Jag har rast

Förvirringen är total. Jag har aldrig känns mig så grön och okunnig som nu. Men jag ska kämpa på...
Vi har börjat med botanikkursen idag. Rivstartat, minst sagt. Jag undrar om det är med vilje som de försöker skrämma bort oss som inte har så mycket erfarenhet och förkunskaper.
Just nu är det paus i lektionen om Linnés system för namngivning av växter. Familjenamn, släktnamn, artnamn går ju an, men sen är det underarter och varieteter och former osv... Jag blir alldeles snurrig. Och ändå är det den här delen av kursen som är den mest logiska skulle jag tro.

Jag gissar att jag är otränad för så mycket info på en gång, min hjärna har arbetat så lågintensivt de senaste åren. Har glömt hur jobbigt det kan vara att lyssna och ta in, och anteckna och MINNAS. Jag är redan utmattad. Klent av mig.

Mamma har pratat med handelsträdgårds-Lisbeth nu. Hon kunde inte ge nåt klart besked om jag kan komma dit och ha min LIA, men det verkar ganska positivt. Tror jag. Om det nu går, så kanske jag ska bo hos mormor under tiden (om det är okej för henne alltså), för pappa vill inte ha mig i huset hemma. Känns trist att bara bli utanför sådär. Jag menar, även om vi har våra dispyter och tjafsar om saker, och även om han inte gillar mig, så hör jag till familjen, och jag vill känna mig välkommen där. Men det gör jag inte.

Jaja, nu ska jag tillbaka till klassrummet och ta reda på om mattlummer är en fanerogam eller kryptogam...

Äntligen i skolbänken! (Hur många dagar kommer gå innan klagandet börjar?)

Nu har jag äntligen börjat skolan. Jag var inte alls nervös imorse, bara glad och ivrig och förväntansfull. Vi hade bestämt att vi skulle cykla, men så var vi klara för tidigt och bara gick runt i lägenheten och väntade, så vi tog en promenad istället. Gick skolvägen på riktigt för första gången. Nu ska man dit nästan varenda vardag och ibland på helgen i två år. Jag har planer för två år framåt...coolt. (Om jag inte får nån knäpp och hoppar av och flyttar härifrån igen alltså.)

Skolan ja. Det verkar skitbra det mesta, jag har inte direkt fått några dåliga vibbar under första dagen. Visst, det verkar hårt och krångligt och väldigt teoretiskt ibland, men jag ser fram emot det.
Först var det info info info och genomgångar av scheman. Vi pratade csn och larmkort och parkeringskort och lunchrum och en massa annat. Vi fick inloggningsuppgifter till datorerna och First Class (som vi tydligen ska använda oss av, ungefär lika trist som sobernetforumet.)
Träd F heter min klass (vi är sjätte kullen). Några av dem som går i femte årgången, Träd E, kom in och berättade om vad de tyckte om utbildningen, svarade på lite frågor, och bjöd oss till en liten fikastund på fredag förmiddag. De tidigare åren har gemenskapen mellan klasserna varit dålig, och det vill de ändra på nu. Det låter bra. Fast... jag ska ju till Örebro då. Hm, får se hur jag gör.
En tjej i E sålde sin "Botany for gardeners" till mig för hundra kronor, det sparade jag sjuttio på. Jag måste hämta mitt engelskalexikon i Garphyttan... kommer aldrig klara boken annars.

En liten gruppuppgift fick vi också, så några i klassen har jag i alla fall pratat med. Den verkar helt okej, min klass alltså. Svårt att få en uppfattning om alla efter en dag, men de flesta verkar vettiga. Det är över tjugo tjejer och fem killar (i alla fall fler än på infodagen, då var de tre stycken...)
När vi slutat gick jag på stan med en jag tror heter Sara. Vi spanade in vilka trädgårdsböcker som skulle komma på rean imorgon. Hittade Nordisk flora för 159 kronor på Åhléns (kostar egentligen 500:- minst), så dit får jag skynda imorgon på lunchen. Vi ska ha våra första riktiga botaniklektioner, och då ska man "ha med sig sin flora". Och det har jag ju ingen. Än.
På hemvägen slank jag in på Brödet och fiskarna, en second hand som inte var så himla kul, men de hade lite billiga blomböcker, jag köpte tre. Bäst att samla på sig.
Nu ska jag läsa lite i all ny lektyr. Sen behöver jag min skönhetssömn, imorgon är det porträttfotografering...

