Saknadag

Jag är en tragisk person. Det är fredagkväll och jag spenderar tiden med att fundera på hur mossa får i sig alla näringsämnen som behövs. På min fritid dessutom. Tentan blev ju klar igår, så nu har jag det ganska lugnt. Ändå tänker jag på mossor.

Idag jobbade jag bara till ett, sen gick jag och mamma och åt på Shanghaii. Jag åt t.o.m. kyckling, så min vegetarianism går sådär... Gott var det i alla fall.
Sen blev det en sväng på trädgårdsmässan. Vi kollade på en massa dahlior och pelargoner, smakade honung och marmelad med olika smaker, träffade Ida från Blomsterlandet, tog en kaffe och lyssnade på Rappnes föredrag om konstgödning. Han är riktigt övertygande, så jag slits mellan honom och SLU-Tom... och alla andra med åsikter i ämnet förstås.

Halv nio, hm... Kan det inte bli sent snart? Jag är så himla trött på kvällarna, somnar tidigt och vaknar skittidigt varenda morgon. Det är ju bra på vardagarna, men på helgen skulle jag vilja sova längre. Finns ju inget att göra här heller. Borde läsa lite mer. Brodera. Gå ut och springa Och imorgon vill jag åka på loppisar, hoppas mormor känner likadant.

Häromdagen sprang jag en liten runda i Hällabrottet. Vid Skogsbrottet fick jag en flashback från i somras när Magnus var med mig hit. När vi badade där i det varma mystiskt grönblåa vattnet, efter att ha varit ute vid Kvarntorp och kollat på de knäppa konstverken. Sen kom en massa minnen såklart från hela den veckan. Alla utflykter vi gjorde. Cykelturen till Ånnaboda. Sixtorp, när Magnus var rädd för en and... Min födelsedag hos farmor, vi stannade på vägen dit och plockade blommor i skogskanten. Smoothies i solen uppe i Svampen. När vi var i Wadköping och Magnus stod och var teaterapa på en liten scen och pratade så högt (eller sjöng kanske?) så att det kom folk och undrade om vad det var för föreställning.
Jag fortsatte plåga mig själv med alla gamla bilder jag har i datorn. Det är väl min terapi kanske.

Men nu är jag duktig. Stark. Jag har inte ringt alls sen det sista mejlet kom. Flera veckor. Han har nog glömt mig.  Jag kommer inte ta nån kontakt mer. Ville bara säga det att jag kan faktiskt skärpa mig om jag vill... jag ska inte älta i evighet.

Men fan vad jag saknar honom.

Pelargondag

Jag har märkt vad skådisar gör för att klara sig ekonomiskt (antar jag), de extrajobbar i Kumla. Häromdagen såg jag Gustav Skarsgård och Peter Stormare köra en minibuss genom en rondell. Och idag var det Magnus Krepper som körde bussen till Hällabrottet. Bra att de får känna på hur riktiga människor har det och inte bara glida omkring och skååådespeela. Gud vad jag är bitter på teatermänniskor nu (utom Åsa då).

Praktiserandet går ganska bra. Fast jag får inte göra så mycket sånt som jag borde, sånt som liksom är växthusproduktion (det är det som är temat på LIA:n), utöver att plantera. Idag har jag satt pelargonplantor i sju timmar, och när jag bad om att kanske får göra nåt annat också så fick jag plocka bort plast från orkidéer... Hm. Jaja, efter mässan har de det lugnare och kan handleda lite bättre. Jag vill ju toppa och vattna och greja med hela odlingsprocessen och inte bara plantera...

Imorgon ska mamma och jag luncha och gå på Trädgårdsmässan ihop, ska bli mysigt!

Nä, nu MÅSTE faktiskt hemtentan bli färdig.

Tentadag (som vanligt)

Hm, klurigt det här med nätet... Inlägget jag skrev igår hade inte blivit publicerat. Men nu så.

På morgonen har jag jobbat med hemtentan, och försökt få lite klarhet i några frågor som var svåra. Eller ja, jag har i alla fall diskuterat dem med Kristin... jag kanske bara blev mer förvirad, jag vet inte.

