Bostad, hoho?

Det känns bättre efter samtalet, men inte bra. Antar att det tar tid att vänja sig. Skönt att ha kompisar jag kan prata med.

Ikväll är det nyårsafton och jag ska hem till Liza och fira lite. Se nån film kanske, äta nåt gott. Kolla på miljöförstöring på högsta nivå. Jag säger inte att det är bra på nåt sätt, men det känns lite lite bättre att kollektivt ta del av Örebro stads fyrverkerier (eller NA:s eller vem det nu är som står för dem), än att köpa en massa egna och skjuta upp hemma i trädgården... Fast egentligen borde det ju inte finnas några alls. Äh, jag är bara en fejk-miljövän. Säger att jag bryr mig, men vad gör jag egentligen för vänliga gärningar för den?

Tog en promenad nyss. Skönt att inte bo i Garphyttan, det ser så tråkigt ut överallt. Kallt var det också, och jag såg en massa töntar i täckbyxor och mössa. Jag som är så himla cool kör barhuvat... Blir säkert förkyld också, ännu coolare.
Igår promenerade jag och mamma i Mullhyttan. Där är det desto mysigare. Ja, inte i samhället kanske, men lite utanför. Jag fick en plötslig längtan efter att bo i en liten brun stuga, med träpanel på väggarna, furumöbler med sånadär stickiga dynor i nåt sjuttiotalsmönster, öppen spis, ryamattor...
För första gången har jag nu känt att "å, man skulle haft körkort och bil..." Anledningen är att jag hittat flera annonser om just såna där stugor (eller liknande i alla fall), utanför Uppsala. Det hade faktiskt varit väldigt praktiskt att pendla till Enköping därifrån... Jag har förresten svarat på väldigt många blocket-annonser nu, och anmält intresse på olika bostadsbolags hemsidor. Jag vill få några svar snart! På onsdag ska jag ringa EHB och kolla om det verkligen ska vara så omöjligt att hitta nåt litet billigt och trevligt (eller jag kan nöja mig med nåt otrevligt om det är så) i Enköping.

Det är ingen som vill skänka mig 890 000 kronor? Då kan jag ju köpa den där fina vindsvåningen i Enköping! Ni vill väl inte att jag ska bli bostadslös?

Dyster

Så här rastlös har jag inte känt mig på länge... Så fort det inte händer nåt maler alla tankarna sönder hjärnan. Jag behöver sysselsättning dygnet runt, nu när jag tagit steget en gång till. Vad har jag tänkt med under den här hösten egentligen? Att det skulle funka? Att jag kan bestämma vad jag ska känna eller inte känna. Nu måste det vara över i alla fall... Jag ska svälja allt. Fly från det. Och det gör mig så ledsen.

Simmade med mamma imorse, skönt att det inte var så mycket folk. Sen åkte vi och kollade ifall Bra och Begagnat hade öppet. Det hade det inte. Dumt... det är ju nu folk har ledigt och vill gå på loppis och skrota. Vi gick in på Lager 157 i stället (bra tips, Alex), jag köpte två tröjor.
Eftermiddagen har varit äckligt familjig, med fika, TP och en annan frågesport. Men det är i alla fall bättre än att tänka.

Igår hade jag och Alex några kvalitetstimmar ihop i stan, det var jättekul att ses igen. Fikade och provade tusen behåar och klagade på lite olika saker som vi brukar. Såg Lennart också, eller om det var nån annan gammal gubbe som klätt ut sig till honom... Eller så är det bara länge sen vi hade samhällskunskap. Jag vet inte.

Mellandagsrea

Idag har jag trängts med andra snåljåpar på Marieberg köpcentrum... Hittade inget av det jag hade tänkt mig (och glömde kolla efter en del), men det blev ett par snygga svarta byxor för hundrafemtio spänn! Mamma skjutsade mig dit, men jag åkte buss tillbaka. Det var också väldigt trångt. Första gången jag plankade på Länstrafiken. Varför har jag inte gjort det förut? Jag har nästan aldrig sett någon biljettkontrollant i Örebro. Jag har nog blivit mycket smartare under åren i Göteborg... 

På fredag ska jag kolla affärerna i stan, hoppas på större framgång där. Ska nog träffa Alexandra också, ska bli så kul!


