Farmor

Stor besvikelse. Putte var inte hemma när vi kom till farmor idag... Och fast jag ropade en massa gånger dök han inte upp. Jag som hade tänkt gottgöra att jag var så taskig sist, och höll på och lyfte upp honom fast han tryckte sig mot marken och kämpade emot... Hm, hoppas han inte alltid kommer vara rädd för mig. Jag gör ett nytt försök imorgon på kalaset. Idag var vi där och fikade, förberedde diverse tårtor, och farmor fick prata av sig lite... Hon kan prata väder hur länge som helst. Och hon är förresten den enda jag känner som går omkring med en badmössa i jackfickan, ifall det skulle börja regna.

Det var för övrigt rätt bild i tidningen, men hon hade inte sett den... sa hon i alla fall. Men hon var väldigt tacksam över att vi inte avslöjat hur mycket hon fyller, utan bara skrivit "på födelsedagen". Det är tydligen väldigt pinsamt att bli nittio år. Jag tycker det är rätt coolt.

Ikväll ska jag lära mig virka igen, jag lånade en schysst bok av farmor "Det bästa i virkning" :)

Kalasförberedelser

Har tagit en tur till Garphyttan igen, jag är här ofta nu... Mamma och jag gick i hundra timmar på ICA Maxi och handlade smörgåstårteingredienser (det var lite som att gå på Focus och handla med Lisa). Och nu har jag legat ute i gräset och läst Skimmer. Det är konstigt hur mycket myror det kan finnas på samma plats.

Imorgon ska vi förbereda den stor dagen, 140-årskalaset på måndag. Det ska bakas och städas hej vilt.
Det blir spännande att se i tidningen också om de sätter in rätt bild i farmors grattisannons. I måndags var vi på Nerikes Allehanda och lämnade in en bild som både farmor och Bosse var med på, och receptionisten som tog emot bilden satte en lapp på Bosses huvud... Hoppas det betyder att han inte ska vara med i annonsen. Annars blir det ju ganska roligt..."Grattis Judith, nittio år" och en bil på en femtioårig gubbe.

Sara ringde idag, det var kul! Jobbar visst på dagis (utan att få tinnitus) i Borås nu och verkar trivas bra :) Hoppas att jag kan träffa henne nåt i sommar. Vi pratade lite om en klassåterträff också. Så, fjärde årets ANT:are som läser detta (typ.. Sofi), vad sägs om dagen innan Wendelsbergs hundraårsfest? I november nån gång, det gäller ju att vara ute i god tid...

A tribute to världens sämsta blogg:

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har städat. Det var smutsigt, så jag städade lite. Sen blev det rent.

Sen åt jag lunch. Åt en soppa som var gjord av buljong och räkor och ärter och lite mer. Mums så gott det smakade.

Efter det så diskade jag.

Sen kom det inte en regnskur, det var samma väder som igår ungefär. Fast det blåste mindre.

Tränade på gym i 30 minuter och simmade i 30 minuter, och när jag kom hem satte jag mig i soffan. Den är grå, soffan.

Puss, hejdå.


Haha

Åå, vad gulligt! Om jag visste hur man la upp bilder här skulle jag visa världens sötaste kameraman... Det regnar visst väldigt mycket i, ja vilken stad det nu är de spelar i idag, och en av dem som filmar har en skitgullig vit regnponcho med en spetsig topp på luvan... :)

Nej, det låter inte så kul, men det är det.

Mitt sommarlooov...

...vad jättetrist mitt sooommarlov ska bli. Jag är så rastlös. Hur lär man känna folk i Enköping egentligen? Jag får väl gå på Hamnfestivalen imorgon och kolla på E-type. Åka epatraktor och ha truckerkeps och skinnväst med flames.

Idag råkade jag tvätta en öronpropp i maskinen. Den blev jättestor. Jag visste inte att de kunde suga åt sig så mycket vatten. Det var det mest intressanta idag.



