Skit

Nu vill jag härifrån! Det är precis som förr, samma bråk och stök. Eliin som använder den den där jobbiga rösten, den gälla, och tror att hon vet mest och bäst om ALLT. Tjatar och gnäller om det mesta, så divig och ...bortskämd, som en barnunge. Ljuger gör hon också. Åhh, hur kan två syskon vara så olika?! (Själv är jag ju en ängel...)
Och hennes konstiga julmusik, nu är det Christer Sjögren och nåt kid som sjunger på norska, "Julenissen tror jeg på, julenissen tror jeg på...blabla.." (ok, det är ganska komiskt faktiskt...)

Dagens pappaskämt vid matbordet (han är sämst):
Eliin: "Hon ska få en gul bur" (alltså kaninen)
Vår roliga far: "Jasså, inte en bulgur då, höhö.."
NÅGON som uppskattar den humorn?

Bara några timmar kvar hos löjliga familjen. Sen himmelriket.

Kuldagen

Idag var det bra. Släkt-julkalas hos mormor och morfar. Jag åkte dit lite tidigare än det började och hjälpte mormor i köket (sen blev jag kallad piga och hjälpreda hela dagen...)
Mycket mat och fika bjöds det på, och även lite klappar. Jag spelade Racko med kusinerna (och vann!), och kollade i en av morfars alla böcker med gamla bilder av Örebro. Trivsamt.
Nu är julen slut tror jag.
Snapphanar, ja. Det var faktiskt helt okej, inte som Tre Solar men ändå... I trettionio minuter satt jag och irriterade mig på att jag inte kom på vem hon var, hon som spelade Svart-Stina. Sen kom jag på det, det var ju den där tjejen i Tjenare Kungen, hon i skivaffären. Snart börjar del två. Spännande.

Tråkdagen

Nej, förlåt, juldagen hette den visst... Första halvan var skit, jag satt och surade med mitt (evighets-?)broderi och längtade till Wendelsberg och Ljungskile och det mesta som inte är Garphyttan. Varför känner jag mig inte hemma med de här människorna?

Det blev bättre av att kolla på ABBA-filmen på TV, och smälla i mig lite julgodis. Och sen bastade jag tills jag höll på att svimma. Och målade naglarna röda.

 Ikväll ska jag se på första delen av Snapphanar. Hoppas det är något i stil med Tre Solar...den är ju så bra!

Dan

Gäääsp, jag blir trött av att inte göra något...
Klapparna är utbytta och öppnade (jag fick f.ö. post-it-lappar i ett paket, vet inte om det var nån sorts pik...).
Maten är uppäten, julgröten också. Mandeln försvann förresten på nåt mystiskt sätt! INGEN åt upp den och ändå var den borta när vi kom till botten av grytan...
Eh, ja... äsch det finns inget att skriva om idag. Julafton är egentligen ganska ovärd, dagarna innan är mycket roligare... Hemma hos Magnus är det visst förbjudet att se på TV en dag som denna, hur klarar de det?! Vad gör man annars?...

Dan före dan...

Det mesta är som vanligt. Ny toasits i ena badrummet, en svart. Och ett nytt litet bord, men annars ser det ut som det alltid gjort. Låter som vanligt gör det också, Eliin pratar i telefon, Martin sitter vid sin dator och mamma tjatar på pappa om nån disktrasa. Men än har jag ingen längtan härifrån, det är faktiskt ganska trivsamt.
Syskonen och jag klädde den taniga bjuppade granen och bakade julgodis idag. Nu är det snart julmat på gång, men först ska jag kolla ikapp julkalendern, jag har missat några dagar.


Dan före dan före dan...

Igår var det miniminijulfest för två hemma hos mig (gissa med vem...) Jag fick ju inte gå på Wendelsbergs party i år. Liten julbuffé blev det i alla fall, fuldans, några klappar och annat mys. Jag fick Regina Spektors nya album, sanslöst bra!
Sen såg vi på Höstlegender, och OS-krönikan som tydligen var jättedålig (ja, enligt han som vet) men det märkte inte jag...

