Påsklov!

Glasögonen är inte klara än, men jag ska fråga en gång till innan tåget går i eftermiddag. Vore ju kul att ha dem nu när jag ska hem. Råkade kliva på de jag har nu... igen. Men de är redan så skeva att det knappt märktes. Det blir nog bra för mig med lite stabilare bågar.

Det blev ett par skor igår, men svarta och inte röda. Gick i flera second-handaffärer utan att hitta nåt kul, men en butik på Backaplan hade ett par som jag gillade. Bara 180 spänn dessutom (tyvärr var jag tvungen att köpa till nån gelésula "för då blir de mycket skönare att gå i"... jag märkte ingen skillnad) Sen köpte jag frukost och disktrasor och INGEN choklad. Jag har inte ätit nåt chokladigt på jättelänge, och det känns faktiskt inte så hemskt!

Sov jättedåligt inatt. På kvällen var jag pigg och låg och lyssnade på musik, när Magnus sov. Och sen vaknade jag en massa gånger av att det kliade överallt, mest på armarna och halsen. Jag undrar om jag är allergisk mot nåt (klorvatten?) eller om det är mycket kvalster i sängen...
På morgonen jagade jag upp Magnus att fixa frukost kvart i sju. Sen när jag kollade i busstabellen hade vi jättelång tid på oss innan vi skulle iväg. Men han blev inte arg, han blir aldrig arg. <3
Jag blir alltid arg, måste sluta med det...

Oj, nu ringde Adam, det var oväntat. Jag som tänkte på honom bara för en stund sen när jag åkte buss genom Utby... Jag var på en liten skola i Jonsered idag. Jag kom dit, drack te och pratade med några lärare och åkte därifrån. Vilket jobb. Och nu blir det lov dessutom!
Då kanske Adam blir Juniskonsulent då om det går bra på intervjun... Då ska jag bossa över honom! Jag och Josephine och Burgårdarna... :)

GP-stressen är över

Irritationen och ilskan över Willys-grejen har lagt sig, och nu gläds jag åt den här vårdagen istället. Jag "jobbar hemifrån", blir väl inte överdrivet mycket gjort, men jag har koll på läget. Det är bra...
Igår fick jag ett trevligt samtal från Länsnykterhetsförbundet i Västra götaland. Jag har tydligen blivit tilldelad årets ungdomsstipendium eller nåt. Har ingen aning om varför, men det är ju kul ändå. Ska på deras årsmöte om några veckor och ta emot, ja, vad det nu är.
 
Begravning på lördag, så jag åker till Örebro imorgon. Blir bara kvar en natt, på söndag måste ju reklamen ut.
Den här gången ska jag packa riktigt lätt... Ska inte ens ta med mig CD-freestylen (för då tycker Marre att jag är som en gammal tant "Har du fortfarande den!?") Nej, jag ska vara pysslig och lägga in några låtar (får ju inte plats så många) på Mp3:n i stället. Okej, jag kommer få lyssna på samma musik om  och om igen på tågresorna, men men, vad gör man inte för en lätt packning...

Äntligen har jag läst ikapp alla GP som legat och stirrat ondskefullt mot mig i en vecka, och de har bara blivit fler och fler. Men nu, efter ett antal timmars bläddrande och läsande, har jag inte bara blivit mer allmänbildad, utan också blivit av med tidningarna. 
Ska fira med några Lost-avsnitt ikväll. Men först äta diska simma vattna. De stackars blommorna här dör snart av uttorkning. Inte för att jag vattnar sällan, men för att solen ligger på under dagarna.

Jag skulle vilja köpa ett par röda skor. Loafers eller ballerina eller så... Såg fina i nån Wedins-reklam.Har jag råd att unna mig det? Jag tror det, nästa helg ska jag ta två extradistrikt att dela reklam på, kan ta de pengarna. 
Det här sista stycket var det närmaste modeblogg jag kommit nån gång... Jag gillar inte modebloggar för övrigt.
Jag är så himla omodern! Jag har joggingskor. Hästsvans. Utsvängda jeans (inte jättejätte, men iaf inte stuprör). Munkjacka. Kan det bli mer fel? Det är ju inte så att jag mår dåligt av det, det är bara ett faktum. Antar att jag kommer vinna på det längre fram, att jag är sparsam nu.

Nu måste jag göra nåt.


Dumma tant!

