Hej jag är (oftast) en surpuppa

Ja, jag fegade ur. Följde inte med till teatermänniskofesten... det gör jag en annan gång. Kanske. Jag sa att jag var trött (och det är i och för sig sant).

Istället får det bli lite Lost, finns inget kul på TV:n. Det tar nog inte så lång tid innan jag somnar i alla fall, jag är helt slut efter Junisminilägret vi hade igår kväll och natt. Nio småtjejer är mycket jobbigare än man kan tro! Svär och gormar åt varandra och gömmer varandras saker... Men vi hade ju kul och mysigt också. Bakade och lagade tacos ihop, såg film och lekte. Det är kul att de uppskattar det vi gör.

Saker att sucka åt/över/för.
Martin har fyllt år, men jag har glömt posta kortet. Nu kommer det jättesent. Dumt av mig.
Mitt busskort har gått ut och jag glömde ladda om det. Dumt det också. Fick ju betala fyrtio kronor för att komma från Mölnlycke idag!
Jag har inte lagat mat på länge och köper utemat för ofta nu. Igår till exempel hade jag ingen matlåda, så jag gick till matsalen på Wendelsberg. Det brukar vara gott så jag köpte lunch för 60 spänn. Det var bacon inbakat i färs och smördeg. Blä.
Elräkningen kom igår. 603 kronor - för bara nätet! Sen kommer snart fakturan från Plusenergi också...
Jag har inte delat reklamen idag, så imorgon måste jag ut. Det börjar säkert regna också, som vanligt.
En massa Junisbarn har mig på MSN, och jag kan inte strunta i dem när de skriver...
Suck.

Måste kolla om jag har nåt onyttigt att äta. Hejdå.


En dag till

Dagen började surt. Vi gick upp klockan sex fast vi inte orkade, och jag gnällde hela vägen på bussen. Varför är han så tolerant? Han borde skälla ut mig, säga att jag är barnslig och dum...

Jag får inte tag i rektorer jag vill få tag i, och jag har ingen mat med mig. Men annars så är det väl egentligen inte så dåligt nu. Jag och Stures barnbarn har lekt bokstavsleken, och snart är det helg igen. Lång helg.
Lite nervös för lördagen. Magnus vill att jag ska följa med på klassfest. Aaa, hur ska jag vara, vad ska jag säga, vad ska jag ha på mig, vem är jag!? Och varför är jag rädd för teaterfolk?


Igår ringde nån från en tobak- och spelbutik i Partille och frågade om jag ville ha extrajobb där. Jag sa nej tack fråga igen efter sommaren, ungefär. Kanske borde tackat ja. Jag är knäpp ibland. 

Biljetterna till Örebro är bokade. 11 juni och några dagar framåt. Hoppas vi inte blir rastlösa, utan hittar på en massa grejer. Åker till stadsparken och Svampen och... Gustasvik? Eller vad kan man göra mer?


Kyrkklockorna ringer i Rådakyrkan, jag älskar kyrkklockor. Topp tre mysiga ljud (som man blir "ryslig" av):
3. Körer

2. Kyrkklockor

1. Magnus panikskratt :P


Junis eller bal?

Aaa! Jag gjorde nyss en fasansfull upptäckt... Jag och Åsa har bokat in Junisverksamhet samma kväll som cricketbalen, katastrof! Hoppas lokalen är ledig någon annan dag den veckan, annars blir det krisigt.

En till skola inplanerad. Bara jag väl får tag på rektorerna så brukar det fixa sig... men alla är ju så upptagna. Räknade lite på hur många dagar det är kvar, och jag behöver minst 15 skolbesök till.

Bella och jag åkte jättemycket spårvagn igår, hon fick öva på att vara social med andra hundar (gick ganska bra). Vi var i Junislokalen och lekte med en orange flörtkula. Det är nästan bättre att leka där med hundar än med barn.

Nu väntar nog Åsa.

Lite

Det har aldrig varit så stressigt på SDR som igår. Jag ringde som en tok i slutet och prick klockan nio var vi klara. Skönt att inte behöva gå dit förrän på söndag. Skulle få hjärtfel annars.
Ikväll tänker jag ta det lugnt och ha TV-kväll. Se en massa kul skitprogram och zappa och slappa. Kanske diska också, men mest inte.
Det finns en risk att jag kommer lata mig imorgon också. Bella ska vara hos mig hela dagen, vi ska åka till Mölndal en stund (förbereda Junislägret), och så ska vi säkert leka med bollen som piper.