Snart börjar jag min första praktikdag, vid elvatiden ska jag åka dit. Tyvärr snöar det lite idag, så det där cyklandet får vänta ett tag. Som tur är har jag en supermormor som ställer upp och skjutsar :)
Ska i alla fall bli kul att börja jobba lite. Har inte hunnit bli så nervös... det får bli som det blir. Jag får väl säga att jag är ovan att plantera och att jag behöver lite handledning i början...

Kyrkdagen

I morse gjorde jag något ovanligt. Följde med mormor till baptistkyrkan i Kumla. Min kusin Malin skulle döpas, inför konfirmationen, och så var det påskgudstjänst med nattvard och grejer. Mats, Petter, Anton och Anna-Lena var fint klädda och sjöng duktigt med i psalmerna... men inte jag. Jo, jag var väl lite finklädd, men jag kunde inte en enda sång. Jag är ledsen att säga det, men kyrkan gör mig så nedstämd. Det finns så många som lever för kyrkan och tron, som mår bra av det, inte minst i mammas släkt., och de verkar så nöjda och harmoniska jämnt... sån skulle man vara, så där kristen och säker på sin sak och ha nåt att luta sig tillbaka på, nån tro. Men nej, jag känner mig så himla otroende och skeptisk när jag sitter i kyrkan eller lyssnar på nån kristen som berättar om bibeln och Jesus. Jag kan inte ta till mig. Och det är väl bra på sitt sätt, men jag gör mig så olik mina släktingar. Lite utanför på nåt vis.
Och det här kan jag ju inte säga till mormor heller, hon skulle nog bli besviken. Men det känns ju konstigt att behöva sitta i kyrkbänken och låtsas-be, för att man inte känner den där kristna gemenskapen prästen pratar så mycket om... Jaja, nog om religionsgrubbel.

Nu har jag äntligen skrivit rent mina anteckningar från botanikkursens sista lektioner. Nu måste jag ta tag i de svåra tentafrågorna, de lätta har jag svarat på. Borde ha sparat dem till sist...


Sjuk-Olledag

Olle bestämde sig på torsdagseftermiddagen för att åka och hälsa på mig, han kom fram strax efter elva på kvällen... Vi satt uppe och skvallrade och slökollade på TV ganska länge. Igår var han supersjuk när han vaknade... så han fick ligga på soffan hela dagen, medan jag packade för praktiken. Jag köpte lite sjukling-mat (chips och glass och sånt...) och så kollade vi lite på HippHipp. Pappa och Martin kom på eftermiddagen med mormors bokhylla. Det blev så snyggt med den i vardagsrummet!
Pappa skjutsade Olle till Västerås, och mig till Hällabrottet. Så nu har jag flyttat in i morfars gamla rum/syrummet, och upptäckt att det finns trådlöst internet! Så jag ska nog överleva de här fyra veckorna... :)

Påskafton idag. Jag känner mig lite småkrasslig, men vill verkligen inte bli sjuk nu, får inte bli sjuk! Fast alla verkar ju vara förkylda nu så det går väl inte att undvika.
Jag har (faktiskt, jag lovar!) börjat jobba lite med hemtentan, och snart ska vi åka på påsklunch hos farmor. Men nu kom mina morbröder och två kusiner hit, så jag ska väl gå och hälsa artigt...

