Flytta ut

Jag har packat och burit och svurit i flera dagar nu...och äntligen är jag klar. Allt jag äger och har står nu i förrådet och väntar på flytten till Örgryte. Från och med imorgon är jag bostadslös igen. I lite mer än en månad. Först åker jag till Uppsala en vecka, kommer nog inte skriva nåt på ett tag. Sen har världens bästa Sofi lovat mig att få bo på Höstvädersgatan ett tag. Då ska jag städa åt dem varje dag :) Och i Ljungskile kommer jag också få vara en del. Så ni behöver inte oroa er, jag ska inte bo på Centralen i år heller. Inte förrän Lisa gör det.
Farmor fyller 89 idag. Hon var inte så exhalterad, hon ojade sig mest över att det är 47 grader varmt och brinner i Grekland.

Läsaläsaläsa

Min läs-era har börjat bra. Jag läste färdigt "Med uppenbar känsla för stil", och "Vad gör alla superokända människor hela dagarna?" idag. Sen började jag med "Pojken som kallades det". Jag fick den och uppföljaren av Johanna för ganska många år sen, men har aldrig läst dem... Nu är det dags.

När jag imorse hade 
vaknat,
ätit frukost,
suttit i två långa telefonköer (och inte fått ut så mycket av samtalen),
plockat ner och trasslat isär mammas kapsylkorkdraperi och lagt i påsar,
betalat en räkning och
träffat Erika
åkte jag till stan och kollade i lite affärer. När jag är ensam blir jag shoppingtokig. Köpte en lite för dyr klänning på Ebbes hörna, och böcker på Myrorna (som sagt, här ska läsas som aldrig förr...) och mat och onödigt snacks på Vårväderstorget.
Nu ska jag laga nåt att äta framför Sommartorpet och Lyxfällan :)
Imorgon ska jag träffa Magnus!

Fotbollsnoja

Jag har ingen egen vilja. Jag låter folk bestämma åt mig. Men det håller aldrig, så till slut bryter jag ihop på nåt vis och allt blir skit. Så kan jag väl sammanfatta midsommar. Plus mycket regn, kastad mat och småjobbig allsång.

En trist grej till: jag missar troligtvis utbildningen i höst! När jag kom hem från Örebro hittade jag ett brev  som kommit antingen elfte eller tolfte juni, där det stod att jag den trettonde var välkommen på intervju och informationsmöte inför utbildningen. En eller två dagar innan har de skickat ut det! Så dåligt! Jag ringde till de ansvariga direkt nästa dag och berättade om missen, men de sa att de inte kunde göra så mycket åt det, alla platser var tillsatta. Skit. Men jag hamnade på nån reservlista i alla fall. Men ju mer jag tänker på det desto mer orättvist tycker jag att det är. Jag har ju inte fått samma chans som de övriga sökande! Jag ringer nog igen imorgon.

Men nu är jag glad! Jag har delat ut min sista reklam, och ska städa lite i lägenheten. Fille skjutsade mig från Ljungskile till Göteborg i morse, och nu ska jag vara hemma ett tag och greja inför utflytten. Kolla lite på LOST kanske, har ju inte börjat med tredje säsongen än. Läsa böcker. Jag måste börja läsa mer. Men det är på nåt vis mer läsro i Ljungskile, hemma kan jag inte koncentrera mig.

Vi var på fotboll i torsdags förresten, LSK-Öster... Åå, vad jag önskar att jag förstod charmen med själva matchen! Jag sitter bara och kollar på vad spelarna har för tics eller frisyrer eller färg på skorna, och vilken reklam vid ståläktaren som är töntigast. Och hur hejaklackens händer ser ut att slå ihop en halv sekund innan man hör klappen på andra sidan planen... Jag glömmer kolla på bollen och spelet. Vad ska jag göra? Jag gillar inte fotboll... men det är så skämmigt, för hela Magnus familj och vänskapskrets gör ju det. Jobbigt.