Jag har nästan packat klart, hejdåochgodjul-pussats, vattnat lite väl mycket och bestämt träff med fröken Eva i eftermiddag. Hon skjutsar mig och Vaktisbjörn ända till Örebro, bonus! Imorgon är det dan före dan, fattar inte att tiden går så fort.
Undrar om jag får nån julklapp... jag har ju inte önskat mig något.
På Grön Epress häromdagen tjuvlyssnade jag på två överklasstjejer i sextonårsåldern (antagligen Hulebäcks-elever) De satt och diskuterade julklappar, vad de önskat sig och vad de visste att de skulle få och så. Nu är ju jag så dålig på dyra fina märken eftersom jag aldrig handlar sånt, men de önskade sig bara märkeskläder, parfymer, skor osv. Det var inte bara ett par saker! Och det värsta var att de visste att deras föräldrar redan köpt det mesta från önskelistorna, och att de även skulle få pengar "att handla vad de ville för". Eller nej, det ALLRA värsta var att de såg det som så självklart, att få precis allt de ville ha. Arrhh! I deras lilla värld finns det nog inte att julen kan vara något mer än massor av presenter. Jag hade gärna frågat dem, men vågade inte... De hade ju så mycket smink, och såna där jackor med luva med pälskant, och rika farsor och andra skrämmande accesoarer. Man blir ju skraj...

Täppt i däsad

Suck...
Har blivit skitförkyld. Inget jag äter har någon smak, det är lite trist. Kommer ihåg på Wendelsberg när Sofi till och med tappade smaksinnet för chips! Då var det kris...

Såg en gammal Idol på vagnen idag. Kom först inte på vad han hette, men googlade på "Idol 2004" och hittade Fillip Williams och hans egna hemsida... Hahaha, han tror att han är kändis. Eller är han det? Det kanske är jag som inte har nån som helst koll?... (Meddela mig i så fall)

Idag vill jag på begäran dedikera lite kärlek till kanske världens bästa fjolla.
Fredrik, det är bra att du finns där på MSN och håller mig sällskap. Jag ska skaffa ett liv, jag lovar...snart. Men du, kom och hälsa på mig nån gång, jag saknar dig...

Micke Persbrandt på femman. Han är så överskattad. Och jag är en bitter tant.


Tredje gången gillt?

Nu får det kanske vara nog... med Liseberg alltså. Var där igår igen, nu med familjen (minus Eliin) som var här i stan på blixtvisit. Vad ska man säga om julmarknaden denna gång? Allt var sig likt.

Det kändes lite som julafton när de kom och hälsade på. Jag fick en julkorg med frukt och bullar och glögg (flaskan var öppnad men ändå...). Och en hyacint! Hoppas den slår ut innan fredag då jag åker bort. Och hoppas den är vit. Jag fick till och med en liten mops...från ICA. Jättegullig!

På kvällen åt jag bläckfisk, det var spännande. Kunde inte riktigt sätta fingret på vad det påminde om (när man äter något annorlunda måste man ju alltid jämföra det med något "normalt"), men det var lite som att tugga på en väldigt gammal morot. Så där mjukt gummiaktigt.

Något jag verkligen inte saknar är min fars humor...
Jag har salladsbestick köpta på Biltema (de är helt vanliga salladsbestick, för man KAN köpa annat än bilsaker på Biltema). Igår när vi satt och åt så sa pappa typ "..och salladsbestick har du också, ujejuj". "Ja, de är från Biltema", svarade jag, varpå han säger "Då är det kanske inte är salladsbestick, det kanske är nåt man ska röra i motorolja med, höhöhö!"
Två ord. Hepp. Hepp. 

Snart ska jag hem till dem, tur att det bara är några dagar.


Un deux trois...

Andra besöket. På Liseberg, igår med Magnus. Nu var det lite mer julstämning, men mycket mindre folk... Nästan så lite att man inte vågade gå fram och kolla på saker, utan att känna sig uttittad av försäljaren, och på grund av sin egen mesighet tvingas köpa något onödigt. En burk sill kanske. Olles festsill fanns för övrigt inte i år heller.
Vi köpte varsin julbiljett och åkte upp i Tornet. Magnus sa typ "Nä, men det är väl onödigt... Vi kommer ändå inte se något när det är mörkt". (Men det gjorde vi, för det fanns gatubelysning i stan... Han hade kanske inte lagt märke till det innan.)
Jag köpte brända mandlar med sånt där rosa runt. De är egentligen inte särskilt goda. Vet inte varför jag skulle ha dem.
Den här gången blev det belgiska våfflor, vi tänkte få en liten festival-flashback, men det var inte riktigt samma sak nu. Gott i alla fall. Och jättenyttigt!
Magnus vann på chipshjulet  också! En påse Estrella sourcream, han hoppade högt av lycka... 
På Polketten gick dansbandet precis av scenen när vi kom dit, men vi tog en foxtrott-svängom till vår egna låt  "Et un et deux, et un, deux, trois...", som vi gjorde på Wendelsberg inför balen i våras. Den håller än. 