Jag ska börja bidra lite mer till att världen blir sämre

Allt i bloggen handlar just nu om mitt nya hem. Det är ju kul för mig, men kanske lite tjatigt att läsa om... Men vänta nån vecka så kommer det bli en massa kul trädgårdsbabbel i stället.

Klockan är bara elva en söndag och jag har redan hunnit möblera om flera gånger (jag kanske har bestämt mig, men det är inte säkert), och fixa ordning i badrumsskåpet (det var inte så praktiskt att ha allt huller om buller i tre skokartonger på golvet). Jag ska börja gå upp tidigt jämnt, jag behöver ju inte sova mer än sju timmar. Och tänk vad många timmar jag har tillgodo nu när jag det senaste halvåret sovit jättelänge om morgnarna (heter det så, eller mornarna?)

Tänkte handla och laga mat att frysa in idag. Därför satte jag mig och skulle leta recept nu. Men så fastnade jag i paint. Började göra en ritning över mitt rum. Det blev dock bara blaj, så jag tänker inte visa nåt. Paint är ganska svårt egentligen. Jag skulle vilja vara lika bra på det som Lisa. Hon får alltid till alla detaljer så bra. 

Men jaja, mat var det. Jag har förresten insett att mitt köpa-bara-ekologisk-och-rättvis-mat-tänk får vänta tills jag är trädgårdsmästare med fast jobb och stor lön. Jag kommer bli ruinerad om jag fortsätter så här. Förlåt gud och alla barn i Afrika och ni med slavlöner och hela jorden som värms upp och isbjörnarna som drunknar. Men jag tänker börja handla på Lidl och Willys igen. Punkt slut.

Loppisfynd

Ni behöver inte gå och oroa er längre. Jag får se Melodifestivalen hemma hos Jos och Peter. Fast nu känns det roligast att få träffa Josefine igen, så TV:n hade inte spelat nån roll egentligen.. kanske :)

Idag har vi haft loppisrunda i Hälla i Västerås. Hittade en soffgrupp för 350 spänn, ful men jätteskön. Kom gärna hit och provsitt! (fast vänta tills vi inrett lite mer...) Köpte lite lampor också och saker till köket, t.ex en fullt fungerande (och snyggt orange!) elvisp för 20 kronor, och jättefint orange/gult självhäftande hyllpapper. Kristin undrade om jag verkligen var född samma decennium som henne...
Kristin och jag har konstaterat att vi har heeelt olika stil och smak. Inget jag tycker om gillade hon, och tvärtom. Det blir jättesvårt att inreda de gemensamma ytorna. Eller ja, det går ju, men fult blir det... Jag vill ha gult, orange, rött, gärna mycket plast och stora blommor och retroprylar. Kristin vill ha stilrent och guld och kristaller och lite antikt . Det funkar inte ihop riktigt. Så vi får väl lära oss kompromissa... eller slåss hårdast.

Å, jag hoppas på en praktikplats på en blomstermarknad i Örebro. Mamma känner ägarna och ska åka dit och fråga om de kan tänka sig en praktikant framåt påsk. Hoppas hoppas, det skulle vara så kul! Min mamma is the best på att hjälpa mig med saker. Pappa också. Men jag glömmer bort att vara tacksam. Får träna lite på det där.

Det känns mer och mer som ett hem här i lägenheten. Jag kommer trivas som en lax.

Fredagkväll utan TV är lika med bäst

Jag märkte att kylen varit inställd på maxkyla... Mina morötter hade snö på sig och var stenhårda. Så jag köpte godis i stället på Sveriges största godisaffär (som oturligt nog ligger på fem minuters gångväg hemifrån). Tänkte bara köpa yttepyttelite, tog bara sånt som jag verkligen gillar och var sugen på... men det blev ändå tre hekto. Fatta vad tjock jag kommer bli under de här åren.

Nu har min sambo Kristin flyttat in. Hon har fixat iordning sitt akvarium, och imorgon blir det loppisrunda i Västerås. Jag ringde Olle för lite tips och sökte på nätet. Verkar finnas hur många ställen som helst! Hoppas vi kan hitta en fynd-soffa.

Faktiskt har jag ju fyndat en hel del redan idag. Oj vad jag gjort av med pengar, men ojOJ vad mycket grejer jag fått för dem... Tre klänningar, ett par tights, två lampor, glödlampor, godis, mat, en bokhylla, en annan hylla, diskställ, mer diskprylar, besticklåda... hur mycket som helst. Vissa lägger över tusen spänn på ett par skor. Känns mycket lönsammare på nåt vis att dela upp som jag gör :) Fast det är ju samma pengar iofs.