JAG BLIR SÅ ARG!! Arg på en dryg vidrig gammal bitch, och arg på mig själv för att jag inte kan säga ifrån när nåt är fel...
Var på lilla Willys nyss, jag säger inte vad jag handlade, för det var inte så nyttigt.
I alla fall, framför mig i kön (det var bara en kassa öppen) stod en kvinna med obestämbar ålder, kanske trettio...eller femtiofem, och packade upp sina hundratusentals varor på bandet. Hon gjorde precis så som man inte ska göra, la allt på ett berg, det mjukaste och ömtåligaste underst, och absolut inga streckkoder vända åt rätt håll. Stackars kassörskan gjorde sitt jobb, blippade varorna och lät dem åka vidare på bandet. När kvinnan äntligen var klar, hade betalat och skulle packa, började hon plötsligt gnälla och gorma högljutt om att "det är samma sak varenda gång! Du bara kör på och kör på med bandet. Se här! Nu är alla mina varor fulla med diskmedel...ååhh!... Jag tänker INTE betala för det här, jag tar nya grejer..." (Hon hade lagt en diskmedelsflaska längst ner i varuberget, som öppnat sig och läckt... Smart!) Kassöskan försökte försvara sig, sa att det var ju inte hennes fel att den gått sönder, och att kvinnan inte bara kan ta nytt, det ska göras återköp och så. Då började kärringen behandla henne som ett barn "Du vet det här är starkt medel, om jag får det på min mat kan jag inte äta den sen" MEH! Fattade inte människan att hon gjort fel när hon lagt upp varorna så dumt!? Jag ville bara slå slå slå slå henne. Men jag stod där tyst.
Jag vet inte hur det gick sen, om hon fick nya varor eller om nån sa åt henne, eller hällde frätande syra över henne (hoppas det sista), för jag gick hem och åt det onyttiga.

Utflykt

Världens mysigaste utflykt igår! När Magnus slutat tog vi med oss jättemånga mackor och en filt och gick till Landvettersjön. Om man bortsåg från att inga knoppar har slagit ut, kunde man tro att det var sommar. Våtsades att det var det och solade på bryggan. Magnus gick hårt ut och tog av sig (nästan) alla kläder, men efter nån minut blev det lite för kallt. Några småkillar kom dit i badbyxor, men de vågade aldrig hoppa i. Däremot började de klättra i det jättebranta hopptornet med colaburkar i händerna och jag blev så där hönsmammig och ville ropa "snälla gå ner!", men jag höll tyst.

Skolan igår var sämst. Nej okej, det var fint, nu har jag fått se Furulund också, men lärarna var sämst. Jag gillar inte skolpersonal (sorry, Elin...)
På tillbakavägen var hungern enorm så jag åt en Burger King-lunch. I Delsjömotet! Ja, det är sant... Trodde aldrig att jag skulla stanna och äta där. Kände mig som en affärskvinna (en väldigt ekonomisk) som bara svängt in från motorvägen innan resan mot nästa kund fortsätter.
Mölndal idag, det måste bli bättre!

Nu har jag pratat med Alex, hyresvärden, och fått adress till Örgryte-huset jag ska bo i! Nån dag ska jag leta mig dit och smyga lite...:)

Inatt drömde jag att en person här på projekthuset hade börjat läsa min blogg. Det vore ju lite dumt med tanke på att jag bara snackar skit om mitt jobb hela tiden.

Samma saker jag alltid skriver om

Jag lovar... de kommer komma krypandes och be mig börja jobba på söndagarna igen. SDR-kräken. Vi klarar aldrig att vara så få som ringer! Igår vi två personer på jobb som brukar göras av, typ fem. Jättestressigt, och det blev ingen bra kvalitet. Men jag tänker inte tjata, de får märka själva att det inte funkar. Sen ska jag hånflina åt dem när de sitter där i skiten, och arga huvudkontoret undrar varför resultaten har blivit så dåliga. Moahaha...

Har inte ätit choklad sen början av förra veckan nån gång. Jag är stolt över mig själv :) Det är bra att ha mycket att sysselsätta sig med, så att jag liksom inte ens hinner äta godis...

Idag ska jag besöka en 6-9-skola i Partille, och sen kanske jag åker och simmar. Sture är borta denna vecka och nästa så jag behöver inte vara på kontoret hela tiden. Måste bara få tag i några skolor, annars är det nog ganska lugnt just nu.

Jag skriver samma sak varenda dag, händer det inget nytt?

Beatriz på SDR frågade om jag var klar med allt inför balen... Haha, jag har ju bara köpt en H&M-klänning, inget mer. Hon sa att hon har smycken som bara en drottning kan bära, och att jag kan låna om jag vill. Ojoj...

