. Ibland när man har tråkigt också har jag märkt. Det är lite mysko.

Träffade Alex i förrgår efter jobbet, jag fick skjuts av Magnus, en annan Magnus. Träffade Alex vid Ica där vi handlade lite (eller ja, hon handlade) lagade mat och kladdkaka hemma hos henne (jag hjälpte inte till med nåt, dålig gäst...), och så åt vi tills vi sprack. Upplevde låg- och mellanstadiet på nytt med hjälp av gamla Absolute Dance-skivor. Sjöng med lite medans vi grillade geléhallon i köket. "Ba-da-ba-da-ba-diiii-ba-pa-pa-ra-ba"... "Dubi-dubi-dubi-dup-up-up-dubi-dubi-dubi-yeah-yeah"... "Shut up and sleep with me, come on why don't you..." Egentligen är vi för unga för att ha minnen till låtarna, men jag vet att vi lyssnade på de här låtarna på fritids, när det var danstävling på den gråa mattan i klassrummet...
Vi hann med lite skvaller också såklart :)

Idag har jag sorterat bort döda pelargoner, tömt ut jord i korgar och planterat rosenskära, tomat och dahlia. Jag gillar dem mer och mer, de jag jobbar med. Kommer bli lite trist att åka till Enköping igen och sätta sig i klassrummet. För det är en sån mysig stämning på praktiken. Litet (eller ja, ganska stort) familjeföretag med flera generationer. Lagomt. Jag trivs i växthusen och i butiken och i det svinkalla fikarummet. Trevliga människor, lätta att prata med. T.o.m. Kjells torra skämt och ordvitsar känns roliga (fastän de ibland är så dåliga att inte ens pappa skulle kunnat hitta på dem...)
Det känns bra helt enkelt, jag skulle lätt kunna tänka mig ett sånt här jobb i framtiden. Idag frågade jag om jag kommer bli godkänd av handledaren, och han sa att det var självklart, att jag jobbar så bra! Det är ju kul att höra :)

Jag hade en nära-fågel-upplevelse på hemvägen. Nån sorts rovfågel var det, kanske vråk eller falk (?), som flög jättenära mig där jag cyklade. Coolt :)

Och så har jag världens bästa mormor. Hur kan jag klaga på att hon är lite tjatig då och då, när hon är BÄST nästan hela tiden?! Jag är väldigt bortskämd nu när jag bor hos henne. Får lagad mat varje dag, hon fixar iordning matlådor och grejar... Jag är nog lite otacksam.


Utflyktsdag

Igår var det en riktig tant-dag. Jag åkte med mormor och farmor till Enköping. Startade tidigt, vi åtta. Vi valde bort E18 och åkte istället på en liten väg. Körde genom Odensbacken, Hjälmarsund, Strängnäs osv... (Det här kändes också lite tantigt, att nämna vilken väg vi tog...) Stannade nånstans och fikade (på en skit-omysig rastplats, precis vid vägen, men mormor och farmor tyckte det var mysigt, de hörde väl inte trafiken).
Väl framme kollade vi in i lägenheten, pysslade lite med blommorna, planterade om Kristins mögliga tomatplantor, öppnade posten. Varken elräkningen eller mobilräkningen eller deklarationspappren hade dykt upp, jag hade räknat med dem... Vi åkte ner på stan och åt på nåt litet matcafé. Gick in i nån liten presentaffär och tittade på fula glasprylar. Sen åkte vi därifrån. Gick in på Godisstoppet i Hummelsta och köpte alldeles för mycket godis som nästan är slut redan. I Köping kollade vi till graven där mormors föräldrar ligger. Kyrkogårdsförvaltningen hade inte gjort nåt sen i höstas. Skjutsade farmor ända hem, och vid sju var vi tillbaka i Hällabrottet. Puh.

Nej, jag erkänner, det var inte så kul. Innan jag kommer på såna här idéer känns det som att "det skulle vara så roligt att umgås mer med farmor och mormor på det här sättet" (åka på utflykter, gå på stan, liksom uppleva nåt, nåt som man kommer ihåg bättre än när man satt och fikade hemma i köket).
Men ne-ej, jag vet inte... Det kanke inte är värt det. Jag är för otålig. Jag vet inte hur många gånger jag irriterade ihjäl mig på olika grejer igår! Hur sakta de gick. Vad de snackade om i bilen. Kommentarer. Och det kändes ju inte direkt som att farmor uppskattade den här dagen mer än nån annan dag. Det funkar kanske lika bra med en fika hemma i köket.
Jaja, det var ett försök att plussa på karmakontot lite. Men nu när jag snackar skit och beklagar mig över det i efterhand spelar det ju ingen roll i alla fall. Skitsamma.