Vi har ingen TV. Inte på hela helgen. Eller ja, TV har vi, men ingen bild. Jag kommer missa Melodifestivalen. Men det gör inte så mycket... tror jag. Ganska skönt. Men den går nog på radion, om jag ångrar mig...

Nytt hem

Nu har jag och Göteborg gjort slut. Jag sitter i flyttröran i Enköpingslägenheten och är lite handlingsförlamad. Jag börjar med så många saker på samma gång, och allt blir bara virrigt... Så jag pausar ett tag. Det finns ett trådlöst nätverk att snylta på här, bra :)

Mina snälla föräldrar kom med flyttbilen till Göteborg vid niotiden igår morse (de fick gå upp himla tidigt), vi lassade in alla tusen lådor och väskoroch kassar, och så körde vi i nästan ett sträck till Enköping. Åt mackor och pastasallad i bilen och jag tjatade om godis i Hummelsta, men det blev inget med det. Vi hann precis i tid till kontoret för att hämta lägenhetsnycklarna, och sen var det bara att börja lasta ur bilen igen.
Jag packade upp och grejade tills jag knappt kunde hålla ögonen öppna längre...

...och idag började jag tidigt. Snart kommer Kristin och hennes pappa med sitt flyttlass, så jag måste röja bort allt jag ställt i hallen. Men vart ska jag göra av sakerna? Helt plötsligt har jag inte alls så mycket bra förvaringsutrymme i mitt rum som i det gamla. Jag behöver köpa en byrå eller nåt sorts skåp. Hoppas jag hittar nån fin loppis imorgon.

En dålig sak: jag hade glömt att Upplandsvatten kan vara det äckligaste vatten som finns. Det går inte att förklara vad det smakar, men nåt konstigt är det. Jag märkte det i somras i Uppsala, men har inte tänkt på att det kunde vara samma vatten här... Men jag lär ju vänja mig, ska ju bo här i minst två år.

Annars verkar det bra här. Igår kväll när jag gick från Lidl (ligger på gångavstånd, liksom allt annat) tänkte jag t.o.m "å, jag älskar redan Enköping". Kanske var lite väl starkt, men jag tror det här kommer bli bra. Pizzeria precis utanför huset, inte bra... Och jag som inte köpt hem nån lunch.

Nej, nu måste jag fortsätta.

Besök

Alex, vadå dålig? Jag tyckte den var jättebra, Pingpongkingen. Då och då var dialogen nåt av det roligaste jag hört och sett (skitbra skådisar), men filmen hade ju en allvarlig och stark handling, jag blev tagen av den... Klart att den var lite Roy Anderssonig, med allt det dystra tysta gråa, och det var kanske det du inte gillade? Annars fattar jag inte vad du menar...

Martin och pappa kom hit vid lunchtid igår. Jag bjöd på vitlöksbröd och uppmicrad lasagne. Fick tio flyttkartonger, och sen drog pappa hem igen. Jag tog med mig lillebror på utflykt på eftermiddagen. Vi drack te och åt brownies på Saltholmen. På den ön där "obehöriga ej äga tillträde".... Hm, vi funderade på vem som var behörig, om det var nåt militärt (fick lite Jönssonligan-vibbar när en kamouflagemålad båt med svenska flaggan åkte förbi i jättehög fart)
När det blev för kallt (det var för övrigt en väldigt skön vårdag) åkte vi till stan och handlade lite, och gick på bio.

Senare bakade vi rätt så goda pizzor och kollade på några Macken-avsnitt, och somnade gott :)

Nu lät det som att han vaknade. Frukostdags.

Beklagan och lite förväntan

Du har en "How perfect is your life?" invitation.
Jag hatar facebook. My life is not perfect. I am långt ifrån perfect. Jag försöker vara till lags och säga rätt saker, men blir mest missförstådd. Man kanske skulle vara lite mer sådär kristen som Andra Avenyn-Liv. Kunna citera bibeln en massa och få kraft därifrån, och ge den vidare till mina medmänniskor. Jo tjena...

OCH jag segar för mycket. Det är ju nästan två veckor sen vi hade det där mötet som jag borde skriva ett protokoll för. Varför kan jag inte fråga om det är nåt jag inte fattar? Varför låtsas jag, och krånglar till det för mig? Blä för mig.