Idag jobbar jag ett tag till, ska till Landvetter snart och visa materialet på nån konferens...läskigt.

En grej till. Ni som är berörda har fått mejl, men vi tar det igen: ANT-fest 25 maj, 18:00, Wendelsberg. KOM DIT!

Mycket

Haha, oj... nu blev det plötsligt jag som ska "arrangera" återträffen. Vad det låter seriöst.. Jag tänkte bara hjälpa Björn... 

Rambergsskolan idag, nära och bra, jag behöver inte åka förrän om en timme. Magnus gick nyss, han ska träna spinning i Torslanda. Mysko. 

I helgen var det saker att göra hela tiden. På fredagkvällen blev det lite reklamutdelning. Ängeln hjälpte mig <3 Det kom ut en hund från ett av husen, den största jag nånsin sett! Ungefär som en mindre häst.Tur att Magnus var på avstånd, så rädd som han är för hundar...

Åsa och jag åkte till Grästorp på lördagen. Fick lunch och diplom och blommor och pengar, och under tågväntan gick vi på mysloppis i Herrljunga, där Åsa hittade en cool rymdtelefon för en tjuga. Jag har inte frågat om den funkar. Hoppas det, för jag vill prova ringa från den.

Sara fyllde ett år till i mars, och hade kalas i lördags kväll. Tjejkalas, med pizza och tårta och musik. Trevlig stämning, och mycket folk på liten yta. Nu har jag åkt buss över Älvsborgsbron också, det går ju jättesnabbt att ta sig till Majorna! Vad man nu ska dit och göra...
Jag skulle ju upp och jobba (med reklamskiten) på söndagen så vi åkte inte hem så sent. Men fick jag sova när jag kom hem?... Icke. Lisa ringde halv ett och hade ingenstans att sova. Hon fick komma hit, men hon hittade inte riktigt... Vi tvåtiden var hon här och jag kunde lägga mig igen. Rolig kompis jag är, som somnar när jag får besök :)

Mellan fyra och fem timmar tog det att få ut resten av reklamen, i spöregn och blåst. Stackars mig! Men Lisa var snäll och lagade mat till oss, innan jag åkte iväg till SDR. Jag fick till och med matlåda! Snart ska jag till Borås igen, så jag får lära mig lite mer handarbete, och bli harmonisk.

Nu måste jag göra mig i ordning.

300 kilo!

Jag vet att jag borde äta riktig lunch, men det är ju mycket godare med mjölk och crunchy.

Jag var i Floda idag, på veckans sista skola. Nu är det äntligen helg! Men vad möter jag i trappen när jag kommer hem? 300 kilo reklam! Jag ljuger inte! Hur ska jag hinna dela ut allt nu i helgen, imorgon är det ju årsmöte i Grästorp och kalas hos Sara. Och på söndag ska jag komma tidigare till SDR och lära mig mina nya uppgifter. Plus att jag vill träffa Olle lite. Det blir stressigt.

Måste fixa mitt stökiga skrivbord nu... kvitton och papper överallt.

Sjöviiik

Nej, några skor blev det inte igår, men jättegod indisk mat på Bombay. Sen tog vi en båt och en buss och en vagn för att komma hem. Ibland är det krångligt. Såg Robins och hade det mysigt.

Idag var jag i Sjövik, på en yttepytteskola, träffade bara två lärare och en tjock, trevlig bibliotekarie.

Nu har jag fått mer jobb på SDR igen. Vad var det jag sa!? Att de skulle komma krypandes tillbaka ja, och mycket riktigt, där kom de! Så nu har jag ju lite jobb i sommar. Hoppas jag får löneförhöjning när jag fyller år också...

Jag såg en fasan idag. I Angered. Det kändes exotiskt.


Glad dag

Om det förra inlägget var deppigt och grått så är detta helt tvärtom! Allt är orange och gult och grönt och rött och alla vackra färger som finns.
Det går bra på jobbet och solen skiner. Jag har ringt och bokat flera skolor. Ska iväg redan imorgon.
Barnen med gula västar leker nere i parken bland vitsipporna.