Hemma

Så.
Nu är jag hemma igen. Och det var så länge sen jag skrev att jag inte vet vad jag ska börja med.
Örebrobesöket var lyckat. Vi utnyttjade dagarna till max, och gjorde nästan allt vi planerat. Kollade några viktiga sevärdheter, gick på stan, umgicks med Marre, hälsade på hos farmor och mormor, träffade Alex och Jenny från SPBF och fick skvallra lite. Jag tror att Magnus hade trevligt också... :) På födelsedagen fick jag Helena Josefssons CD, böcker och pengar. Vi gjorde tårta och badade i Sixtorp, och på kvällen åt vi god mat á la mamma.

Och så började Trollebolägret. Magnus skjutsade dit mig på lördagen, och igår åkte jag äntligen hem. Fyra kalla nätter i tält, blä. Det har inte varit särskilt roligt. Det är klart det var kul att träffa några av de andra ledarna, och att bo med Sofia och Ivar, men själva lägret och aktivitererna hade jag klarat mig utan. Jag var temaledare i Spelhålan, och gruppledare åt en grupp där två av barnen inte förstod vad man sa. Bokstavligt talat. Och så regnade det en del. Nu har jag klagat klart. Jag åker nog inte dit 2008.

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Vill jag till Käringön på Midsommar? Ska jag åka till Magnus idag? Egentligen vill jag bara vila.


Bråttom

Men visst finns det väl nåt som heter prasselbyxor?...

Tillbaka i Göteborg. Nu måste jag packa inför Örebro-resan. Vi åker imorgon klockan tio. Eller det blir nog ännu tidigare för Magnus måste som vanligt lämna tillbaka försenade filmer på Stadsbiblioteket först... Ikväll är det LSK-match, så det går inte att fixa idag.

Jag är världens svettigaste just nu, jag klibbar fast i stolen jag sitter på. Hoppas jag kan komma iväg till SDR sen. Ska jobba min sista ordinarie söndag i eftermiddag! Sen kommer jag bara vara vikarie ibland om det behövs. Oerhört skönt!

På packlistan inför Trollebolägret står det "mössa". Det är det sista jag tänker ta med mig! Igår var vi på badutflykt i Ljungskile igen (Magnus mor och far var också med) och det  var svinvarmt. Jag fick bada hela tiden för att inte explodera. Jag hoppas faktiskt att det blir lite svalare igen, annars kommer vi inte orka göra nåt i veckan. Och vi måste ju hinna med ALLA sevärdeheterna i Örebro. Alla...två.

Träffade Jonas och Johanna igår också, Magnus bror med flickvän. Det är så kul att lära känna hans familj bättre och bättre, och det känns bra att han ska följa med "hem" till mig också :)

Pokemon?

Passar på att skriva lite nu innan jag smälter bort helt... Det är så sjukt varmt. Jag fattar det inte! Mamma och pappa är i Bulgarien... nödvändigt. Jag har för mig att det var så här varmt i Sverige förra gången de var utomlands på sommaren också. 

Jag har haft några jättebra dagar i Ljungskile, och det fortsätter jag med imorgon också... Jag älskar att ha låtsassommarlov! Vi har varit på köpcentrumet Torp och handlat lite kläder, gått svettiga promenader och badat en massa i havet (det är så pass varmt i vattnet att man kan ligga i och plaska långa stunder. Och jag är inte så rädd för maneterna längre). Jag är bara hemma och vattnar och pysslar lite medan Magnus spelar match i hettan...

Nyss blev jag så full i skratt när jag kom från spårvagnen. Det kom fram två småkillar (kanske 8 och 10 år) och frågade "Vill du köpa Pokemon för tjugo kronor styck?" och så höll den ena fram några paket med Pokemonbilder. "Nej tack, det vill jag inte.." sa jag, och de blev lite besvikna.... Men jag vet inte vad man har Pokemonbilder till. Vet nån?