Beskärningsdag

Vi hade utomhuslektioner igår. Hela klassen åkte ut på landet till en gammal trädgård med en massa fruktträd, som vi skulle beskära. Det var så mysigt att packa ner matsäck och varm choklad och ta på sig underställ och grejer, kändes som att gå på mellanstadiet igen och ha friluftsdag. Visserligen uppskattade jag sällan friluftsdagarna på mellanstadiet... men nu var det i alla fall roligt.
Självklart hade det kommit en massa snö precis till den här dagen, men den smälte bort snabbt, sen var det ganska skönt väder.
Vi föryngringsbeskärde fruktveden och gallrade bland vattenskotten. Jag kunde ju ingenting om beskärning innan (på plommonträdet hemma i Garphyttan har jag tagit bort alla barkskotten, pappa sa ju att jag skulle det... helt fel), men nu är jag säkrare och tycker det är ganska kul faktiskt... Fast man får ont i händerna. Och blir trött! När jag kom hem på eftermiddagen la jag mig i ett varmt skumbad, lagade lite mat och la mig framför TV:n. Slumrade t.o.m. till flera gånger framför Lost, är man rejält trött! La mig direkt efteråt. Så idag vaknade jag så klart klockan sex och var utsövd... Nu när jag är ledig och får sova på mornarna. Nej förresten, ledig är jag ju inte, jag måste ta tag i hemtentan nu. Efter tvätt och städning (jo, det är sant, vi har äntligen tillgång till tvättstugan).

Idag fick jag sms från Erika. Hon har hittat den borttappade flyttlådan i sitt förråd! Den med mina favoritskålar och lite kastruller och sånt... Jag visste väl att den skulle finnas kvar nånstans :) Nu får jag inte ha för stor packning när jag åker till Göteborg i maj, om jag ska lyckas bära hem kartongen också.

Kräftsalladsdag

Efter skolan åkte vi och handlade lite på Willys, jag och Kristin. Hittade en kräftsallad som var nedsatt massor i pris för det var kort datum (men den hade inte gått ut helt... jag menar det är ju exakt det bäst-före-datumet som står på burken som är lag...) I alla fall käkade vi det där på baguetter till kvällsmat. Jättegott.

Idag har både ont i magen och är lite halvrisiga. Hoppas hoppas inte på nån magåkomma nu. Ah, att jag alltid ska vara så snål... köper till och med nästan för gammal mat för att den är billigast. Rätt åt mig om jag blir magsjuk.

Fast det vore ganska osmidigt nu, när jag är i skolan. Vi har beskärning idag, och den genomgången vill jag inte missa, det är nåt som är helt nytt för mig. Nu börjar vi.


Kylskåpslagardag

Nu är det fixat... tror jag i alla fall. Sen vi flyttade in i lägenheten har ju kylen varit kaputt, och de senaste veckorna har ett extrakylskåp stått precis framför min ena sovrumsdörr och varit i vägen. Nån reparatör kom och "lagade" det trasiga. Eller han sa att han gjorde det, men det var lika trasigt sen igen... Men nu! Idag kom det en annan kille och fixade det igen. Så nu hoppas vi att extrakylen kan försvinna...

Å vilken fantastiskt rolig blogg jag har. Skriver om kylskåp.

Kan skriva om tvätt också när jag ändå är igång. EHB måste vara världens segaste bostadsbolag. Efter en månad har vi fortfarande inte fått rätt tvättstugenyckel. Nu börjar det bli lite tvättkris, snart får man gå runt i reservkläderna, de där längst bak i garderoben.


Musikdag

Igår fick jag äntligen se HAIR i Brunnsparken i Örebro. Det var gymnasieelever som satte upp den, jätteduktiga var de! Å, det kan vara den bästa musiken som nånsin gjorts, låtarna i HAIR :) Liza åkte tyvärr på nån sjukdom, men jag fick med mig Fredrik i stället (världens mesta pessimist, och roligaste). Han klagade ganska mycket på allt möjligt hela dagen, men det är lite kul, känns som hans signum... Efter musikalen åt vi på Rosalie's och gick hem till Petra och Örjan (som tydligen ska gifta sig! hörde jag av Fredrik. Jag får aldrig veta nåt...) Vi kollade internetklipp på Eurovisionbidrag från alla möjliga länder (jag kan tipsa er om att kolla in Irlands, Islands och Spaniens bidrag. I övrigt verkar det mest vara en miljon sega ballader, blää), och sen såklart den svenska finalen på TV. Jag är nöjd, vem som helst hade varit okej förutom Christer Sjögren. Han är så läskig, det går rysningar genom mig när han kollar in i kameran med sina hundögon. Hu... Och Björn var bäst som vanligt, hur kan nån vara så fulländad?