Helgen var fin, Åsa och jag cyklade till Örgryte-huset, som inte var nån villa utan etagelägenhetshus. Såg jättebra ut, och så är det nära till Åsa. Bara över/under en stor väg, går på några minuter! (Området är snobbigt, som ryktet säger... En granne hade två mercor och en bigbautamotorcykel och skitsnygg carport... I augusti ska jag ändra på det, vara jätteskabbig och omodern och förstöra ryktet).
Vi lyssnade på musik på Wendelsbergsteatern och bakade pizza hos Åsa och Stefan. Åt nästan ihjäl oss på godsaker (men nu är det måndag igen, och jag har åter slutat äta godis...). Sen sov jag i köket, rummet över den arga tantens. Jag försökte att inte renovera för mycket...

Glasögonrapport: Ser inte bra, men lite bättre. Börjar nog vänja mig. Och de är fina :)

Magnus kom från Stockholm inatt, oskadd... Snyggare än någonsin. Synd att vi har så lite tid att ses nu, när han har teaterprojektet att jobba en massa med, både dag och kväll. Dessutom har jag ju SDR ikväll, men på onsdag, då ska vi kolla på bal-skor till mig! Jag känner mig som en larvig gymnasieelev, så mycket som jag tjatar om denna bal. Men jag struntade ju helt i tillställningen på Risbergska, så jag tar igen larvet nu... Sen att jag kanske blir besviken, det struntar vi i nu. Jag vill bara ha den att se fram emot, och hoppas att den blir lika fin som ifjol.

Jag vill ha återträff med ANT. Var är Björn? Skulle vi inte mejla alla?

Ha en härlig dag!

Nej!

Han ringde, den där Spelavdelnings-Mats... Jag fick det inte. Suck.
Men när Magnus kommer hem ska vi hjälpas åt att söka lite andra jobb. Det hade säkert inte varit så kul på Liseberg ändå. Säger vi...
Det gick sådär att cykla i stan. Jag fastnade lite med däcket i ett spårvagnsspår, och så kom elvan emot mig och jag fick lite panik... men jag överlevde. Nu kan dagen bara bli bättre.


Otålig...

Varför ringer de aldrig!?
Jag får nog inte jobbet :( Det är de högre makternas straff för att jag jobbar för dåligt.

Veckans reklam är utdelad. Tänker städa lite nu och sen ta ut cykeln(!), och åka till stan. Ska kolla på Örgrytehuset innan jag och Åsa ska leka. Läskigt att cykla inne i stan bara... jag kommer säkert bli påkörd, eller i alla fall tutad på.

Glasögonen är fortfarande sämst.

I mitt eget blue Hawa-a-aii...

Otursdag? Njae, jag vet inte. Ganska tråkig i alla fall. Jag har passat Bella, vi var ute och gick i flera timmar. Kollat några avsnitt av Lost (och fler ska det bli).
Grannen spelar dansbandsmusik jättehögt. ...blue Hawaii...i mitt eget blue Hawaii... Stackars människa.
Jag hittade en nyckel utanför porten idag. Tänkte att det var nåns i huset, så jag ringde på en dörr. Efter en lång stund öppnade en kille, yrvaken och utan tröja. Det var inte hans. Jag bad om ursäkt för att jag väckt honom och kände mig lite dum. Vågade inte plinga på hos nån mer...

Olle ringde, det var kul. Men min röst var knäpp för jag har inte pratat nåt idag, bara lite bäbisspråk med Bella. Och just det, med barnen på dagiset här utanför, de ville klappa hunden och mata den med mossa och gräs. Jag sa att hon inte var nåt får, men de ville ändå.
Kul att Olle kommer snart i alla fall. Med sina norska cp-barn. En konstig grej: han har aldrig varit i övernattningsrummet på Wendelsberg. Han som har gjort och sett det mesta...

Det är kanske en otursdag ändå. De har inte ringt från Liseberg. Kanske är de bara sega, har mycket att göra... Men det är ju fredag, och de skulle ju ringa på fredag! Åh, vad besviken jag blir om jag inte får det jobbet... Vad gör jag om jag inte hittar sommarjobb? Om varken jag eller Magnus ska jobba kommer vi ju inte ha råd att göra nåt.

