Min helg

Jag har varit på Örebro-visit under helgen. Åkte snålskjuts med en lärare på torsdagen efter skolan. (Det blev inte alls så krystat i bilen som jag tänkt mig). Klev av i Ekeby där mormor hämtade mig, och så var jag hos henne till fredagen. Hon var sjuk, och orkade ingenting, så jag fick roa mig själv. Gick på Navet, loppisen med den gröna favvosoffan. Den stod kvar! Jag har tjatat om den mycket, så jag hoppas nån fattar att jag vill ha den när jag fyller...
Jag hälsade på gänget på Blomstermarken. Shit, vad allt hade vuxit! Jag kände knappt igen mig. Så mycket färger, och stora fina plantor. Det skulle vara kul att jobba lite nu, den här tiden på säsongen också, men de hade redan fullt med personal.
Sen tog jag en sväng på Mariebergs Köpcentrum. Strack in huvudet på Silvan och sa hej till Linnea, hon var glad och hade en ny hårfärg. Gick och kollade på kläder (och handlade lite också faktiskt), först med Fredrik och sen själv. Åkte hem till Alexandra en stund och vi tog en promenad med gamla Bamse. Träffade en ful grå liten pudel med ännu fulare tänder (jo, Lisa, den här var ganska ful...)
Och så på kvällen gick Kill Bill 2 på TV, så jag slappade i soffan i Garphyttan.

På lördagen tog jag mammas cykel och åkte till farmor. Körde rätt lugnt, och kollade på alla träd och buskar längs vägen, tränade på lite namn. Jätteskönt var det, perfekt väder. Såg en liten räv på ett fält. Lyssnade på fågelkvitter (och körde nästan över en sädesärla).
Hos farmor käkade vi lunch, tog bort fästingar från Puttes päls, tvättade fönster och läste gamla dagboksanteckningar gammelfarmor hade gjort på femtiotalet... Åkte bil tillbaka med pappa, och hann faktiskt sitta vid msn en stund på eftermiddagen. (Var ju hundra år sen sist. Jag märkte att jag nog saknat det lite. Bara lite..)
På kvällen åt jag middag hos Liza, med en Angelica och en tysk, sen gick vi på schlagerfest. Sexton stycken tror jag vi var i en liten etta. Trångt och mysigt. Såklart vann fel låt ESC, men skitsamma.

Och så var det söndag. Först tjurade jag en stund för att mamma och pappa åkte utan mig till simhallen, fast jag sagt att jag skulle med... (jag sov visst för länge). Men ja, det var ju ändå mors dag, så jag slutade tjura och plockade lite blommor till världens bästa mamma. Vi åt söndagslunch på altanen allihop (utom Eliin då, men hon är för övrigt tillbaka i Sverige nu... jag har för mig att jag skrev nåt för ett tag sen att "hon blir nog inte borta länge", se så rätt jag fick). Till och med efterrätt, Marre och jag bakade smulpaj!
På eftermiddagen var jag med mamma och pappa i Karlslund, på nån sorts trädgårdsdag. Kollade på kryddväxter och annat skoj, innan vi körde vidare mot Enköping.

Tänk vad jag hunnit mycket på bara en liten helg.

Dementera

Men alltså, jag menar ju inte att Stockholm är BÄTTRE än Göteborg, bara att den stan också verkar bra. Jag fattar inte ens hur ni kan missförstå mig på det sättet, hmf!

Göteborg, du är ersatt...

Jag börjar faktiskt gilla Stockholm. Det hade man inte trott för ett tag sen. Igår när vi var lediga gick jag i storstaden hela dagen med min personliga Stockholms-proffs-guide Karin. Först centrum, Östermalm och sen Söder. Jag levde som i ett monopolspel, trodde hela tiden att jag kände till nån gata, men det var oftast bara från monopol. Vi gick på några affärer med ritmaterial och ojade oss över priserna (jag i alla fall). Till lunch blev det sushi-plus-thaibuffé, med glassdessert... Vi såg några kändisar:
-en skådis jag inte minns namnet på (han var med i "En spricka i kristallen", taskig pojkvän)
-Andreas Johnsson (fast jag hävdar att det inte var han, för han var så himla kort, kortare än Carola, och det var han väl inte i Melodifestivalen? Eller iofs,  jag vet inte helt säkert hur lång Carola är...hon är kanske dvärg?)
-Tomas Bodström (vid riksdagen såklart), solbränd och fin med knallröd slips...
-en kille från Rent Hus (okej, han var inte jättekändis, men jag kände ju igen honom i alla fall)
-Fredde Granberg (och han såg inte alls så tjock ut som man kan tro..)
Vi åt jääättestora muffins med spännande smaker, och spanade på killar tills kvällen kom. En mycket bra dag var det!

Idag har vi Färg och Form, vi har fått våra teckningar av hus kritiskt granskade. Jag hade satt ena pelaren lite långt fram och ett fönster lutade fel, annars var det bra.
Nu ska vi göra planritningar. Det skulle nog vara en ganska kul kurs om det inte var SÅ HIMLA segt. Vi har ritat några streck och kurvor sen klockan nio nu...

Schlagerpartaj ikväll, Heléne och Elaine i klassen kommer hem till oss. Så... jag antar att jag redan idag kommer bryta veckans nyttighetslöfte.  

Bara tolv dagar till...

Nu är det långhelg igen. Ledig idag (ska bara göra blombeställning på Växtriket). Och på måndag är det också eget arbete ( = ledigt). Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. På måndag ska jag i alla fall träffa Karin i Stockholm. Måste laga en massa mat också, frysen är tom. Och läsa ikapp tidningarna jag lagt på hög. Och så har jag ju tio avsnitt kvar av Desperate Housewives, så jag ska nog kunna sysselsätta mig.