Solig måndag

Bra dag! Jag tar tag i saker och fixar och bokar skolbesök. Nu börjar jag dock bli lite seg så jag ska gå ner "på byn" och hämta ut ett paket. Väldigt spännande broschyrer från IOGT... ;)

Fick min första solbränna igår, satt i Brunnsparken nån timme innan jobbet (det var för övrigt min sista SDR-söndag, om jag inte blir inringd när nån är sjuk...), jättevarmt var det. Nu börjar den här jobbiga tiden när man inte kan gå ut utan att kladda ner sig med solkräm... Men det är ju ganska skönt också, sitta ute i linne och smälta bort.

Kollade lite Lost igår också (är jag seg, Sofi?), och simmade.
Jag tror inte söndag mitt på dagen är nån bra simtid... Skitmycket barn, och deras syskon och föräldrar och kusiner och andra släktingar. Folk.
Alltså, jag vill inte bada tillsammans med folk... Särskilt inte med tonårstjejer som får för sig att jag gjort dem något ont och sen ska de ta ut sin hämnd mot mig när jag simmar. Stänka och plaska jättemycket med flit, kasta sig ut precis framför mig, psyka mig med gangsterbrudblickar. Jag hatar dem! Men skitsamma, de kanske mognar.

Fikade i matsalen med personalen idag, känns fortfarande läskigt och obekvämt... Jag skar mig i fingret ganska djupt med brödkniven, men jag kunde ju inte erkänna hur ont det gjorde, det var ju så klantigt. Satte på ett plåster och bet ihop istället. Rektor Sven satt vid samma bord. Undrar om man lättare får jobb på Liseberg om man frågar honom...? Han jobbar ju där en del. Hm...

Nu ska jag gå ut, hej.

Besök i Borås

Nu har man varit i Borås också, fick stå upp i bussen hela vägen, men men... Det var fint där tyckte jag. I vattnet som rinner genom stan finns ett jättestort grönt huvud, och snart ska det byggas en nio-meters-Pinocchio i brons. 
Jag och Lisa såg likadana ut, det var lite mysko. När vi möttes märkte vi att båda hade svarta byxor och jackor, bruna koftor, röda väskor och vita skor. Jag tog fram två av de röda provglasögonen, så att vi matchade precis :)
Vi gick först jättelänge på ICA, köpte te och cider och kex och chips och dip och INGEN choklad!  
Lägenheten var fortfarande lite spartansk, hon flyttade nyss, men mysig. Vi såg "Släpp fångarne loss det är vår!" och en dokumentär om Svenska ord AB... Var dödströtta båda två, så vi somnade rätt tidigt.
Idag skulle Lisa börja jobba vid elva, så jag tog Swebus hem. Jag visste inte att man kunde åka på regionskortet på de bussarna, men det var ju bra. Hann träffa hennes små hundar en liten stund också, gulligull.
Hemma i Göteborg igen bestämde jag mig faktiskt för de röda bågarna och gick och beställde... Så om en vecka ska de vara klara, ska bli kul att byta. Tvåtusen blev det. Med ett ynka års garanti. Hoppas jag inte ångrar mig...
Nu har jag delat ut reklamen, ska bada, äta och kolla på Lost. Och vänta på den kultiverade teatermannen som är på "Lögn i helvete" med en klasskompis.

Röda bågar?

1475 kronor. Kommer mina nya glasögon kosta, plus femhundra extra för antireflexbehandling. Och så är det väl försäkringar och så... Ganska mycket pengar men jag kanske får mindre huvudvärk.
Var hos optikern i flera timmar idag... Det slutade med att jag lånade med mig sex olika bågar hem, och i helgen ska jag visst bestämma mig för en. Vore kul med nåt vågat, rött eller orange... men jag är nog för mesig.

Annars har jag tvättat och städat idag. Bläddrat igenom en massa GP som jag inte hunnit läsa i veckan. Diskat. Ätit lunch ute på terassen i solen. Gjort allt utom att jobba med det jag borde... och det känns knappast som att jag kommer komma igång idag heller. Men det gör nog inte så mycket. De verkar väldigt nöjda med det arbete jag gjort hittills. Det var årsmöte med SLN i tisdags, och jag var med och berättade lite vad jag gjort. De blev eld och lågor över typ ingenting... men det är bra, nu vet jag var ribban ligger.

Ska till Lisa i Borås ikväll. Hoppas det blir lika mycket film och godis och pladder som förra året på internatet. Fast ingen choklad, Magnus och jag har gjort en deal att vi inte får äta nån choklad på en vecka. Jag ska faktiskt försöka hålla löftet, trots att jag är riktigt sugen... 
Vi ska leka med Lisas hundar imorgon :) Jag har blivit hundnörd. Och så ska vi kanske kolla på tyg för det gör man helt enkelt i Borås.