Imorgon kommer Marr, tjoho! Hoppas han vill se Pingpongkingen, för den är jag sugen på. Och baka pizza kanske? (Med lagom mycket salt denna gång...) Jag vill träffa mina syskon mer tror jag. Tror jag.

Sista helgen...

Hela huset skakade av skadeglädje när Carola bara kom till piss-kvalet :) Mest Sofi tror jag, hon var överlycklig! Och Sanna till final, kunde inte bli bättre. För Sofi då. Jag vet inte vad jag tyckte om låtarna egentligen. Jag vill väl mest klaga på alla. Det är kul.
Sen såg vi "Se upp för dårarna" på fyran. Den var fortfarande dålig. Lite bra. Ibland. Men mest dålig. Den väcker ju ganska mycket irriterade hatkänslor till liv, så då har den ju något i alla fall. 
Lost börjar verkligen spåra ur. Men jag vill kolla ändå. Jag måste...

Sofi och jag har inte sagt hejdå på riktigt, bara lite grann... Och hon glömde sina filmer här (med flit?), så vi lär ses igen innan jag åker. Känns sorgligt att vi ska bo så långt ifrån varandra nu :(
Men hon får komma och hälsa på. Vi ska ju till Stockholm och gå på Cosmonova!

Ikväll börjar repriseringen av Skärgårdsdoktorn. Det är så mysigt, somrigt. Jag är trött på den här evighetshöst-vintern. Hörde förresten att det kan bli stormigt i slutet på veckan. Vore ju typiskt om det börjar snöa och blåsa en massa på torsdag, så vi inte kan köra hela vägen till Enköping. Hoppas inte.

Tra-la-la-chips

Idag faller snön på lime-staketet, och min gå-ut-motivation är lika med noll. Antar att jag måste ändå. Jag och Sofi ska ha avskedsmiddag ikväll med Melodifestivalen och gissa vad... (jag blir förresten lite förvirrad av att hoppa fram och tillbaka i säsongerna hela tiden). Så jag behöver ju handla lite mat. Och fastän jag aldrig mer skulle äta chips är det något med Estrellas, eller var det OLW:s "Tra-la-la-chips" som lockar en dag som denna... Vi får väl se. Det har ju ändå blivit min vana, att bryta löften. Så det blir väl ett Ica Focus-besök idag med. Och då är jag ju precis vid simhallen. Jaja, okej då.

Jag har för övrigt gjort adressändring. Nu behöver jag bara fixa det där jobbiga. Det där med hemförsäkringen. Jag blir så irriterad när jag inte fattar. Så jag skjuter lite till på det. Det är ju ändå lördag :)

Det fanns ett emo-test i GP idag. Jag fick resultatet "Lika mycket emo som Måns Zelmerlöv är". Inte så oväntat kanske. Ska bli kul att låta Sofi göra det ikväll...

Nä, nu ut.

Återfall direkt, men äh...

Jag googlade lite på Enköping och kom in på nån sida där det stod om vilka filmer som går på stans bio. Blev lite fundersam när det var Lilla Jönssonligan och Tomorrow never dies... Sen såg jag att sidan senast var uppdaterad november 1998...
Sen hittade jag i alla fall en lite mer aktuell sida om Sagabiografen. Den verkar himla mysig, lite som Roxy i Örebro, eller lite större. Och matinévisningarna kostar bara 40 kronor, man kan t.ex. se Du levande och Tillsammans är man mindre ensam. Roligt!
Å, bara några dagar kvar till flytt...

Kom faktiskt iväg till simhallen förut, och det var skönt.  Jag måste lära mig komma över den där tröskeln som alltid är i vägen när jag "borde göra" något. Under promenaden hem kände jag mig så vår-och-sol-lycklig att jag nästan tänkte bjuda en okänd bussväntande tant på mitt godis (ja, jag köpte lite...), men jag stillade mig.

Annars har jag mest sett bortklippta scener och annat extramaterial idag... Och dammsugit.

Avgiftning

Limegrönt bullerplank. Oväntat färgval, men ganska kul. Man blir lite lite gladare när man tittar ut genom fönstret nu. Och när solen lyser på det blir hela världen liksom limegrön och skön. Overklig...

Nyss var det några ohyfsade byggnadsgubbar som mejade ner en bit av vårt staket på baksidan, för att komma förbi med lastbilen (på den smala cykelvägen). Och någon ursäkt fick vi inte ens, de bara åkte därifrån.

