Weekend in Närke

Orkade inte vara i min svettlägenhet eller Enköping överhuvudtaget i helgen (med tanke på den kommande karnevaldagen, och så ville jag inte vara ensam, så jag gjorde ett avbrott i skrivandet (som jag faktiskt till slut tog tag i), och åkte till Garphyttan i fredags. Där var det lugnt och skönt, jag hade till och med ganska hög moppegängtolerans, jag slapp ju enköpingsbildårarna i alla fall. Allt är bättre än dem. Satt och pratade med mamma på verandan i den ljumma sommarkvällen.

Hängde lite med Marre, som växer upp lite för fort. Varje gång vi ses är han lite vuxnare. Den här gången var det att han kör bil lika bra som mamma. (Och det är bra alltså). Plus att han fått jobb på Sveas. Nu är han snart riktig bagare :)
Vi var hos farmor och gosade med Putte (som inte var sur längre, puh..).
Åkte till Sixtorp och badade! Väldigt kallt ..men uppfriskande.
Kollade Robinsonfinalen som var en besvikelse, och Illusionisten som jag råkade somna mitt i. Dumt, för den var bra...

Sen idag var det morsdag/födelsedagskalas hos mormor, nästan hela släkten var där. Vi åt och åt och åt, så nu rullar jag fram. Jag gjorde tabben att sätta mig vid det så kallade barnbordet. Där är det alltid tyst som i graven. Alla är så blyga. Nu är det ju nästan inga barn längre, vi som satt där var mellan 12 och 22. Jag försökte starta lite ytliga samtal om skola och sommarjobb och blablabla, men ingen respons. Lite småjobbigt. Sen när väl min statsvetarkusin började ge nån improföreläsning om Europaparlamentet och Ministerrådet kunde jag ju inte komma med några inlägg i brist på kunskap... jaja, det går kanske bättre nästa gång vi ses allihopa. Till jul typ. Då ska jag ha samtalsämnen på en lapp i fickan och smyga fram vid pratkris.


Innan hemfärd köpte jag buntband och handskar till morgondagens tematrädgårdarbete. Jag är jättepeppad att fortsätta, det ska bli så bra! Vi var med i Enköpingsposten häromdagen. Tyvärr kan man inte läsa den på nätet, men men. Vi var med. Och jag var på bild med spaden i högsta hugg. Det är änna rediga arbetshänder jag har!


Trädgård på g!

Det har varit en mycket bra dag, arbetet med trädgården är igång. Jag har mätt, grävt och schaktat i fem timmar med min grupp. Och kört en vibroplatta, det var spännande. Vi är en så himla bra klass, och om vi fortsätter som vi började idag kommer den här tematrädgården bli fantastisk! Det regnade nästan hela dagen, men jag hörde ingen som klagade en enda gång, alla är så peppade för det här. Grymt.

Efter skolan åkte jag med Johanna till Jula i Uppsala, köpte billiga jobbarknickers och skor med stålhätta, bra att ha. Och nu på kvällen har jag (faktiskt!) lagat lite mat, en jättegod improgryta. Ska lägga mig snart, så jag klarar morgondagens fortsatta jobb; vibba, göra hål med jordborr (också nytt och spännande!), förankra björkstammar och kanske böja armeringsnät om vi har tur. Åå, det är så roligt så jag måste göra en :D

Opepp, rastlös. Men glad.

Vilket mys. Det störtregnar ute och jag sitter med en kopp te och är nästan, nästan redo att ta tag i uppsatsskrivandet. Bara lite mer facebookande. Och plocka lite med disken. Och störa Per lite i tentapluggandet. Och sticka, det var länge sen. Lösa ett supersudoku. Läsa några Dostojevskij kanske. Baka bullar. Se Ben Hur. Bygga ett slott av glasspinnar. Ringa farmor. Springa ett varv runt jorden.

Imorrn börjar vi bygget! Då blir det jordlastande dagen lång. Stövlar på, för det ska tydligen bli väldigt regnigt. Vi kommer känna att vi lever. Gott!


Jag har ju inte nämnt veckans grej! Enköpings Kulturvecka. Det händer spännande saker varje dag. Bl.a kommer det en och håller tal, som har vunnit Stora Potatispriset. Det anordnas workshops och föreläsningar. "Lär dig baka surdegsbröd", "Linedance med PRO", "Släktforska på biblioteket", "Min kära Jularbo-maskin", "Dansuppvisning med barn från särskolan", "Mögelkultur - Smaka på mögliga ostar", samt "Teaterföreställning om en ständigt aktuell berättelse - kolonialtidens blodbad - förpackat i en riktigt rolig form"...


Uppsatsskrivning ja. Eller nej.

I tanken sitter jag och skriver uppsats om funktionalismens historia och Ulla Bodorff och hennes arbete. På riktigt har jag visst inte ens börjat ser det ut som. Men i huvudet blir det bra! Där har jag värsta motivationen, och har skrivit en massa om hennes spännande liv och uppväxt, vad hon inspirerades av, om hur hon arbetade, och med vad. En massa bilder också, på snygga funkishus och gårdar och planteringar. Och en egen idé om hur man kan gestalta på funkisvis idag... Mm, mycket är det i mitt huvud nu. 

Idag redovisade jag min LIA-period. Hade ingen feeling alls, och var nog lite dåligt förberedd, så det blev VG - MINUS - i betyg. Men rapporten gillades mycket. Jag kan väl inte prata framför folk helt enkelt. Men nu släpper jag det där.

Det roligaste som hänt idag är nog att jag fått pumpa däcken på cykeln och upptäckt att låset inte är trasigt längre! Så nu är den som ny igen. Här ska cyklas! Och låsas!