En grej som jag gärna vill veta mer om, eller två förresten:
Vad ska jag göra i sommar?
Och i höst?
Tips mottages tacksamt!

Onsdag

På nån löpsedel stod det "Tilde de Paula tillsammans med okänd artist". Jag funderade ett tag över hur okänd en artist kan vara egentligen. Men sen såg jag att det stod ökänd.

Efter Junis igår skjutsade Pontus mig till Korsvägen. Plötsligt var det poliskontroll, och jag hade inte bälte... Så jag sa bara "ok, tack för skjutsen, hejdå", och gick ur, som att jag nyss knäppt av det. Jag fick gå en bit extra, men vi slapp böta...

Var i Kållered idag på två skolor, båda besöken var ganska misslyckade. Men det kan kanske inte gå bra varje dag så jag gräver inte ner mig för det här. Och nu har jag ju fått åka Kungsbacka-pendeln också. Alltid något.

Nu ska jag kopiera.

Flow

Slut på helgen, jag är seg med att skriva har jag märkt. Får bättra mig.
Bion i fredags var litesådärbra men det var mysigt. Gott godis. 
Var på Wendelsberg och solade inomhus (fönstren öppna=inte kallt alls, brände mig till och med!) på lördagen, och fikade i stan med Towe och Jos. En grön muffins, lite skvaller och livsrapporter, och sen kollade vi Towes sjukt stora lägenhet. Hon hade en bra skivsamling :) Och många skor.
På SDR är det konstigare än vanligt, kontoren är omlagda, vi har fått nya regler och skit...borde sluta där, säga upp mig helt. Men... det är kanske bra att ha det kvar om jag blir helt arbetslös i sommar.

Just nu tycker jag att mitt projektjobb är ganska bra. Igår var det till och med jättebra! Har sammanlagt besökt fem skolor nu, och börjar få lite flyt på allt. Det blir väldigt mycket runt-åkande men det är bara kul, har fått se en massa nya platser. Jag hoppas jag blir sådär nördigt kunnig om hela Västra Götalands-regionen, om alla ortsnamn och busshållplatser och så...
Det är vår också, solen glittrar i sjön nedanför kontorsfönstret, har inte tänkt på vilken fin utsikt det är här. 
Och snart lön :) Inte för att jag ska spendera den... men det känns kul!

Ikväll är det påskpyssel på Junis och vi är, hör och häpna, förberedda! Det ska bli påskkärringar av knäckformar och pärlor, och partykycklingar... Jag ska tydligen vara med på ett arrangemang på fredag kväll också, rådslagsläger (låter ju... kul). Och imorgon är det vårfest på skolan (jag går om det är gratis, snålis som jag är). Körig vecka, men det var väl så jag ville ha det eller?...


Kommer inte på nån bra rubrik för jag är både nere och uppe

Det är helg, tjo...

Morfar har dött. Det känns inte så mycket som det kanske borde. Ska man skämmas över att inte känna sig så berörd, att inte gråta? Om jag hade kännt honom lite mer kanske, men det var så svårt. Han såg och hörde så dåligt, och vi träffades inte ofta. Men jag blir ledsen när jag tänker på hur mormor får det nu. Vill ringa henne men det är så svårt att veta vad jag ska säga...

På jobbet idag kände jag mig så himla dålig. Feg. Men jag vet samtidigt att jag gjorde så gott jag kunde. Jag var på en skola där de för det första glömt att jag skulle komma. Jag fick lägga fram mitt material i ett konferensrum dit typ ingen gick... Jag var inne i personalrummet ett par gånger och sa att de var välkomna att komma in och kolla lite, men icke... Till sist, när jag suttit där själv i två timmar (ok, några kom in och pratade lite), så stack jag därifrån. Tackade inte för att jag fått besöka dem... det kunde de ha! Skitskola. Men sen efteråt så tänkte jag så klart att jag gjorde fel, att jag inte var tillräckligt aktiv och framåt. Jag kan bara inte hjälpa det.
Hoppas verkligen att det inte fortsätter på det här viset.

Igår frågade en full knäpp utländsk tiggare med jätteläskigt öga om jag kunde ge honom pengar till bröd, jag sa nej jag har inga och att jag också skulle behöva lite mer... Då blev han sur och sa att jag inte skulle vara så "worried".

