Västäråås

Igår för att vara trotsig åkte jag till Västerås och hade shoppingdag fastän jag inte får. Först träffade jag Jossan, vi kikade på böcker på ett antikvariat, klänningar på Myrorna och så åt vi lunch på "Två lingon och blåbär" (så himla fult namn, men god mat). Sen skulle J hem på kalas, och jag traskade vidare i affärer. Gjorde en massa reafynd (som jag säkert kommer ångra?) och lärde mig hitta lite grann i stan. Gick in på Specsavers och provade bågar också. Inte för att jag har råd, men OM jag får det, så ska jag köpa nya svarta, vill ha några mer neutrala än de röda, att byta med ibland.

På kvällen när jag kom till Enköping fick jag barndomsfeeling och kände för lite Disney. Hyrde "Lilla sjöjungfrun" (och en annan, "Tillsammans är man mindre ensam", så det inte skulle verka så stört). Sen låg jag i soffan och var nostalgisk och sjöng med i Havet är djupt (mina grannar måste undra...), och kollade på bonusmaterialet också, dokumentär om hur filmen kom till, om H.C Andersen, om en version från 1941 mm., det var rätt spännande :)

Ikväll ska jag se den franska filmen. Har höga förväntningar eftersom Audrie Tautou (eller hur hon nu stavar) är med i den. Jag har boken, men har inte läst den. Såg en Wendelsberg-uppsättning av den förra året, som var bra. Vi får se... 

Sämst

Det händer ingenting intressant, det är därför jag inte skriver. Verkligen inget spännande. Jag snokar på folk på facebook, men varför har alla sådär dumåstevaravänmedförattseprofil? Igår tvättade jag, och städade garderoben. Hittade två döda pälsängrar, fräscht. De har liksom bott där, och gottat sig bland mina tröjor och strumpor. Sprang en sväng i skogen också, men det var för vamt för att orka hela spåret (och min kondition har ju försvunnit nu när jag inte tränat på flera veckor). Å, jag börjar nästan längta efter skolan, att få lite struktur på mig själv.

Och varför svarar inte Åsa? Om jag testar här då, Åsa: Kommer du hit imorgon? Det vore bra att få veta.

Måste göra sommaruppgifterna också. De som jag skulle fixa under första lovveckan. Men jag är handlingsförlamad som jag alltid blir av måsten. Jag tecknade ju grannarnas altan i Garphyttan, så den uppgiften är ju nästan gjord. Men sen är det alla träd och buskar som vi ska ha prov på. Och jag ska skriva om tulpanträdet. Och om fem buskar man kan formbeskära. Och om nån bra resp. dålig plantering från verkligheten.

..men det blir nog en slappdag till.


Fiskmatning

Haha, jag kom på att jag nog övergött (gödit, gödt?), jaja, övermatat Kristins fiskar. Hon har ju aldrig sagt hur mycket mat de ska ha, om de ens ska ha nån mat.. Så nu under de veckorna hon varit borta har jag ju öst ner en massa såna där flingor, kanske tre gånger i veckan. Men igår upplyste Evelina mig om att de bara ska ha EN liten flinga i taget, för de bara äter och äter och äter tills det tar slut (eller tills de spricker?). Nu fattar jag varför minstingen i akvariet har blivit så himla fet... Det är nog slutmatat för ett tag. Jag ska ge dem en sån där svältdiet som min syrra kör med... Men alltså, EN flinga!?Hur ska man se till att alla fiskarna får en varsin då? Om det är en jätteivrig uppe vid ytan som snor åt sig alla flingor direkt då? Nä, jag är skeptisk till detta.

Dag med Eve of UpV (eller hur man nu förkortar det)

För er som är oroade: smärtan försvann över natten, så nu mår jag fint.

Idag fick jag ännu ett finbesök, från Stockholm denna gång. Evelina och jag hade en trevlig stranddag (jag börjar kunna vertenda sandkorn i Bresse utantill nu), spanade på småpojkar och lite större pojkar. Jag unnade mig (hatar det begreppet!) en glass, Magnum (oj, varför blev det först Magnus en massa gånger månntro.. namnet sitter fortfarande som berget i mina fingrar) Mayan Mystica, supergod och kraftigt chokladig. Lite som Riesen fast glass, och utan töntig reklam med "grabbarna på bygget".