En fråga till som jag funderat på ett tag: vad är prasselbyxor för byxor? Jag kommer ihåg att ordet användes när jag var mindre, men nu har jag inte hört det på länge, och jag har glömt vad själva fenomenet var...


Självständig...

Idag kändes det först lite sämre... Han dök aldrig upp inatt. Och klockan tre imorse fick jag ett SMS: "Det går inga spårvagnar till Biskop...sjukt. Så jag slaggar hos Mattias istället. Men vi ses imorgon". Kan människan aldrig ha lite framförhållning? Jag skickade t.o.m ett meddelande om att det inte skulle gå så mycket vagnar nu på vardagarna, plus att det skulle bli röd dag... Men det är bara nu nu nu hela tiden.

Men sen när jag tänker efter... Vad är det som skulle bli så mycket roligare om han var här nu? Han skulle ju ändå bara ligga bakis och snarka till mitt på dagen. Och sen äta upp min frukost. Nej, jag klarar mig allt själv. Jag får skärpa mig lite! 

Lisa ska bränna Amelie från Montmartre-soundtracket till mig :) Det kan vara världens bästa filmmusik. Och jag ska lära mig ladda hem musik... nån dag. Jag försökte faktiskt häromdagen men man behövde installera massa läskiga program först. Sofi får göra det där... nervsvaga tanter som jag klarar inte av det.

Idag har mitt sommarlov börjat på riktigt. Efter Mölndal i eftermiddag (när Juniorföreningen ska få flaggan), har jag inga måsten på länge. Trollebolägret mellan 16:e och 20:e känns bara roligt. Åsa ska med, och vi ska ha hand om "Spelhålan".
Oj, nu kom jag på att jag ska vara borta ganska länge, tio dagar... hoppas Sofi vill vattna åt mig. Vill du det?

Och vädret ska vi inte tala om!

Vilken bra dag det varit! Var uppe innan åtta, tvättade och joggade (tog den långa rundan... Jag börjar bli ganska habil i spåret nu!). Sen hade jag lunchpicnicmöte i Slottsskogen med Susanna och Mattias, det blev sushi för mig (andra gången på en vecka, men det är lite pinsamt att jag inte kan hålla i pinnarna snyggt). Susanna spillde dressing i hela sin väska. Jag hann gå på Myrorna en stund efteråt och prova lite coola blommiga klänningar och inte köpa en enda, och sen träffades jag och Magnus i stan. Köpte lite frukt ( och inget godis! Har inte ätit godis sen i fredags!), och slappade lite vid Näckrosdammen. Sen for jag iväg på nästa möte, med SLN-styrelsen, och avslutade jobbprojektet på riktigt. Jag städade kontoret igår, och nu är jag klar med allt! Fick dessutom en bonus jag inte räknat med...semesterersättning på nästan fyratusen! Idag kom även skatteåterbäringen... så nu är man rik :) Jag gick i Nordstan ett tag (och konstaterade att H&M:s klänningar ser ut ungefär som de på Myrorna och Emmaus) innan Sofi kom, och vi åkte till Liseberg för att se Helena Josefsson och hennes band. Lisa dök upp som en bonus också. De spelade på lilla Wärdshusscenen, så det blev väldigt nära och mysigt. Bra låtar. Jag är dålig på recesioner... Sen dansade Sofi lite dansmatta eftersom det är tradition, och vi kollade in proffsen en stund. Och så ICA Focus (vi brukar ju gå dit efter Lisebergsbesök). Lisa och jag handlade mat och lagade den hemma hos mig, och såg början på en film. Sen gick sista bussen snart så hon fick sticka. Det sista jag hörde var att hon fått skjuts av "nån Anders!"... Hoppas hon kommer hem ordentligt...
Nu väntar jag på gubben som sett Eldkvarn i Mölndal bland en massa andra gubbar (antar jag).
Mamma och pappa har åkt till Bulgarien. Det känns överflödigt, med tanke på att det varit världens varmaste dag idag. Jag har fortfarande balkongdörren öppen, och det är varmt!
Stackars lilla Marre som får vara ensam hemma... eller ja, det kanske inte är synd om honom. och han kanske inte är liten. Jag kommer inte ihåg. Blir kul att träffa honom nästa vecka :) Eliin också faktiskt. Fast hon är lite knepig... ringer och pratar om att bilen hoppar hit och dit och att man inte alltid kan svänga utan att köra in i staketet. Och att man stannar helt vid korsningar och rödljus. Jag fattar inte riktigt.
Nu går jag och lägger mig.