Nej, nu ska jag kanske gaska upp mig lite... Jag har ju trots allt gjort framsteg i boende-sökandet! Skaffat mig ett rum i Örgryte till sensommaren, joråsåatt! Tjejkollektiv, första hand, bo kvar hur länge jag vill :) Det ska bli kul.

Och ikväll ska vi se upp för dårarna på Bergakungen, dock inte i VIP-rummet (men nån gång ska vi dit!) Undrar om jag ska köpa lite godis. För att fira framgången liksom... Sofi får ju äta chips så fort det är Lost på TV. Undrar om samma sak gäller om man ser de äldre säsongerna på DVD?


Rädd

Jag passar Bella nu hela kvällen, men jag har ingen lust eller ork att leka med henne... Hoppas hon bara spelar ledsen när hon gör så där med ögonen "jag är en stackars liten valp, buhuhu..."

Nu borde jag laga mat, är jättehungrig. Jag åt äckelsoppa idag också. Funderar på pannkakor, har mycket ägg. Får se vad jag orkar, jag är himla trött...
Somnade sent sent igår. Magnus var på innebandycup och skulle komma hem vid tio. Klockan blev halv elva, elva, tolv... Halv ett kom han, och nojj-jag hade inte kunnat somna, för jag fick för mig att det hänt nåt. Att han blivit överkörd, knivmördad, träffat och gått hem med nån nån mycket snyggare än mig, missat sista bussen, satt i halsen, fått en pinne i ögat och rakt in i hjärnan, brutit benet, rymt till Italien, eller nåt annat rimligt. Dessutom hade jag kollat på Lost och blivit nervös av det också... jag undrar vem Ethan Rom är. Säg inget! 
Men sen kom han, och då blev jag så lättad att jag piggnade till. Och när vi inte kunde sova blev vi hungriga, gick ner och käkade äggmackor, och sen, till slut tror jag att jag somnade för jag vaknade i alla fall på morgonen.

Jag jobbade jättebra idag, beröm till mig själv :) Första skolbesöket imorgon, bra att Sture följer med. Men jag är lite rädd ändå.
Sen på eftermiddagen ska jag på dejt med en brat... eller det är han kanske inte, men han hyr ut ett rum i Örgryte, och vi ska fika på Avenyn. Hela min lön kommer gå åt.  Wish me luck!

Naken-Bosse

En här på Wendelsberg ser ut precis som naken-Janne. Nu kom han in och hälsade, han hette Bosse, så det var inte han. Men det var likt. Fast påklädd.


Halvsparken

Igår blev jag ganska överraskad på SDR. Negativt. Eller jag vet inte riktigt... det var kanske bra. I alla fall har de dragit ner på personal, och jag är en av dem som inte kommer få jobba lika mycket längre. Jag har ju jobbat både söndagar och måndagar förut, men från april ska jag bara ha måndagar. Men jag fattar faktiskt inte hur de gjort urvalet, har funderat på en masa olika saker.
Jag har ju jobbat där sen i juni, alltså mycket längre än många av de andra, så de går inte på "senast anställda".
Och jag har inte varit borta särskilt många gånger (och har jag varit det så har jag ju ringt innan och anmält det), så det är inte pga frånvaro.
Kan det vara att jag surfat samtidigt som jag jobbat? I så fall borde ingen få jobba kvar...
Jobbar jag inte tillräckligt snabbt? Jo, jag ligger faktiskt över snittet (ringde typ 50 godkända samtal i timmen igår, medel är 40, och f.ö. finns det en tjej som säkert bara ringer 10, för hon chattar hela tiden...)
Nä, jag kommer inte på varför jag får sluta...
Kanske för att jag beklagade mig över jobbet i gårdagens inlägg?

Jag har fått tag i åtta skolor nu, på torsdag är det första besöket. Nu ska jag sammanställa allt det material jag har. Jag är rädd att det är för lite, att lärarna inte ska få ut nåt av det, inte bli nöjda. För jag är inte helt nöjd. Kommer jag nånsin bli det?

Har pratat med mammis igen :) I maj kommer hon. Långt dit, men den som väntar på nåt gott...
Pappa och hon var i Stenåsen och eldade "skräp", alltså fina och fula gamla möbler. Hon frågade om jag ville ha en mörkbrun gammal bokhylla, och det låter ju fint. Tacktack.

Paus

Jag som har telefonskräck borde inte ha två jobb där jag måste ringa hela tiden... Mina redan svaga nerver kommer kollapsa om jag ska behöva vara orolig varje dag.
Men idag hade jag i alla fall kommit igång ganska bra med ringandet på kontoret... när telefonen dog. Typiskt min otur. Och nu är jag liksom handlingsförlamad istället... Det finns egentligen andra saker jag kan göra nu än att ringa de där samtalen, men jag har hjärnsläpp.