Kände för att ringa Vaktisbjörn igår, så det gjorde jag. Var kul att höra hur läget var, men han hade himla bråttom att lägga på. Om jag hade Göteborglängtan innan, blev det ännu värre nu. Björn är ju liksom Wendelsberg. Å, jag vill åka dit.
Och nästa fredag ska ju Sofi vara på TV och allt. Jag vill vara därborta och kolla på programmet hemma hos henne. Jag saknar röran i deras kök. Jag skulle t.o.m. diska en ännu mögligare kastrull än förra gången om jag kunde åka dit nästa helg...
Och Åsas lägenhet vill jag också se. Den som både verkar jättebra, och mindre bra för att den inte ligger på Brynolfsgatan längre. Det gör inget att man måste duscha i köket. Jag vill träffa er nu!
En månad kvar...

Jag har en ny favorit, Markus Krunegård. "Jag är en vampyr" är den bästa låt jag hört på flera år tror jag. Han har så himla fin röst och dialekt, jag älskar honom :) De andra låtarna på Markusevangeliet är också bra, men det är svårt att sluta lyssna på det första spåret. Hela världen är så underbaaarrr.

Bulldag

Idag har varit en så himla skön dag! Det är jättevårigt ute, jag cyklade hem i bara tröjan (okej jag hade byxor och sånt iofs, men ingen jacka!). Klockan är över sju och solen skiner än. Jobbet har gått snabbt och varit kul, Linnea och jag har planterat en massa pelargoner. Roligare än det jag gjorde igår, plockade bort blomknoppar från tusentals pelargoner, gick där mellan borden, HELA dagen, lite tröttsamt framåt eftermiddagen. Asperger-tjejen var där och jobbade ett tag också, men hon var inte så jobbig idag. Hon spådde i mitt namn att jag var en flörtig social person med en väldig dragningskraft för det andra könet. Ha ha ha HA, vilket skämt...

Ernst var inne på Blomstermarken idag. Han var lång. Och skrattade precis som på TV.

När jag kom hem var mormor i full gång med att dammsuga i sin bil, så jag hjälpte henne lite där, och sen rotade jag lite bland "skräpet" i källaren (massa snygga gamla grejer).
Nu bakar jag bullar, jag tror det har jäst färdigt nu...

Men som sagt, väldigt bra dag, hoppas det fortsätter så här. Det är skönt att vara glad.


Jobbardag

Yes, nu funkar det äntligen. Inte för att jag har en massa saker att skriva om... Men det är irriterande när det inte funkar att logga in. Och det gör det visst inte hos mormor. Men nu är jag i Garphyttan en sväng. Planterade lite penséer åt mamma förut och satte sticklingar från några pelargoner pappa har "övervintrat" (alltså haft i garaget utan att ge nåt vatten alls. De var nästan helt döda... Får se om det kan bli nåt av dem). Martin och jag har beskurit plommon- och äppelträden också, jag hade lite användning av beskärningslektionerna faktiskt (fast jag skulle behöva fler). Ikväll ska jag på bio med pappa och se Morgan Pålsson-filmen (jaja, jag vet, det är tydligen apdålig, men det är ju gratis, och gratis är gott).

I helgen var jag och mormor kulturella... På lördagskvällen (efter en loppisdag) gick vi på gospelkonsert i Kumla kyrka, rätt så mysigt (fast ganska liten publik så det var pinsamt när man skulle vara med i sången...). Vi hann kolla på Körslaget på fyran också, så det blev mycket sång.

På söndagen var det fint väder så vi gjorde en utflykt till Herrfallsäng (naturområde), gick runt och kollade på knoppar och blåsippor, och fikade i solen. Mormors kakor är bäst.
Sen var vi på Skomuséet i Kumla, där det även var en (skittråkig) utställning om stickning under 1900-talets senare del. Alla muséer kan ju inte vara roliga...

Nästa helg blir det troligtvis en tur till Enköping med mormor OCH farmor, det ni!...

Nu måste jag duscha bort all jord jag har överallt. Men det är rätt gött att vara skitig och ha arbetskläder ändå :) Jag trivs jättebra på praktiken. Det är skönt att inte ha några läxor eller grejer att läsa igen och så, utan vara ledig på eftermiddagarna. Borde dock  börja skriva lite på rapporten. Det ska vara över fyra sidor, bara den löpande texten... Var ska jag hitta så mycket att skriva om? Jag gör ju egentligen bara två saker, planterar och toppar...

Har förresten börjat cykla till jobbet. 13 km ungefär, låter långt och jobbigt men det är plant hela vägen, och inte så mycket trafik heller. Det går rätt bra, men hur lugnt jag än försöker ta det så blir jag genomsvettig. Måste vara det att jag är så supervältränad så jag börjar svettas direkt när jag rör på mig... ;)

Jag kan läsa igen! En vanlig bok... Sen jag började plugga ha