Jag är rädd att jag tappat all kondition under helgen... Imorse tänkte jag jogga, men jag var så seg att jag fick gå största delen. Mina ben klarade ingenting, jag ville bara lägga mig i mossan bredvid stigen och dö. Men jag förstår inte. Det har ju gått så bra de senaste gångerna, jag har känt mig så himla hurtig. Och så går det bara inte längre. Mysko.


Och så är jag rädd att jag inte ska hinna fixa boende innan skolan sätter igång. Hittar ju inget... Nån som vill bo ihop med mig i Enköping eller Västerås, eller Uppsala kanske, i vår?


Annars är jag nog inte så rädd.


Jul 07

Vi hade det väldigt fint hos mormor den 23:e. Alla var där utom Linnea, som var sjuk :( Det är så kul att se hur kusinerna bara blir större och större för varje gång. Mycket mat och fika blev det, och så spelade vi Geni. Vi hann inte se på diabilderna som det var tänkt, lite trist... Blir en kväll efter nyår istället.

Sen var det julafton. Vi åkte till farmor vid lunchtid, lagade och åt en massa mat ihop, och jag gjorde en fin tårta. Det var precis som vanligt. Enda skillnaden var att det var andra katter där än det brukar, Eliin hade Pärlan med sig. Efter Kalle och fika drog vi oss hemåt. Bytte julklappar, det går väldigt snabbt nu för tiden, när man bara önskar sig pengar (självklart är jag glad för pengarna!)... Men jag fick en fin halsduk också, strumpor, och duschkräm från Bodyshop som luktar exakt som Schweppes Caribez :)
När vi sett Karl-Bertil och ätit gröt fick jag paltkoma av allt jag satt i mig. La mig och vilade en stund... och väcktes plötsligt av telefonen klockan tio. Jaja, julaftonskvällen är ändå så seg.

Idag tar jag det bara lugnt, ska ut och jogga sen, och laga middagen faktiskt (blir lite bortskämd här, dukat bord varje dag..) Nån film kanske jag hinner med också.

Föreställ dig en bra rubrik

Vi hade en mysig hemmafixardag igår, hela familjen. Överklädde granen (och vi fick kulor över, trots att vi även hängde en del i en palm!) och lyssnade på Christer Sjögren och såg (en ganska tråkig, fast gullig) tecknad film. Jag gjorde ett litet tomteland i en skål, och så rensade jag bland gamla tidningar. Jag älskar att slänga! Blir så himla irriterad på pappa bara, som måste behålla alla gamla Allt om Mat, Buffé, Mersmak, Mat & Vänner och annat blaj. Till och med Året Runt! "Det finns ju recept i dem!" ja, och hur många av dem kommer du nånsin att använda?! Och det var bara mattidningshögen. Sen är det en massa omvårdnadstidningar (mammas) och träningstidningar, och resetidningar ("Kan ju vara kul att kolla i..." Visst, jättekul, jätteaktuellt med en resekatalog från 2003) Och alla korsord. Och jakttidningar. Nej, jag ska aldrig hålla på och prenumerera på en massa grejer jag inte hinner läsa...

Idag ska vi åka på julkalajs hemma hos mormor. Ska bli så kul att träffa alla släktingarna och äta för mycket och se på diabilder från 60-talet. Oj, det låter ironiskt, men jag menar det faktiskt!

Pratade med Magnus igår, mannen utan framförhållning. Han hade varit på nåt köpcenter tillsammans med andra utan framförhållning och stresshandlat alla julklappar. Det verkar så himla tråkigt, hoppas jag aldrig blir sån. Mina klappar var ju klara för en månad sen. Jag vet, jag vet, jag har haft mycket mer tid än alla andra nu det senaste (typ) arbetslösa halvåret, men ändå! Jag har ju inte direkt gått och letat efter perfekta klappar. Det där med julklappsköpande ska ju komma när man minst anar det. Saker som bara känns helt rätt till nån särskild person. Äh, jag är väl presentspecialist helt enkelt... :) Fast nu är jag kanske lite väl skrytig. I år ska ju inte ens jag och mina syskon ge varandra några paket. Det är ganska skönt ändå. Jag umgås så lite med dem att jag inte har någon uppfattning om vad de skulle vilja ha... När jag flyttat kommer jag ha mycket närmare till Örebro, så då får det bli fler hemresor.  