Impulsköp

Nu ska jag vara lite modeblogg... Idag efter jag tränat gick jag på stan. Mest för att handla Alvedon och en ram, men så såg jag att det var reor överallt. Så jag var ju tvungen att kika lite.. Det slutade med några pocketböcker och två suuuperfina klänningar. En grön som egentligen är lite för liten, och en röd lite för stor. Nu är ju dillemmat om jag ska ner eller upp i vikt, vilken klänning som ska få sitta perfekt... Haha, som om jag bara kan välja. Antagligen blir det den röda... jag har laddat upp med både kakor och chips till första semifinalen ikväll.

Jag måste diska, det har jag inte gjort på en vecka (fast jag har ju inte varit hemma så mycket, så det är inte så farligt som det låter).

Allsång på Skansen

Jag sitter vad TV:n och känner lite hat, och samtidigt gungar i takt. Det är nåt sjukt med det här programmet ...man blir manipulerad på nåt vis. Håkan skulle vara med, men jag kanske har missat honom... Är ju tvungen att zappa ganska ofta (nyss var Crister Sjögren med och sjöng en psalm, det blev lite för mycket). Jo nu kommer Håkan. Söt, han har gul kavaj. Den matchar tagetesen vid scenkanten.

Midsommar mm.

Jag har fått sommarlovsångest. Det är inte det att det inte finns saker att göra, men jag kan inte. Sitter mest och väntar, fast jag vet inte riktigt på vad. Kanske är det musiken som är lite ångestladdad. Den enda halvvettiga CD-skivan i det här huset var en Absolute 90's... Roxette, Dr Alban, "...no, no there's no limit!" och "U can't touch this!". Det kan bli lite mycket.

Vi firade midsommarafton med många släktingar ute på ett torp i Mullhyttan. Det blåste massor, pappertallrikarna flög iväg om man inte la sin kamera på dem eller nåt. Vi stannade inte så sent, så pappa blev inte så jättefull. För tre år sen, sist jag var med och firade med det här gänget ramlade han ju till och med på ett litet barn.. Men nu var det rätt lugnt.
Mamma och jag anordnade tipspromenaden, med ganska lätta frågor (men det var mest lantisar med, som ändå inte kunde svaren).

Sen har jag varit i Garphyttan, hängt med Marre, kollat på fotboll, träffat Eliin och en ny kille (till henne alltså). Mamma är så rolig, hennes reaktion var lite udda: "Jag blev förvånad över att han var så ljus. Alla hennes pojkvänner brukar ju ha brunt hår..." 

Haha, nu hände det en kul grej. Det ringde på dörren fyra gånger, och när jag öppnade stod en liten knatte (kanske fyra år) där och ville sälja blommor för tjugo kronor. En ful liten bukett, med blåklockor och fibblor och gräs. Jag tackade nej...

Skolavslutningstider

Hej, jag är lite seg.

Sen sist har det hänt en del. Jag fyllde år en dag, då åkte jag till Västerås och åt lunch och kollade på blommor med Josefine, trevligt. En annan trevlig grej var picnicen med klassen igår. Det regnade och var trist väder hela dagen, men efter skolan klarnade det upp och blev världens finaste utflyktsväder! Vi satt i många timmar i Skolparken och hade det jättemysigt. Nästan alla 27 var med, sensation!

Imorgon är det skolavslutning, vi ska på guidad vandring i Bergianska trädgården i Stockholm, ska bli spännande, jag har aldrig varit där, bara sett den från motorvägen... Å, jag är så nöjd med utbildningen just nu, det har inte känts så här perfekt tidigare. Synd att det blir lov i sju veckor nu... ;)
Jag har som bekant inte fixat nåt jobb, så jag ska bara ta det lugnt, läsa en massa, träna, hälsa på kompisar. Jag är ganske het på Way out West också. 1300 spänn.. hmm. Jo, det är det kanske värt. Jag bor gratis gos dig, Sofi ;)
Det blir nog en fin sommar :)

Nåt som inte är så fint är att Åsa inte kommer och hälsar på i helgen som det var sagt :( Biljettbokaren bokade fel, så nu åker hon till Kiruna i stället. Men vi får ses senare på lovet.