Det var en jättebra helg. Var i stan med Josefin hela lördagen tills hon skulle till sin kusin. Hoppas vi ses snart igen!
Handlade t.o.m kläder! En finklänning för 198 spänn :) Hoppas man blir bjuden på bal snart... 
Igår tog jag och Magnus hand om Bella. Det var kul och gulligt med en liten vovve, men tröttsamt också, hon hade hur mycket energi som helst! Och hon åt tydligen nåt äckligt (kanske bajs) när vi var ute på promenad, och spydde sen inne på mattan. Det var ju jättekul att få tvätta mattan i badkaret, det tar säkert inte så många veckor tills den är torr igen...
Fick i alla fall hundra kronor för besväret. Frågan är om det var värt det... Nio timmar, en massa bitmärken på händerna, hundsalivfläckar på golvet och en nerspydd matta. Ja, det var det nog :) 

Nu funkar telefonen igen.


Fredagkväll

Det är som när vi var små... Josse sover i hundra år och jag vill gå upp klockan åtta. Nästan.
Igårkväll var frossarkväll. Josefin och jag hade varit på Willys och handlat grejer till tacopaj, så det lagade vi hos Sofi. Dessutom blev det en hel del godis OCH trasig men god kladdkaka. Det går inte så bra med sockeruppehållet.
Jag fattar inte hur man egentligen kan smälla i sig så mycket som vi gör på helgerna... Men! Det blev godis över, och det har nog aldrig hänt förr.
Några läskiga killar ringde på dörren på kvällen och pillade i brevinkastet (vi var ju i Biskopsgården...), och så såg vi en film som jag inte tycker nåt speciellt om.

Idag ska vi gå på stan så mycket vi orkar. Jag vill ha en ny jacka, klänning, skor, och något att betala med.

I väntan på helgen

Gud vad segt det går idag alltså... Får inget gjort (utom att kolla lägenhetsannonser. Jag sökte förresten ett rum som verkar helt perfekt, hoppas hoppas hoppas på det...). Tänker på allt annat än jobb just nu.
Skulle ätit lunch med Åsa men hon var sen och telefonen avstängd och jag fick social fobi av dagrummet och alla människor som jag inte kände, så jag gömde mig i stället på tredje våningen. Hoppas hon inte blev arg...
Min medhavda soppa var äcklig också... varför kan inte jag laga bra och god mat? Bara för att jag är så självgod och tror att jag klarar mig utan recept. Det gör jag ju inte.


Humörsvängningar

Det är nåt fel på mig... Varför grinar jag så för allting? Och för ingenting...

Någon på TV får ett nytt hus.
Jag börjar grina.

Igår åkte jag hem och fjäskstädade efter jobbet, sådär som jag alltid gör när jag ska få besök (Josefin i em), för jag tror väl att folk ska tycka mer om mig om jag inte har nåt damm hemma... eller nåt.
Efteråt såg jag ett till Lost-avsnitt, och sen skulle det vara inför-kongressen2009-möte och DS-möte på Nordengården, så jag satte mig på vagnen igen. Gick av i Brunnsparken för att byta till trean. Det var jättemycket folk som "firade" internationella kvinnodagen, och även fast jag egentligen själv kan tycka att kvinnodagen...ja, den är lite, äh jag vet inte (är det inte lite töntigt att vi har en liten dag då vi ska "uppmärksammas överallt som om vi var en egen sorts folk?... äh, jag vet inte), så kunde jag inte låta bli att få glädjemagpirr och le lite för mig själv när jag kände vårluften och hörde trummor och såg alla människor som bara gick runt och hade det bra...
Jag började grina.

Klev på vagnen till Nordengården, åkte en liten bit, och glädjen satt kvar i mig. Allt jag åkte förbi var vackert. Ända till Ullevi.... Där låg en and på vägen, påkörd av en bil. Ganska platt och... död.
Jag började grina.

Men det svänger. Helt plötsligt är allt hur kul som helst. 
Mötena var båda två ganska överskattade, men vi fick litegrann gjort, och det bjöds på mat OCH fika. Denna nykterhetsrörelse är bara en stor ät-orgie...

Sen skulle jag till Mölnlycke, missade bussen.
Jag började grina.
Tog nästa, och det var kul för då träffade jag tre av årets ANT:are och fick skvallra lite.

Och på kvällen var jag jättedum mot Magnus. Han var snäll. 
Jag började grina.
  