Undrar hur mycket han vann?

Undrar om farmor bara är väldigt tankspridd eller om hon håller på och bli lite dement... Under det senaste dygnet har jag fått höra en massa oerhört intressant information om och om igen. Om hur hon matar den där vildkatten med kattmat och potatismos, om vilka orkidéer som har knoppar, om att fyran krånglar på hennes TV, så hon inte kunde se hur mycket killen vann i senaste Deal or no deal (det sista berättade hon nog fyra gånger).
Men vi har haft det trivsamt ändå, kollat på TV, lekt med Putte, julpyntat och fikat.



Istid på gång

Jag fick ner allt jag ville i ryggsäcken, plus lite onödigt krafs, och nu har jag rest till den riktiga vintern. På tåget var jag bara pinsam två gånger. När jag försökte hjälpa en tjej att lyfta upp hennes jättetunga väska på hyllan över sätet fast hon tydligen inte ville det, men jag fattade inget, och sen när jag råkade dra en kille i håret lite...
Men vintrigt är det i alla fall här. Det är t.o.m minusgrader...  Får se hur det går att  jogga, vore ju trist att bli förkyld en gång till. Får kanske promenera i stället, jag får inte slöa till mig nu.

Så här ser planen ut: idag åker jag med farmor och julhandlar. Sen stannar jag hos henne över natten, och imorgon ska vi pynta hennes hus och gran och så. På lördag ska jag umgås med syskonen, se på hundra julfilmer och göra knäck och klä en till gran och bara vara jättejulmysiga med Kikki Danielsson-julbandet på i bakgunden. Och på söndag är det julafton tänkte jag säga, men det är det kanske inte. Det känns så. Vi har rubbat julfiranderutinen helt i år, och ska åka på mormors julkalas den 23:e. (Aahh, det går ju inte! Allt är förstört, lika bra att gå och hänga sig...) Och på juldagen, alltså julafton för normala firare, ska vi till farmor igen.
Å, vad jag är sugen på julbord! Lollo (en sambo) klagar så över hur less hon är på julbord nu, hon jobbar på restaurang. Jag fattar inte hur man kan tröttna på det, det verkar ju jättemysigt. Ett sånt extrajobb vill jag ha nästa år...

Brr, ut i kylan nu då...

Skåds etyder

Igår kväll var det etyd-redovisning på Wendelsberg, trevligt! Jag träffade Magnus en stund innan och gav honom sin julklapp och lite dåligt samvete för att han inte hade nån till mig (jag hade inte väntat mig nån... jo, lite kanske, men nej, jag känner honom). Vi kollade på första gruppen tillsammans, sen skulle han gå och förbereda de ettor han och Anna regisserade. Men jag blev inte ensam (varför tror jag alltid att jag ska bli ensam?). Träffade Stefan, Sofia och Towe :) Och Åsa gick det inte att vara ens liiite sur på, hon är för go för det... Etyderna var bra, Magnus och Annas också, fast de varnat för att den kunde bli katastrofal. Åsa spelade aggressiv elak mobbare med förlamade ben, så det var svårt att döma om hon var trovärdig. Men bra var hon, man blev nästan lite rädd...

Ska åka hem till Garphyttan idag, så nu ska jag packa packa packa... Jag har för mycket kläder kvar i slutet av väskan. Jag vet ju inte hur länge jag kommer stanna heller. Vad ska jag hitta på över nyår? Förslag?

Igår visade jag mig naken för en främmande man

Ibland sitter det skyltar i omklädningsrummet på Valhallabadet med texten "Manlig arbetare i lokalen". Jag har aldrig sett nån manlig arbetare där (och jag har varit där väldigt många gånger), så jag bryr mig inte om dem längre, skyltarna alltså. Men så igår. Jag hade simmat och kom in i duschrummet och tog av badkläderna (och hade dessutom inte ens sett nån skylt). Då, just då stod han där, den manliga arbetaren. Jag hann inte reagera så snabbt, och min handduk låg en bit bort, men det var inte så himla pimsamt, jag var ju inte ensam direkt... Vilket trevligt jobb för honom egentligen, om han inte är gay då. Eller ja, det kan väl vara trevligt ändå. 
Nu kommer jag nog vara lite mer vaksam när skyltarna är uppsatta i alla fall. Men ju mer jag tänker på det, undrar jag varför, varför måste han jobba därinne när det är öppet? För det såg inte ut som att han lagade nåt akut, utan mer inspekterade ventilationen eller nåt... Mysko.