På kvällen gick vi på Enköpings bio (premiär för mig faktiskt) och såg Hancock. Det var jättemysigt inrett i foajén och salongen var liten och söt (och vi var typ åtta pers därinne..). Själva filmen var väl också okej :) Jo, den var faktiskt bra, jag hade väntat mig nåt helt annat. Under första halvan (som var ganska komisk) undrade jag varför det var 15-årsgräns, men det visade sig sen. Eller nej.. det finns så himla mycket värre filmer som ungar får se, så jag tycker det kunde varit 11 på denna. Jag satt dessutom hela tiden och funderade på vem tjejen var, och var jag sett henne innan, men kunde inte komma på det. Sen i eftertexterna såg jag: Charlize Theron. Dåligt att inte känna igen henne... Men framför allt var den en mysig biograf. Jag är knäpp, man kan ju inte gå på bio bara för att det är bio...
Efter filmen cyklade vi runt lite i stan och kollade på träd och blommor och folk, och sen for Evelina hem med tåget. Det var jättekul att träffas, känns så kul att man kan ta upp kontakten igen efter flera år. Tror jag skrev det sist vi sågs också :)

Jaja, nu är det nog dags för några Roswell-avsnitt att förgylla min fredagkväll.  

Dåligt slut

Allt var perfekt. Det blev en lika bra baddag idag också, jag låg i steksolen och läste Doppler (mycket bra!), åt quinoasallad och badade några gånger. På hemvägen, i en nedförsbacke kände jag t.o.m. "Ååå, vad allt är härligt!"... och då blev jag getingstucken. I näsan! Gjorde svinont och jag började nästan grina och ringde mamma (varför gjorde jag det egentligen, vad skulle hon göra åt saken?). Det värker fortfarande, och inte bara i näsan utan halva ansiktet... aooo, synd om mig.

Finbesök!

Det har varit en fantastiskt fin dag! Vaknade lagom tidigt. Mötte upp Jossan strax efter tio på Willys, där vi handlade lite gott utflyktskäk. Jag visade lägenheten och sen åkte vi iväg till Bresse. Det var världens bästa bad och sol-väder, och ändå inte proppat med folk. Vi låg där och brände oss i några timmar. Skvallrade, åt räkost, lyssnade på alla tokar runt omkring och jag läste ikapp de DN jag missat under helgen. Vi såg en orm i vattnet, och folk som var rädda för ormen. Vattentempen var ganska perfekt när man väl doppat sig, inte för varmt, man vill ju bli svalkad...
När vi tyckte att det var färdigslappat åkte vi till stan och kollade lite loppisar. En pratglad dam visade oss Bohms Bageris bakugnar och pallen man hade fått klättra på för att komma åt dem (de som jobbade där fick till sist operera knäna pga allt klättrande upp och ner på pallen... rätt så dålig arbetsmiljö kan man tycka)
Och så hann vi med en cykeltur också, ner till Enköpingsån. Vi köpte med oss fika från Tammerfors-kondiset och satt i skuggan på en knasig rund röd bänk. Kikade lite på idéträdgårdarna innan det var dags för Jos att åka hem. Tack för en fin dag!

Å, nu börjar Crowned, mitt favvo ;)


Lördagsmys

Började dagen med frukost i soffan framför High school musical 2 på Disney channel (det fanns verkligen inget bättre att se...) Jag trodde jag skulle bli soffpotatis hela dagen, men Alex ringde och räddade mig. Åkte in till stan och hängde lite med henne. Vi kollade på kläder (provade den fina julgransklänningen igen men hade disciplin och köpte den icke), och så fikade vi på vårt kära pensionärsfik Vasakonditoriet :) Å, det är synd att vi inte Alex och jag bor närmre varandra, det är så kul att umgås med henne!