Idag simmade jag med folk som vägrar läsa skylten "Motionssimning - Högertrafik". Jag och min mor kan nog vara de två personerna som irriterar sig mest i världen på just sådant... Men liksom... pensionärer och andra sniglar. Simmar man så långsamt kan man väl i alla fall försöka att inte lägga sig mitt i bassängen. Aarrrh! Dagens I-landsproblem...
  

Dagens roligaste

Vi fick mack-fika och glögg och grejer på jobbet nyss. Beatriz skulle ta en skinkskiva till sin smörgås, men det fastnade fem stycken på gaffeln. Hon skakade och petade för att de fyra överflödiga skulle trilla bort, men de hängde kvar. Någon sa på skämt: "Ta alla fem!...", och då sa hon "Ok, det gör jag!", och la alla fem skivorna på mackan...
Okej det kanske inte låter så kul när jag berättar det nu, men det var väldigt roligt...

Jul snart?

Minigrisarna hade vuxit och blivit stora, men annars var det sig likt på Lisebergs julmarknad igår. Jag och Sofi smällde i oss varsin dyr kola och spanska våfflor, sen gick vi runt och mådde illa. Det var ganska mysigt, men jag kände inte julstämningen som jag brukar... är det för att jag börjar bli gammal? eller för att det är barmark och plusgrader kanske.

Jag och Åsa  har nu tagit första steget (eller ja...Åsa tog steget) mot en JUNIS-fri fritid! Får se hur det går...

I Norge dricker man visst kaffe med buljong. Märkligt.

Får jag spy?

Jag fattar inte att jag inte bara tar tag i det jag MÅSTE GÖRA! Den här Junis-ledar-läger-rapporteringen har hängt över mig som ett tungt regnmoln hur länge som helst. Men jag har bara valt att ta fram paraplyet varje gång det börjat dugga... Nu, idag är det verkligen dags. Jag har kommit till rubriken, och nu står det still. Det går inte! Vad ska jag skriva?! Åhhhh...

Vid såna här tillfällen blir allt annat plötsligt så roligt.
Diska till exempel, eller gå ut med komposten.
Eller blogga om ingenting.

Jag lyssnar på progghits, shit vad mycket konstiga låtar folk har gjort. "In kommer Gösta, in kommer Gösta, in kommer Gösta, in kommer Gösta...",  vad ÄR det här? Jag lånade en skiva med Philemon Arthur & the Dung för några år sedan... helt knäpp.

Så här står det på
www.progg.se:
"Philemon Arthur & the Dung gjorde genialisk fast oerhört enkel musik med en stor dos humor. Gruppen bestod av två personer vars identiteter är okända och räknas som en av bäst bevarande hemligheterna i Sverige. Vissa påstår att det är bröderna Mikael och Thomas Wiehe som ligger bakom gruppen men troligtvis så är det bara två helt okända personer från någon skånsk by som helst inte vill bli kända. Som instrument väljer det förutom gitarrer, dragspel och leksakspianon så bankar de även på kastruller och elementet. Texterna som sjunges på skånska är ofta underfundiga beskrivningar av verkligheten."

Några av låtarna heter "Damm i hans säng", "Får jag spy?" och "En Förtorkad Kaffeböna". Som sagt, genialiskt...

I år är julafton den 22:a...

Farmor är rolig.
Idag när vi pratade i telefon fick hon för sig att julafton är på en fredag i år (vilket inte stämmer). Jag sa "...nä, det är på en söndag, det är jag helt säker på", men hon fortsatte envisas. Inte ens när hon tittade i almanackan gav hon sig. Hon sa typ "...jo, visst brukar det vara den 24:e, men i år är det den 22:a". Till sist kunde vi enas om att ICA:s kalender inte stämmer. Men ändå, borde man inte veta att julafton alltid infller på samma datum?