Jag satt fast

Jag tror jag har kollat på TV ungefär trettio timmar denna helg... Fruktansvärt! Fyran har kört Bonde söker fru-maraton, och när jag började följa det kunde jag inte sluta. Det finns så många härliga irritationsmoment i den serien. Lena som pratar så sjukt konstigt att man vill slå henne lite grann (var kommer människan från!?), Jessica som är så blåst att man vill slå henne ännu hårdare (jag hoppas hoppas hoppas verkligen att hon är en fejk, och bara spelar dum!). Och tönt-Fredrik, med de äckliga ticsen och nervös-falsetten... Ett program i min smak helt enkelt. Håna håna håna.
Desutom har det ju varit julkalendern och Malcolm - ett geni i familjen och Itzhaks julevangelium och Simpsons och Family guy och Svensson Svensson och Babben och nån Shrek julvariant och julkonsert och Two weeks notice och Andra avenyn. Svårt att slita sig.
Som tur är (?) har jag varit lite magsjuk/matförgiftad, så jag har inte orkat göra nåt annat egentligen. Men nu får det vara nog, ikväll ska jag bara kolla på TV efter åtta! Ska träna lite istället och städa och packa finkläder till jul och tillverka en liten present...


Spel som inte funkar

Jag känner lite hatkärlek till barnens fantasispel på fritids. Spel som de hittat på och tillverkat själva, eller ännu oftare: tillverkat, innan de hittat på nåt. Alltså, det brukar börja med att nån unge sitter och ritar en massa ringar på ett papper, och så har det plötsligt blivit en spelplan. Spelet ska alltid testas på en gång och reglerna kommer lite under tiden man spelar... Så det är alltid nån som blir anklagad för fusk och man måste börja om en massa gånger, tills nån blir sur och sticker, eller nån hittar på ett sätt att vinna och få slut på eländet.
Det är ju jättefint att de är så kreativa och pysslar, men det är jobbigt att veta exakt hur det kommer sluta VARJE gång nån tillverkat ett "spel".

Ja, jag har jobbat idag. Gick upp skittidigt och tänkte testa jogga innan frukost. Det var inte så lyckat, min mage har varit rubbad hela dagen...äh, kanske berodde på nåt annat. I alla fall var det mycket jobbigare än annars, ingen energi alls i kroppen. Det ska vara bättre att gå ut och gå tidigt på morgonen, men promenader tar ju så lång tid... Nu ska jag ju inte jobba mer det här året i alla fall, så jag har väl tid...
I helgen: baka med Åsa imorgon(?...kan aldrig vara riktigt säker på den saken, men hoppas hon inte är för etyd-trött), träffa Magnus lite på söndag (världens mest upptagna kompis, nu är han visst hundvakt i Halmstad, han som är rädd för hundar!). Men söndag har han lovat :)
Kanske gå med Anna på Liseberg på måndag, då vill jag åka upp i tornet, och på tisdag är det etyd-föreställningar på Wendels. Sen på onsdag åker jag till julen i Garphyttan. Ska bli kul, jag längtar hem lite :)

Lucia

Hur kan ett ägg efter 15 minuter i kastrullen fortfarande vara löskokt?

Imorse var jag uppe mycket tidigt, åt frukost framför lucia-TV, jättemysigt. Sen åkte jag till jobbet tidigare än jag behövde, så jag hann se sexornas lussetåg också. Det var inte lika bra. De sjöng helt hackigt och såg sura ut. Och en tjej spelade synth ganska dåligt. Alla lärare sa "å, vad hon är duktig!", men det kan de omöjligt ha menat. Men fy vad taskig jag är, de är ju bara barn, och de är säkert tvingade att lussa dessutom...

Efter luciafirandet var det julpyssel och fritids hela dagen, jag blev garnbollsinstruktör.