Och så kommer Sofi på besök! :) Om två veckor. Jag ska visa henne aaallt som finns att se i Enköping (..antar att vi hinner se på mycket film, äta chips och så).

Ledig torsdag

Aa, jag får krupp på skoldatorerna, så sega och konstiga! Jag måste göra en budget och se om jag har råd med Internet hemma istället.

Kristin har åkt till Norrköping, så jag har lägenheten för mig själv. Det märks. Men jag ska städa.. sen.
Idag var jag på gymmet och simmet (egentligen går jag ju måndag onsdag fredag, men det är stängt imorgon för att man ska fira Sverige och så). Jag beställde klipptid till på måndag också, ska bli skönt att bli av med det mest slitna krullet. Och så var jag på biblioteket och lånade en massa skivor. Helt gratis! Hoppas det funkar att lägga in dem i datorn... :)

Såg en massa folk i finkläder och studentmössor på stan, det är så somrigt! Vi på KY har lektioner två veckor till, men det är ganska slappt nu... skola två eller tre dagar i veckan, och annars "eget arbete" (men hur många arbetar då?)

Nä, nu ska jag hem och äta.

Helg igen

Jag vet inte om det är nån idé att ha den här bloggen kvar. Det blir bara samma saker jämt. Men men... Jag har inget annat för mig, så jag rapporterar lite. (Och hur många gånger har jag inte sagt att jag ska lägga ner förut)
Helgen var jätterolig. I torsdags fick jag ett infall och bokade biljett till Göteborg. Åkte ner på fredagen och hängde på Saltholmen med Sofi. Det blev inget bad, men vi hade det jättemysigt i solen, åt jordgubbar och bullar :) Kollade på en speedad hund som simmade runt. På kvällen såg vi säsongsavslutningen av Lost, dubbelavsnittet. Det var ett... speciellt slut. Kollade lite Youtubeklipp också och pratade en massa såklart. Jag sov över, och nästa dag gick jag en massa på stan, handlade lite second-handklänningar och en grön kappa (nästan den där från H&M, Lisa).

Jag träffade älsklingen Åsa på eftermiddagen. Vi åt thai-mat i Slottsskogen och sen låg jag och kollade på Desperate Housewives ett tag medan Åsa städade... Det är skönt att man kan ha en så avslappnad relation ;)
A-K kom över lite senare och grillade spett hon hade med sig. Vi satt på Åsas gigantiska altan och pratade Wendelsbergsminnen..
Sov några få timmar innan vi på söndagsmorgonen skulle upp vid sex för att hinna med tåget hem, Åsa åkte samma, hon skulle till Ludvika.
Å, jag längtar verkligen tillbaka till att bo i Göteborg!

Igår på eftermiddagen tog jag och Kristin cyklarna och körde till Bredsands bad och camping. Det var en bit att åka, och svinigt varmt, men det var värt det. Jätteskönt i vattnet, och bra strand. Lite mycket barn kanske, men det är väl smällar man får ta... 


Nu är det skola igen. "Mark och jord" idag. Vi har fått nya gruppuppgifter (så det är kanske dags att göra klart de liggande uppgifterna...). Nu ska vi kolla på växter i olika biotoper, och gräva i jorden.. Kanske inte blir mitt favoritskolämne, men det ska bli intressant att lära sig mer om marken. Gröngarnsåsen i Enköping imorgon, och sen på onsdag ska vi åka till SLU och Ultuna (Ulltuna?).

Idag är jag småirriterad på det mesta, och tar åt mig av allt. Hon som tror hon är överste på skolan påpekade att jag var barfota, och verkade missnöjd. Hon klagar ofta på det mesta, men det brukar gå att vara trevlig tillbaka ändå. Men nu blev jag helt sur och upprörd och tyckte att det kunde väl hon skita i vad jag har på fötterna eller inte.

Jaja, annars är det bra.