Vinstdag

Jag vann igår, det var kul! Jag hade dessutom glömt att jag tävlat, så då blev det ännu roligare... Det kom ett paket med posten med två biljetter till Morgan Pålsson-filmen, PLUS hela HippHipp-DVD-boxen! Det var lycka :)

Det blev inte så mycket läsning om jag ska vara ärlig. Jag och Kristin satte igång att så och plantera en massa. Nya frön ner i sålådan och så satte vi om solrosorna och cannabisen (det är fullt laglig industrihampa...). Nu har vi dessutom investerat i Blomstra, som enligt Tom och forskarna på SLU är rena mirakelkuren för alla sorters växter. Använder man den i varje vattning får växten lagom mycket av alla de essentiella grundämnena. Jag kan ju inte säga att jag märkt nån skillnad hittills (på ett dygn), men jag litar på att den är bra, så jag rekommenderar den direkt. (Kan meddela om jag ångrar mig...)

Kristins födelsedag idag. Hon blev faktiskt jätteglad över min lilla uppvaktning vid frukosten. Hallonmunk med ett ljus i, lite godis och ett litet paket... och en diskfri födelsedag! 
Men när jag skrev grattis och så på tavlan i klassrummet blev det för mycket, hon suddade ut det. Jaja.

Läsdag

Vi har hemarbete idag, men ingen uppgift direkt. Vi ska läsa igenom anteckningar och artiklar vi använt hittills. Bra dag alltså, jag behöver den verkligen. Men först "ska jag bara"...  Ut och jogga, ta hand om disken, handla, kanske laga nån mat... Jag är ganska dåligt disciplinerad. Tur att jag bor i en så tråkig stad att det inte direkt finns nåt att göra, förutom att fokusera på skolan.

Igår var klassen (halva i alla fall) på O'Learys och hade trevligt. Jag åt en svindyr men god veggoburgare. Det var kul att hitta på nåt utanför klassrummet, och prata om annat än näringslösningar och tillväxtkurvor hos tallar. Vi börjar lära känna varandra lite bättre nu tycker jag. Åke slog vad om att antalet singlar i gruppen kommer ha ökat till det dubbla efter de två åren vi pluggat tillsammans. För tillfället är en kille och tre tjejer ensamstående. Enligt Åkes vision kommer det vara minst åtta pers som antingen är singlar (eller har bytt partner, och då helst inom klassen...) om två år. Anledningen förstod jag inte riktigt... Jaja, blir spännande att se om han får rätt.
Och så blev det såklart flera diskussioner om alkohol, nykterister osv. Hm, det blir visst alltid så när jag är med folk som dricker, himla konstigt va... Men nu finns det åtminstone tre till i klassen som inte dricker, så jag är inte lika mycket outsider som på gymnasiet.

Imorgon fyller Kristin 21. Jag funderade på att överraska med tårta på sängen, men hon verkar så otacksam vad gäller sånt... Jag har försökt luska lite men hon gillar inte tårta, gillar inte att fira födelsedagar med att göra nåt kul, jag föreslog t.ex. bio eller teater men fick avslag (citat från imorse: "Jag brukar nöja mig med en tur till Karlstad och titta på fiskar i en zooaffär, och sen åka hem och se på TV och kanske äta nån mat"... Vad kul hon är då) Jag kanske köper en bulle och trycker ner ett ljus i, det borde räcka...


Städdag

..är det idag. Vi har delat upp lägenheten i kök/badrum och vardagsrum/hall. Den sista biten har Kristin ansvar för och jag den första. Det är nog bra, i och med att jag är så himla pedant. Jag skulle inte klara se nån städa "mitt" kök på fel sätt, hehe. Men vi får se om ett tag hur less jag blir på att skura toan och spisen jämt. Städning är ju ett himla känsligt ämne.. undrar hur det blev det. Man bråkar ju alltid om städning. Hm.