Tråkigast idag 1: Flera av barnen petade mig i magen och frågade om jag skulle ha barn. (ÄR jag så stor?)
Tråkigast idag 2: Simmade efter jobbet. Det är inte roligt längre. Bara trångt. Hoppas det finns en simhall i Enköping som inte är så poppis, så jag kan ha den för mig själv!

Klar

Nu har jag gjort mitt val. Känns lite tomt... jag är klar liksom. Jag VET vad jag ska göra de kommande två åren. Bo i Enköping och plugga till trädgårdsmästare på KY. Härligt! Nu ska jag börja kika på boende :) Nån som vet nåt om Enköping? Jag frågade mamma om hon visste nåt (typ ifall det var en väldigt frireligiös stad eller så), men det enda hon kom på var att det finns en godisfabrik. Det är ju inte så bra.

Jobbade på lekis idag, det var jättekul. OM, jag säger om, jag ska jobba med barn nån gång i framtiden så ska det vara 6-7-åringar, så mysiga och roliga. En tjej kallade mig faoritvikarie :) Imorgon ska jag vara på skolan hela dagen, kolla på luciafirande och allt. Synd bara att jag är så förkyld och trött. Orkade knappt ens simma förut... (det kunde iofs bero på att det var fullproppat med folk i poolen. Säkert mer folk än vatten! Så det blev inte så många varv.)

Nu har jag läst halva Processen. Vad är grejen med den boken egentligen? Blabla Kafka har betytt så mycket för diktandet...blablabla...symboliserar svaghet och utsatthet och underlägsenhet och ovisshet...blala underliggande betydelser. Jag är väl kanske inte tillräckligt finkulturell, men jag tycker den är tråkig. Eller i alla fall... vanlig enkel bok ;)
Gud vad jag låter som en fjortis.

Heja mig

Åå, nu blir jag besviken... Jag tyckte ju det skulle bli kul att träffa UNF:arna i dag och baka och dricka glögg och tända eld på huset. Men det var för få som kunde :( Nu får jag sätta i mig alla mandlar och russin själv som tröst.

Förresten har jag redan tröstätit sushi idag. Det var så synd om mig utanför Netto. Jag missade vagnen OCH min påse med torkade tranbär gick sönder i botten och alla trillade ut på marken innan jag hunnit smaka ett enda! Det kändes äckligt att plocka upp dem. Eller egentligen, om jag ska vara ärlig hade det nog varit okej att plocka upp några om jag varit ensam, men det gick förbi folk hela tiden... Så det blev california rolls för hela slanten.

Jobbade i fyran och femman idag, gick ganska smärtfritt. Men varför skapade människan sudd, pennor och linjaler förresten? De är ju som gjorda för att gömma och kasta på varandra på mattelektionen. Eller sno och gömma i fickan eller luvan eller byxbenet(!), för att få uppmärksamhet från nån tjej en liten stund... Ska dit imorgon igen. Fast till förskoleklassen, det är kul! Och det är ju bra att jag får lite pengar :)

Beslutsångesten är stark idag med, men jag har valt bort Gävle. Nu står det mellan Capella och Enköping (som jag inte vet 100% säkert om jag är antagen till, bara 99...). Och Capella vill ha svar imorgon. Stressigt värre.

Beslutsångesten

Svaret kom förut! Jag är antagen till HIG också. Ojojoj, beslutsångest råder nu... Vad ska jag välja? Alla känns lika bra på olika sätt, tror jag... Tänk om alla tre är fel..? Å, jag vet, jag förstorar upp det, men det känns som världens största grej... Jag ska planera framtiden, och det var så länge sen jag hade en framtid, så jag vet inte hur jag ska göra.

De ringde igen från Rävlanda... Jag ska jobba imorgon i alla fall. Smitta ner de redan kräksjuka barnen med snuva. Och säkert åka på vinterkräksjukan själv... 
Jaja, det kanske är bra att aktivera sig lite och inte låtsas om förkylningen. Det enda aktiva jag gjort idag är att dammsuga mitt rum (mycket liten yta) och att gå hundra meter till Hydro och köpa ved (men DET var tungt!). Imorgon kommer lite UNF:are hit och vi ska provelda i öppna spisen... läskigt.