Coolt...

Jag hörde nyss på ekot om en polsk man som vaknat upp efter nitton års koma. Det är som i Goodbye Lenin, med mamman som hamnar i koma och missar kommunismens och Berlinmurens fall.
"Han märkte till sin stora förvåning att han har elva barnbarn som han nu ska lära känna"
Tänk om jag blir medvetslös nu och vaknar upp om tjugo år eller mer... Kommer det se väldigt annorlunda ut när jag vaknar? Jag lär väl inte ha barnbarn i alla fall...

Idag tog jag och Sofi en långlång promenad, och så tränade vi lite på ett natur-gym ute i skogen. Det är väldigt svårt att göra pull-ups. Tänk om jag var så stark i armarna som Dan! Han kan häva sig upp med bara fingrarna på dörrlisten... Men Sofi hittade i alla fall ett nytt effektivt träningssätt igår. Harry Potter-metoden.

Jag åt konstig mat idag. Stekta fiskbullar. Det stod på ett kort i retro-receptboxen att man kunde steka dem, så jag gav det en chans...
Inte gott.

Onyttigt

Först åt jag en blodgrape. Men sen sprack nyttighetandet när jag och Sofi bakade nougatrutor.. Jaja, det är ju fredag, OCH jag har ju varit ute och sprungit idag... Suck, varför kan jag aldrig hålla mig till det jag lovar mig själv? Inget mer skit under hela helgen!

Avslutningen i teatern var mysig (och lite pinsam när allmänna kören sjöng). Jag fick tårar i ögonen av att se hur ledsna tvåorna var... Jag tänkte på förra året andra juni, när vi splittrades, ANT-gruppen. Å, det var så sorgset... jag grinade och grinade. Men det glömde man ju efter någon vecka. Och nu skulle jag inte vilja ha klassen tillbaka... ;)

Nu ska vi se en film till... nån sjuk komedi. Kollade Förortsungar nyss, den var bra. Jag orkar inte recensera.

Flagga från kungen

Vad seg jag blivit på att uppdatera här... Antar att det har med vädret att göra, jag vill inte sitta inne vid datorn. Magnus och jag har tagit sommarens första bad dammen i Wendelsparken. Kallt och skönt!
Idag är det skolavslutning på Wendelsberg, och Magnus måste flytta ut. Vi packade hela dagen igår, jag fattar inte att han har så mycket saker... Ska bli spännande att se om allt får plats i Filles bil.

Jag har nästan avslutat projektet helt nu... bara lite finlir kvar med det jag ska lämna in. Och ett styrelsemöte med SLN. Sen sommarlov! Och fyra veckors väntan på brevet från KY. Hoppas så att jag kommer in! Annars kommer det bli så tråkigt, jag vill inte ha ett till likadant meningslöst år (alttså rent...eh..karriärmässigt?)

Haha, på onsdag blir det happenings i Mölndal. Det är nationaldagsfirande och jag, Åsa och Katarina ska ta emot en fana för att Juniorföreningen fyller hundra år. Och det är kungen som skickar flaggan! Hoppas han är där och överlämnar den personligen... men jag tror faktiskt inte det.