Jag har de nya glasögonen nu. Det är också en besvikelse. Ja, de är ju snygga, men jag ser inget! Jag var beredd på att det skulle vara suddigt i början, men inte så här! Jag har haft dem sen igår vi fyratiden, och ögonen har inte ställt om sig än. Jag får ont i ögonen och huvudet, tror att det är fel på dem. Jobbigt! Jag vill verkligen inte gå och krångla ännu mer...och absolut inte betala mer. Testar ett tag till.


Åsas inlägg

alltså, jag är här nu. bara så ni vet. jag är jättesnäll! jag glömmer aldrig saker. nej. men jag luktar svett.


Fördriva-tiden-inlägg

Vitsipporna blommar i hela Wendelsparken. Solen speglag sig i sjön. Det är väl det bästa med det här jobbet, naturen runt omkring och alla fåglar som kvittrar utanför fönstret. Jag vill gå ut! Ut och ha skogstimma som på lågstadiet, äta matsäck i det gröna och titta på insekter.
Jag såg en enorm spindel i min lägenhet häromdagen, säkert fem centimeter... Mosade honom med en tidning, så nu tror jag hans släktingar kommer hämnas. De kommer invadera min säng när jag sover och bita ihjäl mig. Men jag är inte så rädd för spindlar.

Och så har jag sett ett enormt underbett också, inte hemma hos mig, men på en skola jag besökte. Eller ja, den satt på rektorn. Värre än Percy Nilegaard. Fast rektorn verkade mer sympatisk.

Nu väntar jag på Åsa, hon skulle komma tio... den är över halv elva nu och jag har en känsla av att hon har glömt. Nej, nu kanske... Nä, det var Björn. Jaja, hon har väl nåt viktigare för sig. 

Magnus ska åka till Stockholm i helgen, så jag blir själv. Vad ska jag hitta på då? Vi umgås ju varenda helg... Konstigt egentligen att man kan vara så pass beroende av någon, fast det ändå bara känns bra.
Igår var vi på H&M och han köpte en kostym. Åå, vi kommer bli så fina på cricketbalen!

Ett skolbesök har jag bokat in hittills idag. Men det är inte förrän nästa torsdag så jag behöver fixa lite fler. Back to work då. Men jag är hungrig. Och jag har ingen mat med mig. Suck.

Segar

Ojoj, segt att komma igång efter lovet. Känner mig helt opepp. Jag vill vara arbetslös och leva på a-kassa och glass och Lost. Men det går visst inte. Man ska jobba. Jag har deklarerat nu förresten, får lite återbäring till sommaren. Det är ju kul.


Vet inte ens vad jag ska skriva. Varför har jag en blogg?


Jag vill att det ska bli fredag och att det ringer i mobilen nån som säger grattis du får jobbet på Liseberg, och du får en miljon i lön och hundra big-bauta chipspåsar till din kompis Sofi också.


Fryser!

Å, jag är så kall! Nu har jag delat ut all reklam, det tog fem timmar ungefär. Snöblandat regn nästan hela tiden. Burr... Och min kropp är helt slut.
Ska ta ett bad och äta nåt (nåt nyttigt, nu får det vara slut på påsk-frosseriet), och kolla på gissa vad? Nu är jag färdig med säsong ett. Vi såg sista avsnittet i Ljungskile, ooohh vad spännande slut...

Magnus farmor Gullan kom till Ljungskile igår, hon var rolig. Hörde jättedåligt, men var ganska pigg och så (hon är 92 år tror jag). Vi åkte till Uddevalla och gick på "miljardsatsningsstrandpromenaden", men det blåste lite för mycket för henne. Hon var lik min farmor på nåt sätt... Så där stöddig och kaxig, fast snäll. Till exempel när Fille sa till henne (eller skrek, man fick prata väldigt högt) att "IKVÄLL BLIR DET DIABILDER PÅ DUK!" ¨så svarade hon inte "Å, vad roligt, bilder på barnbarnen..." utan "Nää, är det de där bilderna som vi sett så många gånger? De ser vi ju alltid på..." Och när vi kollade på Elfsborg-Malmö, undrade hon om det var ett etiopiskt lag (för det var nån mörk kille med...)
Jag och Magnus får hälsa på henne i Örgryte nån dag, och sen när jag flyttar kan hon och jag bli bästisar.