Nu ska jag fundera på framtiden i sju minuter, och sen kolla på TV.

Det är ju inte kräksjukan i alla fall

Skit också... Nu är jag förkyld igen! Rävlandaskolan ringde nyss och frågade om jag kunde jobba idag, men det orkar jag inte :( Och jag som tänkt simma också... jag kan ju inte säga nej till jobb och sen åka och träna... eller?

Nu väntar jag med spänning på beskedet från Högskolan i Gävle. Trodde svaret skulle kommit upp på min Studera-sida idag, men det hade det visst inte...

Igår hade jag en mysig namnsdag. Jag gick aldrig till kyrkan som jag tänkt (har fått nån sorts kyrklängtan såhär i adventstid, jag har alldeles för lite helig ande i mig..), kanske blir nästa söndag, eller till lucia? Däremot handlade jag mat, och fixade och städade lite. Klädde minijulgranen! Joggade en stund, och sen kollade jag på Al Gores klimatdokumentär. Den var bra, jag blev lika berörd som vanligt av info om klimatkatastrofer och global uppvärmning = jag grinade.
Och sen kom Magnus på finmiddag, finlax och finklyftpotatis. Vi hade till och med findricka i finglas. För att det inte skulle gå överstyr med finliret åt vi i TV-soffan. Fem myror, Julkalendern, Andra Avenyn, Sportspegeln och Alpina världscupen. En fin kväll!

Tio små moppetomtar

Igår fikade jag med Anna på Evas Paley, drack en sweet chai-latte, med myyycket socker... Plus att Sofi följde med hem till mig och frestade mig med sin typ tiokilosgodispåse, så jag kunde inte stå emot att äta några bitar. Vi bakade pepparkakor och lussebullar, Sofi fick ta med sig det mesta hem. Det känns bäst så. Jag kan inte ha fika hemma utan att äta upp det...
Jag och Anna skulle gått en sväng på Liseberg, men det var så trist väder så vi höll oss inne. Kul att ses och prata i alla fall!
Sofi och jag letade lite efter nån Harry Potter-figur i leksaksaffärer (hittade den inte), sen köpte vi alla bakingredienser. Utom saffran såklart, så det var jag tvungen att cykla iväg och köpa på dyra Tempo. Vad jag inte tänkte på var att det regnade och jag var nypermanentad... Hoppas hoppas att jag inte förstört allt nu!
På kvällen lyssnade vi på julradio och Idol, ja, kollade lite också. Och sen blev det Sunes jul. Jag kände julen i mig :)

Idag sov vi länge och åt frukost framför några svartvita Sune-avsnitt, innan vi gick på en liten promenad. Vi såg jättemånga tomtar på mopeder, det var roligt och lite konstigt.
Sofi hittade både tian och elvan! Själv är jag fortfarande på 57, måste kolla lite bättre...
Jag gick vidare när Sofi åkt, gick och gick och gick... Okej, det var kanske inte flera mil men jag tog en massa nya vägar och gick vilse då och då. Till sist hittade jag hem i alla fall.

Nu får TV:n underhålla mig... Alla sambosarna är bortresta. Såg Uppdrag granskning-reprisen förut, om Ica-köttet. Fy vad äcklad jag blev. Och arg. Jag känner ju som de där tanterna i intervjuerna "Ica är ett hederligt företag, det kan man lite på, det är fräscha varor..." osv. Eller kände förut i alla fall. Nu vet jag inte vad jag ska tycka. Det kan mycket väl vara sådär på Coop och Willys också, men det känns så hemskt att det är så på Ica...

Fantastiskt bra dag!

Oj, jag är (antagligen, jag ringde och frågade och det var nästan bergsäkert) antagen till Trädgårds-KY i Enköping också! Nu får jag beslutsångest... Men det är kul! Helt plötsligt känns allt så oförskämt bra :) Nu kommer jag snart fly från Göteborg och testa nåt nytt. Jag är så glad!

Håret blev också bra tycker jag, jag ser ut som Joey Tempest i page, perfekt!

Ska äta lite, och sen träffa Anna, och ikväll ska jag och Sofi baka smala lussekatter :)

Jaaa!