Ikväll ska vi grilla tror jag, och kolla på Minnenas television, vilket mys det är att vara här... jag tror jag flyttar hem igen ;) Igår hade vi det himlans trevligt och puttinuttigt hela familjen när vi spelade TP efter maten (jag vann, fastän jag hade 50/50 barn/vuxenfrågor!) Rena rama kärnfamiljen.


Födelsedagskalajs

Så har jag än en gång brutit nyttighetslöftet. Tårta OCH superdupergoda chokladmuffins. Men ens mamma fyller ju bara 51 en gång så...
Det blev en trevlig liten tillställning trots allt regn. Förutom mormor och farmor kom moster Inger och en kusin. Vi kollade på gamla kort och skrattade åt pappas åttiotalskläder. Jag blev grattad i efterskott också, fick ett presentkort på Plantagen :) Och mormor gav mig två nystan rött lovikkagarn. Nu har jag även lärt mig avigstickning (eller vad det kan kallas). Snart tillverkar jag tröjor på löpande band. Jag kanske kan försörja mig på stickning i framtiden. Under vinterhalvåret i alla fall, och sen grejar jag med trädgårdar resten av tiden. Fast jag får sån träningsvärk i händerna av stickandet... jaja, vi får se.

Nu har systern min kommit hit också, så nu väntar väl lite familjemys.

Roswell, blåbär och Karin

Nu är jag inne på andra Roswell-säsongen... Den är mycket läskigare än den första :P Kan det vara annat när det handlar om några onda aliens som liksom drar loss sin hud och låter den ligga lite varsomhelst? Äh, det är inte bara därför... men det känns mycket mörkare nu helt enkelt (lite som med Lost. I början är allt ganska puttinuttigt, sen blir allt hårdare och mörkare). Jag kommer ihåg nu att jag tyckte det var rätt otäckt när jag gick i högstadiet, Roswell alltså. Kanske var det under säsong 2 som jag slutade titta på serien. Men nu ska jag våga se allt ;) Och sen ska jag ge Twin Peaks en chans, jag har aldrig sett det, men många säger ju att det är bra så...

Imorgon fyller mamma år, jag har varit i skogen och plockat hennes present i dag. En hel liter blå present. Funderar på om jag ska åka till Garphyttan ikväll eller imorgon. Känner mig helt seg och vill bara sätta mig framför Rowell och sticka (jag har gjort framsteg faktikt!) eller läsa Bodil Malmsten-böckerna. Men ska jag göra det här eller där...? Dessutom har jag en hel del disk att fixa. Och lämna skivorna på biblioteket. Åhh, vad tråkigt...

Karin var på besök igår, det var kul. Vi lagade quinoasallad och tog med oss till Bresse. Det var inte direkt badvärme, men jätteskönt att bara sitta på stranden sticka och skvallra och spela frågespel. Som värsta syjuntan :) (Vi pratade om att starta nåt syjunteaktigt till hösten med intresserade i klassen, hoppas det blir nåt av det!) Sen bakade Karin den godaste rabarberpaj jag någonsin smakat, hon är en riktig kompis ;P Jag ska förresten få följa med ut till hennes lantställe sista veckan på lovet, innan Way out West, ska bli mysigt. Det känns så kul att ha fått så bra kontakt med i alla fall en i klassen :) 

Nej nu får jag ta tag i röran. Blä.

TV-nörderi

Å, stackars Kronprinsessan, nu fyller hon år igen... Jag skulle hata att behöva ha det som hon. Vara tvungen att ha knasiga folkdräkter och få fula teckningar och blombuketter av barn och utvecklingsstörda så fort det är nån högtidsdag. Tänk om hon bara vill vara hemma med Daniel i mjukisbyxor och äta pizza framför TV:n, det kan hon ju inte. Iofs vet hon väl inte om något annat än de här uppstyltade tillställningarna, men hon måste ju ana att det skulle kunna vara annorlunda.
Jag kollar ändå på födelsedagsprogrammet, för Järvheden är konferencier. Och man kan vinna årets kock om man ringer. Fast jag kommer nog inte ringa. Oj, nu har Charlotte Perelli en ny låt, det är inte schlager-tjat-låten längre! Hon har gått ner ännu mer i vikt också, och har den konstigaste kreationen nånsin på sig, typ farmors 70-talsblus, med en turkos plastkorsett utanpå... Ahaa, nu fattar jag. "I can take a bullet" hette låten. Det är en skyddsväst alltså(?).