Igår på nån rast pratade vi en massa om domedagen. Att det känns så onödigt att ens planera det här planteringsprojektet, när ändå jorden kommer gå under samma dag som vi ska vara klara (28 maj). Liksom tidsslöseri. Jag frågade några vad de skulle göra om det nu verkligen var så att vi bara hade knappt veckor kvar att leva... Nån skulle ha ett stort nakenparty och nån skulle slösa bort alla sina pengar på en massa shopping. Nån skulle be sin mor om ursäkt för nån barndomsgrej... Jag kunde inte komma på vad jag skulle göra. Borde väl testa knark eller fallskärmshoppning. Men antagligen skulle jag väl få panik och bara ligga och vara handlingsförlamad och knäpp. Så det är väl lika bra att fortsätta med blomprojektet som om inget håller på att hända. Tänk att jag inte ens kommer få fylla 22.

Nu ska jag åka och träna, och sen tänker jag gå hem till Bree, Edie, Susan och resten och äta godis. Ensam hemma = synd om mig = godis. ( = må illa och grina). Nästa helg ska jag till Örebro, får väl aktivera mig mer där.

Göteborg, I miss you

Jag har blivit riktigt seg med att skriva här... Händer inte så mycket intressant. Eller jo, jag lär mig en massa träd. Men jag tvivlar på att det är kul att läsa om. Hur jag lär mig träd alltså..

I helgen var jag i Göteborg och hade det kul och lite mindre kul. Träffade Sofi och gav henne den perfekta presenten, fast den var lite defekt i och för sig... Försökte hjälpa till med tårtan, men var mest i vägen och gjorde sprickor i den...
På lördagen gick jag runt i stan och saknade känslan av att bo där. Åt soppa i Saluhallen. På eftermiddagen åkte jag med Stefan till Wendelsberg och såg Åsa spela lite teater. Hon var så fin och bra! Kollade Gökboet också (jättebra den med!), och åt en halv pizza från Bella flott-Napoli.

Har funderat mycket på det här med vänner. Hur nån kan känna så mycket för en vän och hur känslorna bara kan försvinna. Under helgen kom jag ihåg hur mycket jag saknat vissa, grinat av lycka (låter lite klyschklysch, men så var det...). Men jag har också fått bekräftat att människor man trott man känt helt igenom, litat på, kännt sig trygg med, kan förändras. Bli på ett helt annat sätt. Kalla.

Men men. Åsas födelsedag började fint med picnic i Slottsskogen, uppe i en gammal backhoppningsbacke. Sen gick jag en liten sväng på stan. Fyndade en jacka. Eller ja, den var billig, men frågan är om jag kommer använda den.
Åkte hem till Enköping igen på söndagkvällen

Vi vann!

Jag läste i tidningen i morse att sommaren kommer idag :) Klassen ska ha picnic i Klosterparken i eftermiddag, myspysigt. Den här veckan känns det som att folk klassen börjat närma sig varandra mer och mer, så himla skönt! Hoppas vi kan bli så tajta som på Wendelsberg (ok, alla var inte det, men många). Jag vill börja prata lite mer i klassrummet, och har försökt en del de senaste dagarna. Applåd till mig.

Kristin och jag vann tävlingen om den konstigaste solrosen i finalen igår (vi hade iofs inga konkurrenter). Fick en varsin stickling av narrhuva som pris, det ni...

Nu är det bara tre dagar kvar till Göteborgsresan! Ska bli så himla kul att hälsa på. Fast jag kan ju ändå inte längta till fredagen eftersom jag ska redovisa LIA:n då... Hm, jag är kluven

Långhelg

Borde väl uppdatera lite här, det har varit en lång helg utan Internet. Men datasalen i skolan kom som vanligt till min räddning. Får se om tangentbordet lägger av, nu när Louise står och droppar apelsin på det.
Valborg firade jag i min ensamhet i TV-soffan. Åt såklart en massa tröstgodis och mådde illa. Annars var det en bra helg. Jag hade en massa städ-energi och for runt med moppen i hela lägenheten.
Jos hade party i Västerås på lördagen, det var jättekul. Jag hade PUMPS på mig. En bit. Okej, jag bytte till lågskor ganska snabbt, men ändå! Nu har jag tagit första stegen i dem liksom. Jag ska bli en hejare på att trippa runt i klackskor. Det är så mycket finare med klackar till klänning/kjol än gympaskor...
Men kalaset i alla fall. Elin och Emma var där. Och Mattias från Wendelsberg. Det var roligt att höra vad de haft för sig de senaste åren. Peter såklart, och kompisar till honom. Och en trevlig tjej från Uppsala, som jag hade sällskap med hem på bussen sen. God mat och massa prat och spel. Och bål med riktiga bär! :)

Igår satte jag mig ute vid lekparken utanför huset och skulle göra teckningsläxan (rita av ett hus, jag valde Rombergagården). Efter ett tag kom en liten granntjej ut och skulle vara med. Hon ritade jättehårt med mina dyr-pennor, och babblade en himla massa om allt möjligt. Minns inte allt men jag kommer ihåg att hon hette Thilde och snart ska fylla fem, och vad hundarna heter och han som bor på våningen över och vilken lekpark som var bäst (den på baksidan) och att hon har sträck på fingrarna...
Det var lite småsvårt att koncentrera sig på ritandet men ja, en trevlig pratstund.

Idag har vi jobbat med kommunikation och ledarskap. Det är så det skriker "trädgård" om det...
Nu ska jag hem och rita daggsalvia.