Jaja, jag skulle inte blogga nu egentligen, skulle bara köpa tågbiljett till Örebro till nästa helg. Då ska jag och Liza se HAIR i Brunnsparken (om nu inte biljetterna skulle vara slut, men det får vi inte hoppas), och sen blir det schlagerkväll såklart. På tal om det... vad sköööönt att Carola inte gick till final. Yesyesyes.



Människan ringde igår. Trevligt.
Sen ledset. Jag orkar snart inte längre. Borde ge mig nu. Ta smällen och må uselt ett tag, och känna mig som världens ensammaste. Och sen gå vidare, och må bättre och bättre. Hur många hundra gånger har jag inte sagt eller skrivit så? Men det går ju inte! Så jag plågar mig själv istället. Kan inte säga upp kontakten. Han är för speciell. Ah, vad patetisk jag är som ältar det här. Aaahh, skjut mig!

Mässdag

Idag var jag med Kristin, Louise och hennes mamma på Rum- och trädgårdsmässan i Sollentuna. Kristin och jag tog bussen till Uppsala ganska tidigt imorse (tidigt för en helg), där vi blev upplockade av Louise med bil.
Mässan var ...ja, ganska mässmässig. Inte för stor och inte för liten. Kanske att det var lite mycket av samma saker (pelargoner, lökar, hortensior och orkidéer tyckte jag man såg överallt), men annars var det bra. Vi lyssnade på en frågestund om bl.a. växtnäring. Det var rätt intressant, men förvirrande att höra hur Bo Rappne ser på gödsling om man jämför med våran lärare i botanik (Tom från SLU). För mig är det skitsvårt att veta var jag ska stå i den här näringsfrågan (haha, vilket problem). Innan jag började plugga på KY har jag ju aldrig reflekterat över olika näringslösningar, och nu plötsligt förväntas jag ha en åsikt om vad jag tycker om konstgödsling och organisk. Jag har ju knappt odlat nåt i hela mitt liv, och har inte försökt ta reda på vad som funkar bäst... Alltså är jag ju ganska lättpåverkad nu, och tar till mig av alla råd, och då blir det lite virrigt till slut. Alla experter vill ju inte vara överens om nåt... Veckans hemuppgift är förresten att granska en reklamtext om gräsgödning och hitta felaktigheter, och sen skriva om hur man lyckas få till en bra golfbana, alltså kort gräs, men med bra rotutveckling. Lycka till, Anna. 
På hemvägen från mässan blev det ett längre stopp i Uppsala. Vi gick in på ett antikvariat och kikade på trädgårdsböcker, och köpte godis på Ica. Bussen till Enköping var full med högljudda ungar... Efter den turen (plus massa folk och ljud på mässan) var det skönt att komma hem, och ha det tyst en stund... 
Tills Carola börjar yla ikväll. Måtte de inte gå vidare. Jag håller på Ola tror jag. 



Alltså... om en människa på en söndag säger "jag ringer i veckan", vilken dag menar han då? Nu har det ju gått sex dagar, jag blir otålig. Men nej nej, jag ska inte ringa. Stark ska jag vara. Självständig. (Men ahh, jag vill ju prata med dig!)

Vatten

Hm.. ja. Jag kanske är lite väl dramatisk ibland. Jag är väl som mamma, har nära till alla slags känslor, gråt och skratt om vartannat...
Idag är en bra dag i alla fall. Jag fick till sist ordning på hitta-på-växt-hemuppgiften. En liten perenn i fjällmiljö blev det. Gröna spatellika blad, behåring, långa rötter ganska nära markytan, vegetativ förökning med groddknoppar. Å, vad jag gillar att stajla med mitt nya ordförråd!
Dessutom har jag skrivit rent alla anteckningar jag gjort på lektionerna, och satt i pärm. Det där lösblad-i-mapp-systemet höll inte särskilt länge. Jag blir stressad av min egen oreda. Men nu känns det bättre.
Idag pratar vi växters vattenupptag och lite grejer som känns mer "riktiga" än cellsträckning och plasmodesmata.
tre timmar kvar av skoldagen, sen tänker jag ge simhallen en till chans. Får se om jag köper ett dyrt gymkort. En tant jag frågade tyckte att gymmet var ganska dåligt. Undrar om det finns nåt årskort som gäller bara bad? Annars måste jag ju köpa det där... blir dyrt att betala entré varje gång jag ska simma.