För övrigt funderar jag på om TV4 vill dumförklara sina tittare. Ernst iaf. (Idag upplyste han om att potatis kräver salt, och att de håller ihop bättre ju kortare tid de kokar). Och Gry Forsell. (Frågor i Sommarkrysset: "Vad kallas en kvinnlig hundägare med sex bokstäver?" och  "Något som alla har mitt på magen, med fem bokstäver?" Man kunde vinna 75 000!

Mamma Mia

Kom nyss hem till Enköping igen. Ganska skön tågresa, förutom en göteborgare i stolen bakom mig som verkade älska sin egen röst. Han ringde fem mobilsamtal bara mellan Örebro och Västerås (och alla fem var såna onödiga som "Tjänna tjänna, jag skulle änna bara kolla läääget, hur e de med daj? Jag sitter änna på tååågätt.." osv. Jag säger som Stampes pappa. Om du inte kan säga nåt bra, säg ingenting alls. Att blogga skit räknas inte...

Mamma Mia, vad bra filmen var igår! Jag kan som bekant inte skriva värdiga recensioner. Men den är helt klart sevärd. Jätterolig, och med bra skådespelare, sjunga kunde de också (okej, Stellan Skarsgård var väl ingen sångfågel kanske). Efteråt gick man och nynnade på Abba-låtar hela kvällen :)

Handikappad men glad ändå

Jag är verkligen sämst på att sticka. Idag har jag försökt lite igen. Mamma visade hur man lägger upp de första maskorna (t.o.m. det hade jag problem med) och gjorde första varvet. Sen stickade jag en grytlapp av det... Det ser ut som nån ganska underutvecklad människa har pysslat. Och när mamma dessutom envisas med att säga "å vad fint, det ser ju bra ut, fortsätt så", så känner jag mig ännu mer cp. Som om jag inte fattar att det ser förjäkla fult ut... Jaja, men det är ju roligt i alla fall. Och vem vill ha perfekta grytlappar? De ska ju vara lite...egna.

Nu är jag alltså på hembesök i Garphyttan igen. Igår åt jag och mamma traditionsenligt (himla bra vana vi har) lunchbuffé på Stadsträdgården. Jag vill jobba där! Örebros stadspark är jättefin. Jag tänkte aldrig på det när jag bodde här. Hm, jag kanske flyttar tillbaka en dag ändå...
Träffade Josefin också, vi gick på stan med hennes kompis Madde. Eller stan och stan...H&M i två timmar, och sen var vi rätt trötta på att kolla och prova kläder. Jag köpte ett fint nattlinne på H&M. I ekologisk bomull, så liite gott samvete kan jag ju ha ändå.
Idag har jag, Martin och vår far varit på Mullhyttemarken. Mor ville såklart inte följa med, och Eliin var tvungen att jobba. Det var ganska fint väder och lite halvtrevlig/jobbig stämning som vanligt. Vi...
-köpte en varsin våffla
-skrattade rått åt alla bönder
-irriterade oss på folk som envisas med att ha hundar med sig
-suckade åt den där försäljaren som har en diskborste rakt genom huvudet, han som alltid är där
-provade honung med mystiska smaksättningar
-härmade dialekter (ja, jättebarnsligt)
-köpte en godisrem med rabarbersmak som var rutten
Och så impulshandlade jag nagellack. Ett rött glittrigt och ett SVART. Haha, när ska jag ha det egentligen? Jag är ju knäpp. Fick bara för mig att det kunde vara fint... Senast jag hade svarta naglar var nog i åttan eller nåt, och jag har ju inte ens haft nån emoperiod. Det kanske är den som kommer nu... jag kommer bli som Sofi ;)
Efter marknaden blev farmor lite besviken över att vi inte ville fika hos henne. Hon hade dukat upp med massa bullar och kakor... Jag fick lite dåligt samvete och tryckte, trots att jag ätit en våffla och en godisrem (ej rutten), i mig två gröna dammsugare. Sjukt.