JAG KOM IN! Jag blev antagen till Capellagårdens ekologiska trädgårdsodlingsutbildning. Så om jag vill kan jag flytta till Öland i början av mars! Imorgon ska jag kolla upp när man får besked från Enköping, och så ska jag avvakta VHS-svaret från Gävle som ska komma på måndag...

Jobbade hela dagen på Rävlandaskolan, mest i fyran (med de odrägliga monstren... och några änglar). Men de små barnen är roligare. En kille stod ute och kissade i en rabatt för att "det luktade bajs på toaletten".

Men fatta, jag kom in! Imorgon ska jag fira med att åka och klippa mig. Det kan ju bli katastrof, men just nu är jag så glad att det gör inget. Jag firade lite smått omedvetet inne på Ica förut (innan jag ens läst brevet). Det var en massa smakprover överallt, och helt plötsligt märker jag hur jag äter en pepparkaka med ädelost. Så himla gott, årets första. Finns risk för att det blir fler...

Tisdag

I Lisas bilddagbok stod att man skulle gå in på raggningsreplik.se, och slumpa fram just den raggningsreplik som ens kommande man/fru skulle använda sig av. För mig blev det: "Men kom igen nu då, din morsa gjorde det ju åt mig igår." Bra att veta inför framtiden.

Jag är helt slut. Joggade imorse för första gången efter förkylningen. Det var skithalt, så jag spände fötterna på nåt konstigt vis. Sen promenerade jag till Valhalla och simmade, utan att bli irriterad på någon, IGEN! Jag kanske har blivit en bättre människa? Gick och handlade på Ica Focus, vrålhungrig, inte så bra. Men det blev inte så mycket onödigt i alla fall. Nu sitter jag bara och degar. Jag skulle vilja veta vad det är som är så kul med Pantertanter.

Imorgon kan det komma brev från Capellagården...

Huvudet

Idag såg jag nåt mysko på Liseberg-stationen när jag väntade på pendeln till Rävlanda. En tjej som satt på en väntbänk hade ett huvud i knät, typ från en skyltdocka. Hon satt och klappade det, och körde fingrarna genom det bruna lockiga håret. Undrar varför?

Jobbet var kul idag. Vi spelade UNO och Twister, lekte pantgömme OCH jag fick två fula teckningar av barnen. Dessutom var det jag som stängde, så jag kunde gå när de sista barnen gått, alltså trekvart innan det som stod på schemat.

Nu vill jag dricka te och läsa Juloratoriet.


Julstämning

Det regnar ganska mycket på västkusten. Och i Borås. Och jag gillar ju regn, så jag valde att tillbringa helgen där. Lisa improviserade jättegod mat i fredags och vi kollade på Idol såklart. På lördagen firade vi första december med lyxglögg och med att se hela Håkan Bråkan-julkalendern (den var mycket roligare än jag mindes den!), och första avsnittet av årets kalender. (Jag tvivlar på att jag kommer lyckas se alla delarna, har redan missat hälften...). Vi gick en lång-långpromenad i spöregnet också, Majken blev så kall att hon skakade :( Och så julpysslade vi lite. Jag är avundsjuk på Lisas väggar, det går att spika i dem.

Idag har jag och Magnus sett "Walk the line", Johnny Cash-filmen, väldigt bra (jag fattar inte, är det verkligen skådisarna som sjunger låtarna? De är ju så duktiga. Varför är inte Reese Wihterspoon sångerska i så fall?) Och så såg vi EM-lottningen, inte lika bra. Men jag försökte tycka att det var lite spännande när de där superseriösa fotbollsfarbröderna stod och öppnade små bollar (typ Kinder-ägg) med lappar i. Det roligaste ögonblicket var när en superseriös fotbollsfarbror höll upp sin lapp uppochner. 

Och så har jag varit på julens första Lisebergsbesök! Jag och Towe kollade på ALLT, så nu kan jag den marknaden. Den var iofs inte ett dugg olik förra årets. Men mysigt var det. Jag syndade faktiskt lite också, åt en sån där tjock festival-våffla med sylt och grädde, ååh så god... Imorgon får det bli hårdträning.

Nu har jag kommit hem och tänt första ljuset, det är så fridfullt och fint. Nu blir det tre avsnitt av gissa vad. Och kanske en kiwi.