Oo, Lost slutade fruktansvärt spännande igår. Sofi hade ju förvarnat mig om det, så jag satt hela programmet och väntade på den där spänningen... som inte kom. Jag är ju så seg så jag hade inte alls tänkt i de banorna att det skulle sluta som det gjorde. DÅ blev det spänning vill jag lova :) Ojoj, jag längtar till nästa onsdag! Jag skriver lite mysko. Dels vill jag inte avslöja nåt, om nån missade avsnittet igår. Och så har jag lite bråttom, nu börjar vi. Hejdå.

Nere

All den där optimismen jag hade i förrgår har spårlöst försvunnit... Plötsligt känner jag att allt är fel nu. Hur kom det sig att jag hamnade här? Är det "min grej" detta? Som jag håller på och säger till alla. "Å, ska bli så kul att börja plugga i Enköping, jag känner att det kommer bli så bra, blabla.." Men egentligen är jag inte särskilt peppad nu. Ofrivilligt jämför jag mig med klasskompisarna. De är superduperentusiastiska till allt. Veckans hemuppgift t.ex: hitta på en låtsasväxt och beskriv uppbyggnaden, miljön den lever i, faktorer som kan hämma eller främja tillväxten mm. Nån sa "Å, vad kul!" och såg verkligen aslycklig ut. Och jag kände mer "Nä, vad jobbigt...", och kände mig så himla dålig som inte kunde vara glad över den här läxan... För det här skulle ju vara "min grej". Skulle det ju... 
Våran lärare är jättebra, och jag förstår att det han lär oss är viktigt, men jag är ändå oinspirerad att ta till mig vad han pratar om. Jag vill så gärna vara intresserad, men nu känns det inte bra. Jag hoppas det beror på att vi läser växtanatomi och fysiologi, som är skitkrångligt för en som inte är naturhuvud. Och på att jag känner att Enköping är lite njaee. Dåliga cykelvägar. Och idag simmade jag i idrottshuset här, blä. Det var litet och skabbigt och dåligt, och så hade de ett skitkonstigt prissystem. Studentrabatten gäller bara gymnasister. Och man var tvungen att duscha håret innan man gick i bassängen... Jag längtar efter Göteborg. Sofi och Åsa. Till och med efter de gamla samborna. Till bra cykelbanor och simhallar.

Och efter Magnus. MagnusMagnusMagnus. Hur får man nån ur hjärnan egentligen? Sofi sa att kanske är det saknandet som gör att jag är negativ mot allt i skolan, och börjar tvivla en massa. Kanske.

Men. Vi har trots allt bara läst i en och en halv vecka, så det är väl tidigt att säga hur det är. Jag kommer inte hoppa av i första taget i alla fall. Det kanske ska kännas så här. Jag är ju sällan nöjd med nåt. Uppskattar för lite. Förrän det är borta.

I skolan

Söndagen blev pluggdag som planerat, å vad jag är disciplinerad! ...än så länge. Fick ordning på hemuppgiften till sist, hoppas jag blir godkänd. Jag har ändrat mitt krav-på-mig-själv-tänk nu har jag märkt. Det räcker att bli godkänd. Förr var allt som inte blev MVG eller i alla fall VG dåligt. Nu tänker jag ta det lugnt och se till att göra så gott jag kan bara.

Gud vad klyschig jag var idag då.

Igår kväll hade jag faktiskt lite tid över, hör och häpna. Kollade ikapp Andra Avenyn-avsnitten jag missat. Shit vad mycket som hade hunnit hända där på Riverside :) Och ikväll kommer ett till!