Imorgon hoppas jag få träffa Liza, och kanske Karin på genomresa, och på kvällen ska jag gå på bio med nästan hela familjen (minus Martin, han är ju tonåring...). Jag minns inte när vi sist såg en film tillsammans allihop. Kanske Svensson Svensson-filmen, när var det -97 eller nåt? Nu blir det i alla fall Mamma Mia, det ska bli jättekul, jag hart hört mycket bra om den.

Nu får jag läsa ut boken jag håller på med, så jag hinner igenom bibblans böcker innan tiden är ute...

Måste skriva nåt litet

Jag har fått hela Roswell-serien nertankad, så nu är jag sysselsatt dygnet runt. Idag har jag även hunnit gå i skogen och plocka blåbär (som jag bakade en halvmisslyckad kaka av), ringa ett jobbigt försäkringssamtal (som gick jättesmidigt) och åka till Bredsand (fast när jag kom dit försvann badvädret, jag låg och läste Erlend Loes Fakta om Finland en stund och cyklade hem igen). Slut på rapporten.

Hemkommen

Jag är tillbaka i Enköpings gråa tråkväder igen. Fast det är i och för sig ganska skönt att bara sitta inne och slötitta på Days of our lives. Finns det nån sämre serie? Eller jag kanske bara är okunnig.. alla amerikaner har kanske en bur hemma i källaren som de håller nåt ex fången i, och alla (killarna med) är alltid råsminkade. Och varför pratar de hela tiden med sig själva?! Detta avsnitt känns dessutom väldigt mycket som en b-version av Lost. Eller d kanske. Fruktansvärt dåligt. Ändå kollar jag på det :)

Arvika var jättekul! Onsdag, torsdag, fredag och halva lördag var vädret hur perfekt som helst.. Sen började det regna, men det var okej ändå... det var ganska mysigt med en mindre pool i tältet.
Jag hann se de band jag ville se, plus några andra, och lite teatergrejer. Doktor Kosmos-spelningen var jättebra, och Kate Nash, ååh! Och nu är jag ännu kärare i Markus Krunegård och Tingsek :) 
Vi jobbade i försäljningstältet 6-10 timmar per dygn också, så det var fullt upp hela tiden. Våran camping var väldigt lugn i jämförelse med den stora (vi tältade på VIP-campingen nära festivalområdet), och vi hade tillgång till funktionärernas duschar och toaletter... Jag är såå nöjd med allt :)

..förutom att jag såklart blev förkyld när jag kom hem.

Jihoo!

Jag får åka till Arvikafestivalen i alla fall! Ellen ringde idag och frågade om jag ville jobba med hennes syrras företag, sälja t-shirts och smycken och sånt. Det var klart jag ville! Så imorgon åker vi :) Tänk vad kul allt kan bli...

Lite synd att det blev så kort stund att hänga med Sofi bara... Men vi har hunnit med en del idag. Hon kom hit vid tio, och vi stack ner till stan. Tyvärr var det första vi råkade ut för en på-stan-försäljare som ville jag skulle byta elbolag... han tjatade en massa och jag kan ju aldrig säga nej. Så nu har vi tydligen Göta energi eller nåt. Gud vad dum jag är som bara går med på sånt här utan att veta nåt om det... Men vi fick ett varsit häfte med rabattkuponger på allt möjligt på köpet!
Jaja, vi gick i en massa affärer sen i alla fall. Sofi hittade jeans, och jag ett par tröjor. Vi fikade på Tant Gredelin, ett jättemysigt fik. Sen kom hällregnet... Vi fick stå under ett tak nånstans och vänta på bättre tider. Tur att vi inte åkte till badstranden idag.

Ikväll blir det faktiskt Allsång på Skansen, både Sanna och Uggla är med, och vi har köpt jordgubbar och chips...