Igår deppade jag över mitt stackars brustna hjärta. Inga blommor, ingen choklad. Jag vet, det är ett komsumtions-jippo, alla hjärtans dag. Men ändå. Bara kärlek kärlek kärlek överallt i tidningen och på TV.
Jag rensade mina skåp och förberedde inför flytten i stället, och låg sen som en död val i soffan och kollade på avsnitt efter avsnitt av Lost. Orkade inte ens gå och köpa godis, och det var ju positivt i alla fall.

Vi har redan fått en hyreshöjning på läggan i Enköping, jag och Kristin. Och vi har inte ens flyttat in! Men det var inte så mycket i alla fall, så vi klarar oss nog...

Jag skulle behöva träna idag, men hela kroppen strejkar. Jag vet inte om det är för att jag får i mig för lite näringsämnen, att jag behöver mer protein kanske. Eller att jag måste gå ut och få lite ljus. Eller om det beror på avgiftningen. Jag behöver mitt knark. Honom och sockret. Men om jag ligger och skakar i några dagar kanske det blir lugnare. Jag vill inte vara beroende.


Avskedsdagen och skvallerdagen

Jag gick aldrig på Mattias födelsedagsfika igår. Jag behövde träffa Magnus. Prata igenom en massa och säga hejdå. Igen. Det kändes bra. Jag kommer sakna honom så mycket.

Pappa ringde och meddelade att han kommer ner på måndag med mina flyttkartonger, plus Martin! (Han har ändå "vägarna förbi", ska jobba med nåt här) Hoppas han stannar över till flyttdagen, Martin alltså. Fast å andra sidan kan man inte sitta fyra stycken i flyttbilen, och både mamma och pappa skulle ju komma hit med den på torsdag... Jaja, vi får se. Skönt att kunna börja packa några dagar i förväg i alla fall.

Idag åt jag lunch och skvallrade med Linnea. Det var jätteroligt att höra vad hon gjort sen gymnasiet och så. Så här i efterhand kommer jag på massa saker jag skulle frågat om, men det får jag väl ta på facebook... ja, innan jag raderar mig där då...  Fick i alla fall en liten uppdatering om det viktigaste; gemensamma bekanta... ;) Tydligen kan såna som jag uppfattar som väldigt vuxna och sofistikerade uppföra sig ganska barnsligt ibland. Skönt att jag inte bor i Örebro och är inblandad i det där :)

Nu väntar säsong två på mig nere i TV-rummet.

Jag vill bli utbränd

Nu stavar jag desto med två s också. Det finns några ord som jag aldrig kommer ihåg hur man stavar. Tunnt eller tunt? Känt eller kännt? Och så desto. Jag vet att det inte ska vara dessto. Eller...? Är jag på lågstadienivå fortfarande? Eller är det dyslexi... Nån light-version kanske?

Jag såg att man på facebook kan ha nån ny applikation, kommer inte ihåg vad den hette, men man ser iaf vilka som har tittat på ens profil... Så himla dumt, då försvinner ju hela grejen med smygkollandet! Jag ska lägga ner min sida tror jag.

Å, nu ser jag att de ska börja med glaset i bullerstaketet här utanför fönstret. Då har jag nåt att göra idag med. Kolla på byggnadsarbetare.
Shit vad min tillvaro kommer bli annorlunda i Enköping. Utan all denna fritid hela tiden. Jag kommer ha skolan och plugga hemma. Fixa med lägenheten, träna, lära mig stan, lära känna nya människor. Plus att jag ska hinna allt sånt som jag har hur mycket tid som helst åt nu... Gå i affärer, laga nyttig ekologisk mat (undrar hur länge det håller), tvätta och städa och greja. Följa alla TV-serier. Det kommer inte gå ihop. Härligt. Jag ser fram emot min nya utbrända livsstil! :)

Skulle vilja flyttpacka lite, men jag har ju inget att packa i.

Brännskadad och trött

Nu är helgen över och näst sista Göteborg-veckan har börjat. Vad ska jag göra för att utnyttja de sista dagarna så bra som möjligt? Antagligen kommer jag bara sitta framför TV:n om ingen ger mig förslag... Fast jag kommer säkert inte göra nåt även om jag får tips. Min ork är borta, jag vill gräva ner mig under alla täcken och kuddar som finns och ligga där till den 21:a. Men imorgon ska jag hem till Mattias som fyller år, och på onsdag träffa Linnea (såhär efter hundra år ungefär, ska bli spännande). Så jag får nog gå upp ändå.