Vi såg på Strandvaskaren igår. Inte alls läskig. Bara lite. Å, vad töntig jag är. Men han höll om mig :)


Amerikansk sitcom-frilla-kvinnan

Jag har en ny frisyr. Fast den är knappt nån frisyr egentligen, men håret är kortare och det känns bra. Den konstiga nya luggen växer väl ut... (Jag ser ut lite som nån i en amerikansk serie från nittiotalet) Klippte mig i Ljungskile hos en jättebra frisör, i jämförelse med Magnus tant. En lite pinsam grej hände (inte så pinsam för mig, men för Magnus). När jag satt och blev frissad satt Magnus i en fåtölj och väntade. En tant sprang runt och letade efter sin borttappade plånbok, men hittade den inte. När hon varit ute i bilen och letat och kommit in igen säger Magnus plötsligt " Oj, hej, är det den här eller?". Då har han suttit och hållt i den för han trodde det var min. Tanten blev lite misstänksam, men tog den och gick... 

Nu är jag hemma en kortis och tvättar, ska tillbaka sen till mysiga Ljungskile och familjen Lindberg. De köpte en ny TV igår, en platt och flashig, så det var nästan mer spännande att se på själva TV-apparaten än på Chelsea-Valencia (jag hade förresten tyckt det var mer spännande att se på den gamla trasiga TV:n än på fotbollsmatchen...menmen, man får ta seden dit man kommer)

Sara och jag åt sushi och kollade på skor idag, det var kul att träffa henne. Hon hade en ny flummbok, typ "Var du än går är du där", sånt som hon alltid läser.
Sen åkte jag till Liseberg och träffade två personer från spelavdelningen, blev intervjuad en gång till! Nästa fredag ringer de och säger om det blir något... hoppashoppashoppas. Kanske blir chipshjulet hela sommaren, Sofi!

Glasögonen är självklart inte klara än... och nu har Aktuell Optik helgstängt ända till tisdag. Piss. Först tyckte jag att de var bra, men de är ju så sega!

Vill köpa en påskpresent till Magnus... men jag vet inte vad. Godisägg är kanske lite... vanligt?

Åttiotalsmannen

Jag snabbloggar lite...bara för att få det gjort.  Är i Ljungskile nu. Vi harr ätit lyxfrukost, zappat och spelat snake på TV:n (inte jag).
Igår kom vi hit och överraskade Magnus föräldrar, jag kunde inte tyda om det var positivt eller inte... men jag tror att de blev ganska glada.

Jag har hunnit vara i Örebro en liten stund också. I Garphyttan och i Kumla på morfars begravning. Det kändes väldigt bra att jag åkte dit. Innan har alla känslor gömt sig nånstans och jag har inte kännt sorgen direkt, men när vi samlades där, hela den stora familjen och alla hans vänner blev det så påtagligt att han är borta nu, men att han har fått det bra nån annanstans. Tänker mycket på mormor nu, hon var så ledsen. Men jag vet att hon är stark och att hon har många vänner omkring sig.

Kom hem på lördagkvällen igen, kollade på TV i min ensamhet.
Sen på söndagen hade jag en riktig aktivitetsdag (nu måste jag skriva om detta för att göra mig lite märkvärdig). Delade ut reklamen på morgonen, sen ringde Sofi och ville gå ut och gå. Det gjorde vi, gick i skogen och lyssnade på marsvin/grodor, kollade på en sjö och sen en till, eller om det var samma.
På eftermiddagen simmade jag, och det var helt fantastiskt! Bara jag och en människa till i bassängen! Har aldrig varit med om nåt liknande i Lundbybadet. Men nu vet jag, det är på söndagar vi tre man ska bada.
Och på kvällen efter en go pizza slappade jag mad Magnus på Wendelsberg.

Vi var hos världens sämsta frisör igår för övrigt. Hon klippte Magnus i nån åttiotalsyuppifrilla. Han var knäckt i flera timmar, men sen kom han på att kan kunde kamma snelugg så blev det mer som ...ja, nån stilig man från sextiotalet typ. Imorse när han vaknade var det jättefint. Han är så snygg :)
Jag blev inte klippt, vågade inte sätta mig i hennes stol (vi sa att vi hade bråttom till bussen...)

Nu ska vi på utflykt till Lysekil.