Helgen

Ojoj, det händer så mycket helahelahela tiden, jag hinner inte ens sitta och datanörda... Kan väl sammanfatta det viktigaste (å, vilken härlig känsla det är att vara så upptagen av saker!)
Första skolveckan gjorde mig som sagt förvirrad. Väldigt omtumlande. Jag vet inte om jag innan försökt sätta mig in i hur det skulle bli. Nu kommer det lite som en överraskning att det är kämpigt att plugga. Läste nånstans att KY "är som rena dagiset i jämförelse med högskola"... Det har jag svårt att förstå just nu. Eftersom det var rätt så länge sen jag läste biologi, och naturkunskap över huvud taget är det krångligt att hänga med i allt om celler och meristem och xylem och floem... Vi har en hemuppgift som ska vara klar på måndag, jag ska jobba med den imorgon. Tur att jag har Kristin här, så vi kan jämföra och diskutera lite.

I torsdags hjälpte Louise i min klass mig att få hem bokhyllan från loppisen, väldigt snällt av henne. Efter att jag tagit mitt diskdag-ansvar och packat lite åkte jag till Garphyttan (med fult dyr tågbiljett, plus att jag fick köpa busskort). Läste under hela vägen, om växtceller, vad annars? (den där Dylanbiografin får nog ligga på hyllan ett tag till) Kom hem till mamma, och pappa som var väldigt snäll och välkomnande (anar jag visst dåligt samvete? Nej men nu har han i alla fall förklarat vad han menade med att jag inte fick bo där, men det är skitsamma nu. Jag har fått LIA-platsen jag ville, och kommer nog bo en del på fars kontor vare sig det är okej eller ej...)
Igår gick jag på bokreor i Örebro, köpte lite trädgårdsböcker. Jag och mamma hälsade på Lisbeth på Blomstermarken. Det ska bli himla kul att praktisera där! Jag ska plantera en massa och greja i växthuset.
Vi lunchade på IKEA (och jag såg Joakim från min klass på Vasa för hundra år sen och han såg mig med men ingen sa hej eller nåt. Varför blir det så?
Sen var det namnsdagskalas hos farmor (viktig tradition, det där att fira namnsdagar...). Kaffe och kakor och prata JÄTTEHÖGT så att Yvonne skulle höra. Klappade Putte lite också, men han var mest trött och seg. Och så snodde jag lite gardiner och filtar och en lampa på vinden. Jag älskar att fynda gamla grejer. Helst gratis.
I Garphyttan har jag också rotat på vinden och i förrådet i garaget. Hittade böcker, en hallmatta, en fulsnygg väska, några lampor och en del kläder (kul att kunna ärva från både mamma, pappa OCH småsyskonen).
Kollade på Den siste samurajen på kvällen, men jag var så himla trött att jag somnade typ en kvart innan slutet, och vaknade till eftertexterna igen. Så typiskt. Hålla sig vaken i över två timmar, för att sen missa hur det går i slutet...
Idag följde Eliin och Martin med när mamma skjutsade hem mig (och alla kassar jag fyllt). Vi åt pizza i Enköping och köpte massor med godis på den fantastiska affären. Sen innan de åkte hem igen kollade de in lägenheten och Eliin tyckte det var fult såklart ;) Själv trivs jag bättre och bättre. Min rum är så fint!

Jag och Kristin har testat tvättstugan för första gången och upptäckte då att vi fått fel tvättstugenyckel av den konstiga fastighetsskötaren... Vi fick låna en grannes nyckel, så det funkade ändå. Men vad klantigt att lämna ut fel nyckel ändå.
En kylskåpsreparatör har varit och "lagat" kylskåpet också, men det är fortfarande likadant. Tur att inte vi behöver stå för några såna kostnader...

Och så blev det Melodifestival än en gång. Jag gillade Frondas låt. Pinsamt. Andra chansen nästa gång, och sen final. Vem som helst till Eurovision utom Carola. Eller Christer.

Det var helgen det. En massa tid som egentligen skulle gått till att plugga. Men det tar jag igen imorgon hoppas jag.