I lördags kollade jag och Sofi på Melodifestivalen. Ja, jag tycker också Christer Sjögren var en pinsam katastrof. Björn var rolig däremot, han är så himla gulligull. Vi föråt oss på chips och annat fett, jag vill aldrig mer äta chips. Och så såg vi Juno, som var riktigt bra, dock orealistisk... men varför måste allt vara så verkligt jämnt egentligen?

En hel del Lost blev det också, såklart, nu har jag kommit en bit in i andra säsongen. Så fort jag tränat och fixat mat idag ska jag bänka mig framför några avsnitt till. Jag flyr.


Igår kväll hälsade jag på i Annas nya studentlägga. Den ligger nästan vid Willys, så det är ju jättenära hemifrån mig! Synd att jag flyttar nu så att jag inte får nån användning av det. Avståndet alltså... Vi hade trevligt i alla fall, pratade en massa och fikade framför TV:n. Jag introducerade Anna i Andra Avenyn-världen... och insåg att det egentligen är en ganska usel serie. Men är man fast så är man. En annan del av Köping är dessto roligare. Jag hoppas Micke blir frisk snart, han är så go med sina tal och så... Kollade på Nip/Tuck också, men det var verkligen överskattat. Vad är grejen med det? Jag får för mig att nån sagt att det ska vara så himla bra, men kommer inte ihåg vem.



 


Jag värkar stava dålligt

Haha, jag är sämst... Igår sa jag till Sofi typ "shit, vad folk stavar dåligt... tur att man har fått den begåvningen i alla fall, att kunna stava", eller nåt sånt. Nu såg jag att jag i förra inlägget stavat träningsvärk med e. Jag vet ju att det ska vara ä. Egentligen. Pinsamt.

Nu är jag på tolfte Lost-avsnittet. Plus att jag hunnit handla lite mat och simma. Jag utnyttjar dagarna så bra :) Lost är nästan bättre nu andra gången jag ser det. Det är skönt att veta ungefär vad som kommer hända, jag behöver inte dö av nervositet hela tiden, utan vara beredd när det läskiga kommer... Och så har jag fått några aha-upplevelser också, märkt lite nya grejer.  

Oo, Sawyer är så snygg..!

Lost igen :)

Igår hjälpte Sofi mig att bära hem hennes flyttlådor som jag lånat i en evighet. Vi grundade med lunch hos mig (efter att jag varit och simmat, den gamla baddräkten funkade helt okej), och så bar vi kartongerna till Sankt Sigfrids plan och tog femman hela vägen. Lätt och smidigt. Konstigt nog har jag träningsverk ändå...

När vi åkte förbi Wieselgrensplatsen såg vi nåt TV-gäng från SVT. Först tänkte vi att det var Västnytt, men så såg jag Maya Rung, alltså Andra Avenyn-Liv! Å, om vi hade hoppat av där med alla lådorna och stapplat omkring där framför kamerorna så hade vi nog synts i TV... Fast det är ju inget jag vill iofs. Men hädanefter får jag kolla noga på alla Andra Avenyn-scener med en spårvagn i bakgrunden, ifall man kan se oss... ;)

Sen var vi på nya Netto i Länsmansgården och handlade jättebilligt. Två pizzor, två vitlöksbaguetter plus lite godis för lite mer än trettio spänn! Dock varken ekologiskt eller rättvist. Men rätt så gott till middag.
Vi käkade, och sen skulle Sofi på rep, så jag åkte hem. Lånade första Lost-boxen igen, jag känner att jag glömt en massa från de första säsongerna. Och jag tror att idag är en alldeles perfekt dag att ligga och slappa...

Jag vaknade med George Michaels låt Faith på hjärnan idag. Undrar varför, den har jag inte hört på länge. Kanske texten vill berätta nåt för mig... eh?

Nu ska jag klaga lite till

Vilket FULT rum de gjorde på Roomservice idag. Usch. "Å, jag gillar assymetri, det ska vara en massa olika stilar och möster överallt. Sneda hyllor. Gärna nån lurvig kudde, och rynkade ärtgröna gardiner. Och svarvade ljusstakar i svart. Och osköna stolar"
Blää.