Kollektivtrafiken - ett nöje

Imorse såg jag Laila Freivalds dubbelgångare. För jag kan inte tänka mig att Laila åker med femman från Hisingen en torsdagsmorgon? Tänk om alla kändisar har någon som är jättelik den själv, eller att alla är lik någon kändis. Jag kanske ser ut som nån TV-stjärna i Ryssland eller så. Troligt. Undrar vems dubbelgångare jag helst skulle vilja vara...
När man åker med kollektivtrafiken kan man titta på så mycket roliga och underliga människor. Idag stod en kille, eller man eller vad man ska kalla honom, och tryckte läpparna och näsan mot en sån hålla-i-sig-stång på spårvagnen. Han hade helt tom blick, bara glodde rakt fram med ett öga på var sida om stången. Mystiskt.
Och sen var det en gubbe med tatuerade händer på Grön Express som troligtvis åkt från Kungälv och skulle av i stan. Men han bara sov och sov, och så plötsligt ryckte han till, spärrade upp ögonen och frågade "var är vi!?". Jag svarade att vi var vid Delsjömotet och han skyndade sig av bussen. Sen såg jag hur han stod och gnuggade sig i huvudet, han kände inte alls igen sig, stackarn :(


Ensamt

Jag har lånat de två första Lost-säsongerna på DVD av Sofi... Sett två avsnitt ikväll, och nu är jag så nervös att jag inte kommer kunna somna på ett tag. Åå, jag har så svaga nerver!
Och så är jag ensam till på köpet... Man vänjer sig fort vid att dela rum och säng. Men sen kommer man hem och ska vara själv en kväll. Man slipper visserligen att lyssna på snarkningar och Sportnytt, och man får släcka när man vill och breda ut sig i hela sängen. Jag borde väl vara nöjd... Men det är så fruktansvärt tråkigt!

Socker!

Jag är beroende av godis... Jag brukar säga det ganska ofta, men lite med glimten i ögat, tror väl inte riktigt på det själv. Men det har gått upp för mig att det är ett missbruk, så nu ska jag sluta. Kanske inte helt, men absolut inget i veckorna.

Josse kommer på fredag, kul! Vi har inte setts sen i september, men  nu är det dags :)
Och på söndag ska jag äntligen ha Bella! Vi ska leka och apportera och så. Typiskt att det blev en dag då jag egentligen inte har tid, men men... hon får väl följa med på reklamutdelningen. Hoppas att det blir kul, och blir det inte det så får jag ju lära mig nåt i alla fall... om det är kul att ha hund.

Lappen

Glömde skriva en grej... Idag när jag gick på 10:an och satte mig mitt i vagnen såg jag en lapp på väggen. En post-it-lapp med texten "Anna! Stå på dig!!!". Det var visserligen en del i GP:s reklamkampanj, men jag blev ändå glad... det kändes som att den var till mig!

Ring igen...

Vaknade imorse och var så himla ledsen av nån anledning... Gick ändå till jobbet, satte mig vid mitt tråkiga stökiga skrivbord. Och så ringde mamma plötsligt på mobilen. Hon frågade hur allt var, hur det gick med jobbet. Då blev jag bara tyst för jag kunde inte ens prata om det utan att börja grina igen. Hon tyckte nog jag verkade sur och dryg men jag kunde inte hjälpa det... Hoppas hon ringer igen. Då ska jag vara glad. Jag längtar tills mammisen kommer och hälsar på och vi bara ska vara här och ta det lugnt och gå på stan eller nåt. När det blir vår, säger hon. När blir det det?

Jag var så dålig på jobbet idag, skickade typ tre mejl och ringde ett samtal. På sju timmar.
Jag blev glad när Åsa tittade in och peppade mig fastän hon ju inte kunde veta innan att jag hade pepp-behov just idag. Hon är så bra, den där Åsan!

Ikväll ska vi dippa färdigt, jag och Mange... Tänk vad duktigt! Att göra i ordning dip och chips en kväll, och sen spara hälften till nästa dag... Vuxenpoäng eller vadå?