Annars ganska segt. Jag började dagen med en joggingtur, och tänker köra på med det fram till sommarjobbet. Jag råkade ju på intervjun säga att jag tränar och har god fysik, så nu får jag väl ta och leva upp till det också. Och det är lika bra att jag fortsätter gå upp tidigt på mornarna, i och med att jag kommer börja sju hela sommaren.





Min traumatiska skolstart

Idag var jag med om nåt hemskt. Innan vi skulle ut på växtvandring tänkte jag gå på toa. På skolan finns det toaletter på två ställen. Ett där det ständigt passerar folk, och ett i trapphuset inte så många går ner i. Jag gick självklart in på en i den ödsliga delen, låste dörren och tryckte på lampknappen. Mörkt. Jaha, trasig lampa, tänkte jag och vred på låset igen för att gå ut. Gick inte att öppna. Vred några gånger fram och tillbaka, dörren rörde sig inte. Panik! Andades djupt några gånger, ropade ifall det var nån där. Inget svar. Panik igen! Jag vet inte varför jag blev så rädd, jag var ju i skolan på förmiddagen liksom, NÅN borde gå förbi förr eller senare, men det kändes verkligen jätteläskigt! Det handlade antagligen om några minuter bara, men jag hann nästan tänka på att bli galen och dö därinne... Till sist hörde jag folk utanför och skrek på hjälp. De fick slita upp dörren, och när jag kom ut var jag helt skakis och gråtfärdig.

Och till råga på allt fick jag gå kissnödig på växtvandringen eftersom jag glömde huvuduppgiften med toabesöket.

Good times are gone forever

Sista dagen gjord. Betyget skrivet. Presenten fådd. Jag känner mig lite tom. Meeer! Vet inte riktigt om det är lite kul att gå till skolan igen, eller bara trist. Imorrn ska jag bli klar med rapporten och skicka till kapten L.A.

Idag hängde jag med Mugge Malaga en stund. Vi kände på skjortor på Dressmann, vilken som hade tjockast krage och så. Sen åt vi på ett ställe som inte hette samma sak när vi betalade som när vi gick in. De var duktiga på att fylla på vatten, säkert fem sex gånger.

Nu sitter jag i min ensamhet. Kollar på Trädgårdsfredag, med en galen tant som gör om sin trädgård varje år, och en skitirriterande gubbe som ser ut som en vuxen Emil i Lönneberga och rullar sig av skratt åt sina egna skämt, och kastar mössan i luften.

Bitter vanlig kväll.


Återkomsten

Hej.

Det var länge sen. Jag har ingen bloggpassion längre. Visserligen har det ju inte skrivits så mycket roligt här på ännu längre tid. Det är inte det att det inte händer nåt. Jag skulle kunna göra en ambitiös punktlista med saker som hänt under de senaste två månaderna. Bra och dåliga. Hundratals! Nä, okej, över tjugo i alla fall. Det och det och det. Kommer säkert längre ner...

Nu håller jag på med rapportskrivandet efter LIA 3. Jag har varit på Botan i Göteborg en månad, och Prins Eugens Waldemarsudde i en. Och nu ska allt ner på papper. Eller jag är inte helt klar förresten, en praktikdag kvar på udden imorrn, plus extrajobb där på söndag. Jag ska vattna krukväxter och arrangemang på slottet och prinsens galleri, och jag får INTE spilla på parketten, och INTE nudda gardinerna för de är jättegamla. Det är ett stort ansvar. Åå, jag kommer säkert spilla. Och nudda.

Under praktiken har jag haft lite olika hem, olika sängar/soffor/madrasser. Jag är så himla glad att jag har såna guldvänner som låter mig bo in mig i deras hem, diska deras disk och sno av deras tandkräm.
Shit vad bra allt varit! Både praktikplatserna och allt runt omkring. Jag har...
- Tagit ett stort steg närmare trädgårdsmästaryrket, blivit säkrare på många sätt.
- Lärt känna nya roliga människor och hängt med gamla godingar.
- Funderat en massa över hur saker och ting är och om de verkligen behöver vara så. Oftast behöver de inte det.
- Jobbat järnet (och inte gymmat/simmat/joggat en enda gång, men ändå hållt mig i bra skick tack vare allt slit och släp med skottkärror och krattor och lådor och rensgafflar!).
- Upptäckt en ny godisaffär som har allt typ. 
- Haft bästebror Bagarn på besök.
- Firat valborg i glada vänners lag i Västerås.
- Sett en hel Galenskaparna-box.
- Sett Åsas pjäs på Wendelsberg (och gått runt på skolan med en massa minnen).
- Varit i nya second hand-affärer, och inte haft råd med nåt.
- FÅTT ETT SOMMARJOBB! Så jag kan köpa nya gamla klänningar.
- Valt ämne och börjat skriva lite på historieuppsatsen som ska vara klar första juni...
- Plus en massa mer.

Sen börjar skolan igen nästa vecka. Hem till Enköping och det äckliga kranvattnet. Vi ska lära oss perenner och redovisa LIA. Och vi ska bygga bygga bygga. En hel liten park. Sponsorjakten har gått bra, i alla fall för den gruppen jag är med i. Vi har läget under kontroll.

Idag firar jag Kristi himmelsfärd med sovmorgon, frukost i soffan, Matschat, och så den där himla rapporten då... Slökollar på Nyhetsmorgon på fyran. Reklam om Johan Palm. Han släpper visst sitt första debutalbum nu. Hur många kan man släppa?

Måste rapportera nu, men jag vill bara ut på picknick eller nåt annat kul. Jag är för bortskämd med det goda livet. Nu ska här späkas. Hela dan.