Jag hade ingen vidare framgång i bikiniletandet, jag är för kräsen. Köpte iofs en överdel, men jag vet inte... den känns mer som ligga på stranden-bikini än simbikini... Kom på att jag kan börja använda min gamla simbaddräkt igen. Den var för liten förut, men jag kommer i den nu, wiii! (Fast ja, den är ganska ful...)

Sen har vi haft ett sista möte ikväll med Junisstyrelsen också, absolut sista. Känns bra det. Idag var det iofs ganska trevligt... Hm, man kanske skulle sitta med i mitt nya distrikts styrelse. Nej, jag skojade bara. Hahaha, kul.

Men nu är det Lost på TV. Med text, tjoho.

Feta/söta/smala dagar

Igår firade jag fettis-dagen med Åsa och en massa semlor, plus glass med nougatsås. Vi funderade på om man kan fira söttis-dagen nån gång också. Då får man äta hur mycket sött man vill. Socker direkt urpåsen om man har lust.
Vi kollade på TV i hundra timmar också, Buffy, Extreme home make over, och Gynning. Och så tog jag hand om Åsa när hon blev sjuk. Jag borde bli hemhjälp egentligen, för jag gillar att diska och städa åt andra och pyssla om. Får höra med Sofi om hon fortfarande vill ha den där slaven. Hon kan betala i husgeråd (av Åsa fick jag faktiskt en finfin brödrost igår!) Fast ja, det finns ju tydligen gratis slavar på nätet, så varför skulle hon anställa mig?... 
 
Idag är det smalonsdagen. Jag har lagat en jättegod vegansk lasagne. Den blev godkänd av Lollo till och med :) Det märks att jag inte lagar avancerad mat så ofta, för jag blir så himla skrytig  när jag väl gjort nåt lyckat...

Nu tänkte jag åka upp på stan och leta badkläder. Märkte igår att både bikinibyxorna och överdelen har blivit helt sladdriga och genomskinliga på flera ställen, slitna av klorvattnet. Det är ju inte så kul. Så nu måste jag köpa nytt. Å, det går åt så himla mycket pengar hela tiden...


Jag kommer flytta från stan utan att ha varit på Scandinavium en enda gång

Jag chattade med Sofi och vi bestämde att vi skulle se genrepet till Melodifestivalen på fredag. Fanns tydligen biljetter för under tvåhundra spänn, med skaplig sikt. Såklart blev jag jättepeppad på en gång, tjoholalala, vad kul!
Men platserna som fanns kvar var typ bredvid, nästan bakom scenen... så vi sket i det. Blä. Aldrig kan man få ha lite flyt...

Jo, det har jag ju visst det. Jag får tänka på skolan och lägenheten och att jag har föräldrar som köper kartonger och hjälper mig med flytten. Att jag är frisk. Att jag har så bra och fina kompisar. Jag har det ju skitbra.



(Fast jag ville ju gå på genrepet...)


Skit

Jag hade skrivit ett långt, mycket intressant inlägg om ett staket. Men så cp:ar datorn. Så ni får vara ovissa om vad det är som sker utanför vårt hus. 

För övrigt är jag skämmigt dum i huvudet, men det är ju som vanligt. 

Läs om du vill ha tråkigt

Såg de sista festivalfilmerna igår, Speed of life och Itty bitty titty committee, jag gillade båda (fastän den första var lite småklurig att hänga med i). Simmade sen (men det blev inte så långt, var mycket folk = jobbigt) och sen orkade jag inte göra så mycket mer. Kollade Andra Avenyn och En förtrollad romans. Minst en Hollywood-film varje söndag är ju ett måste...

Måndag idag. Joggade och simmade på förmiddagen. Handlade en massa mat. Använde till och med vagn i stället för korg! Jag har börjat handla ekologiskt och rättvisemärkt, så det blev hur dyrt som helst, men jag känner mig ju nöjd i själen...typ.
Sen lagade jag två grönsaksgrytor och frös in en massa lådor. Tvätta har jag hunnit också.

Fy vilken tråkig blogg jag har. Men snart, snart börjar det hända mer saker, det kan jag nästan lova...

Tant ska jag vara...

Bowlingtant. Jag trivs med det.

Jag och Sofi såg avsnitt noll och ett av fjärde Lost-säsongen igår. Det var spännande, och Sofi tyckte nog det var RIKTIGT spännande. Jag köpte med mig semlor och chips, och Sofi hade fixat en massa godis. De hektona jag går ner i veckorna går jag alltid upp under helgerna. Eller det blir väl typ ett hekto ner, ett kilo upp...