Sköna söndag

Det är sol idag! Faktiskt både ute och inne. Trots att jag är förkyld känner jag mig uppåt, det har varit en bra helg. I fredags gick jag hem tidigt från jobbet, handlade, städade och tvättade en massa tvätt. Magnus och Sofi kom hit och vi kollade på Så ska det låta. Mest för att Sofis syster (i publiken) var med i rutan i två sekunder, annars var själva programmet ganska trist (men jag lärde mig att "Karin 21:30"-Karin och Cue är syskon, alltid något) Vi hade i alla fall kul ändå.
Lördagförmiddagen var som vanligt lika med reklamutdelningsdags. Älskligs-Mange hjälpte mig så det gick snabbt. Sen hade vi hela dagen ledig! Åkte till Frihamnen och letade efter en loppmarknad jag hört talas om (ett projekt vi tänkt genomföra länge). Det var dock jättetråkigt i Frihamnen, fanns ingen loppis ens, bara en bilmarknad (som f.ö. var stängd...)
Så vi gick över bron till Holmen istället och satt i snygga och fula gamla fåtöljer, kollade på gamla telefoner och konstiga pins. En med två nakna män vända mot varandra och så stod det "För Norge" under dem...
Vi käkade lunchbuffé på Wearhouse, och kom fram till att maten där nog är lite överskattad ändå. Man blir mätt för fort.
Gick runt lite i Nordstan, kollade på underkläder och klänningar, fick ångest över att inte ha råd, gick ut igen. 

Magnus var tvungen att gå in och kissa på en offentlig mynt-toa... Jag ställde mig på andra sidan gatan för att inte folk skulle tro att jag var med honom ;P Först stod han jättelänge utanför den och väntade, det var tydligen upptaget. Sen när han väl hade kommit in gick det inte att låsa, så dörren gled plötsligt upp när han stod där. Men han blev inte generad utan han vinkade glatt till de som gick förbi och sa hejhej... Han är speciell, min grabb. Gör lite tokiga saker ibland, och säger lite tokiga saker. Jag vet att jag ofta här i bloggen målar upp en bild av honom som lite efterbliven eller knäpp... men det är så fel. Han är en helt underbar människa! Bäst i världen <3

Igår kväll köpte jag och Sofi (nu var Mange ute på egna äventyr) ännu mer godis och chips och dip. Och läsk, okej. Det var ju ändå Andra chansen på TV. (Nu är det bara en helg kvar som man kan skylla på Melodifestivalen om man vill köpa snacks...)
Sonja och Sanna till finalen, oväntat men ok.
I väntan på den totala månförmörkelsen (som vi inte fick se för de där himla molnen som var i vägen) såg vi "Jesus camp"-dokumentären, om amerikanska hjärntvättade barn som skolas till predikanter. Det är helt sjukt hur kyrkan kan styra människor på det sättet!
Imorse åt vi frukost tillsammans med Vasaloppsåkarna, Doktor Phil och Lantmusen & Stadsmusen. Har märkt att mycket handlar om att se på TV när jag och Sofi umgås... Men det är bara kul, och man lär sig ju grejer av TV:n, imorse gick det upp för mig att Salem al Fakir är brorsa till han på Bollibompa med det krulliga håret (det är ju egentligen helt uppenbart med tanke på hur lika de är...) Och att Michael Jackson inte har blekt sin hud, utan har ett pigmentfel som heter vitilago, och han har bara... ja, tappat all sin bruna färg... Känner mig lite skeptisk där, men men, de sa det på TV:n, så då är det ju sant...

Nu ska jag fixa nån mat innan jobbet (eller ska jag kalla SDR för extrajobbet nu?...) Får se om rösten håller för fyra timmars telefonsamtal... Kanske går lite tidigare. 

Lunch

En plastlåda med micrad potatis pch korvstroganof. Ganska äckligt, men jag har väntat länge med att äta så jag är så där extremhungrig och bryr mig inte om smaken...
Hela förmiddagen har jag sammanställt listor med alla mejl-adresser. Borde väl skriva mejlen snart också... Men jag vet inte hur jag ska formulera mig. Visst har jag bra koll på mitt jobb...?


Föräldramötet igår var ganska tråkigt, lärarna var töntiga och föräldrarna besservissrade sig (en av papporna i alla fall, honom ska jag döda nån gång när jag har tid...)
I bilen hem var jag och Anneli typiska nykterister och diskuterade frågor som nykterister alltid diskuterar... Det sociala beroendet och blaha, blaha... Fast bara en stund, sen pratade vi om skolan och internatrummen och hur det var förra året och jag vill bara gå här igen!

Wiiii, jag ska äntligen få tvätta imorgon... Har nog aldrig sett fram emot en tvättid så här mycket. Blir sex eller sju maskiner! Rena byxor och linnen, normala underkläder! (Nu under tvättkrisen blir det de konstiga jättetanttrosorna som mamma köpte till sig, som var för små för henne men för stora för mig, och som jag aldrig använder annars... När Mange har badshorts under sina jeans vet man att han inte tvättat på ett tag.)
Men min fredagkväll ska alltså med glädje nu spenderas i tvättstugan. Jihoo!