Vi såg På spåret (jag fick blunda under Triple & Touch's musiknummer), Robins och Hjälp! En fin TV-kväll :)
Jag sov över, och idag har vi gått en massa. Först från Biskop till Lundby, där vi lämnade ett par böcker till en tjej och blev bjudna på te. Sen åkte vi till Nordstan och drog runt där och trängdes. Jag hade tänkt köpa nåt för mitt Verner&Verner-presentkort (på fyrahundra spänn som jag fick i studentpresent tror jag...), men det visade sig att bolaget gått i konkurs och att det inte gick att använda presentkort i nån butik längre. Trist. Men jag hade säkert inte hittat nåt där ändå... Sen fick jag i alla fall utnyttja mitt Guldfynd-presentkort. Sex par fina örhängen!
Vi stressade i oss god lunch på Andrum, sen fick jag rusa iväg till Bergakungen. Jag såg Stealth, om en kille som kommer på att han har polska rötter, och lämnar Schweiz med sin syster för att se Polen och forska om sin farfars far. En väldigt fin och mysig film. På bion träffade jag en tjej jag kände igen från en spelkväll hos Åsa, Linnea. Hon hade kommit in på Capellagården och börjar där om en månad. Världen är liten ibland.

Ska jag vara tant eller inte?

Å, idag har jag lite sko-ångest...
Jag behövde nya skor snabbt igår. Det spöregnade och mina sulor var nästan obefintliga. Så jag sökte i hela Nordstan efter de perfekta. Köpte efter några timmars lönlöst letande ett par som var...helt okej. Jag kanske överskattade dem lite... För nu känns de inte bra. Tantiga. Blanka (i alla fall i jämförelse med alla tygskor jag alltid köper annars, som tar in vatten och går sönder direkt.) Ser ut lite som bowlingskor. Men de är himla sköna. Och liksom fulsnygga.
Så... ska jag lämna tillbaka dem, eller behålla dem? Måste bestämma mig nu. Jag hatar att bestämma mig. Lämnar jag tillbaka dem kommer jag ju bara köpa några andra skitskor som de jag hade innan. Suck. Jag vill inte vara ett i-landsbarn.

Gnälligt

Usch och fy för allt.

Halv sju vaknade jag idag. Jag har ALDRIG haft så ont i huvudet förut, som jag hade då. Jag kände hur ådrorna vid tinningarna pulserade och det värkte i hela ansiktet och i käkarna och bakom ögonen och överallt. Tog två alvedon och tänkte sova några timmar till. Det gick inte. För det första låg jag och oroade mig för att det var en hjärntumör som vuxit hur snabbt som helst (typ världens snabbaste, och om jag somnade igen skulle den bli bautastor och göra mig helt personlighetsförändrad och galen och till sist död. Jag har nog sett för mycket Andra Avenyn.) För det andra; när jag väl hade somnat om, väcktes jag snart av bank-bank-bank-bank (det hördes mycket väl genom öronpropparna). Hantverkarna was here. Yes. Perfekt morgon.
Den lilla stunden jag fick sova hade jag en skitkonstig dröm. Jag var i Garphyttan, hos familjen, vi satt av nån anledning och hade picnic i vardagsrummet. Plötsligt hoppade en galen känguru upp på altanen, och in i rummet. Den började bita Martin i ryggen, sen studsade den runt överallt och vi försökte styra ut den genom nån dörr eller nåt fönster. Det var väldigt jobbigt. Nu låter det mest komiskt, men det var jobbigt... Till sist hoppade den ut på tomten och började äta glas. Den knaprade i sig bitar av en ugnsform, tuggade och svalde. Vi sa typ "Nu kommer den väl äntligen att dö i alla fall...", och så vaknade jag. Hur ska jag tyda detta?
Huvudet är liiite bättre nu, men jag kommer knappast orka träna. Dessutom är det ju storm nu igen. Men jag har ångest över all glass jag tryckte i mig igår kväll. Jag måste vara sjuk. Kan sitta och kolla på Du är vad du äter, och äcklas, och samtidigt sätta i mig ett helt glasspaket själv.
Sen har jag hört av mig fast jag inte skulle, och jag har svarat när han hört av sig. Men frågan är om det inte känns rätt så lugnt nu ändå? Jag tror det. Men ja... det har jag ju trott förr.

Hoppas det bli bättre ikväll. Jag och Sofi ska se första Lost-avsnittet för säsongen... mycket spännande!