Påhälsning

Igår fick jag trevligt besök från Västerås. Olle var på cykelsemester och tog en avstickare till Enköping. Skogsmulle som han är hade han stannat i skogskanten och plockat en stor påse med kantareller som vi stekte med smör på kvällen och åt på macka, mums! Vi cyklade en sväng på stan, jag visade vart jag ska flytta och så. Vågade till och med plinga på hos Stefan som bor där nu, och kika runt lite. Å, det kommer bli så fint och mysigt med mina saker där. Bara två veckor kvar!
Annars tramsade vi mest som vanligt, talade om livet, och Olle berättade sina galna sommaranekdoter. Jag fattar inte var alla hans idéer kommer ifrån...

Både igår och idag har vi haft halvdagar i skolan, med perennguidning, och tid till att plugga på eftermiddagarna. Har jag utnyttjat tiden till det? Nej. Men imorgon är det prov, så nu lär jag sätta lite fart. Ska packa lite också, åker till Borås och Göteborg i helgen :)

För övrigt har det blivit lite höst på riktigt ute. Det blåser, och till och med jag behöver ha jacka på mig. Det är underbart!

Livet är ett guld

Hundra år har gått sen jag uppdaterade här. Och hundra saker har hänt ungefär. För det första ska jag och Kristin skiljas och flytta till varsin ny lägenhet. När jag fick veta att hon fått en ny lya direkt blev jag superdeppig och kände att jag aaaldrig skulle fixa detta. Men så vips slips så fick jag kontakt med en gubbe som ville hyra ut en etta till mig! 27 kvadrat, mitt i Enköping (kanske tar en halv minut att skutta till torget, eller biblioteket, eller världens mysigaste fik). Så dit bär det av om några veckor. Lägenheten är möblerad, så jag får se hur jag ska lösa förvaringen av alla mina saker, men jag har eventuellt ett förråd på gång... Ska iaf bli så himla kul, jag är jättenöjd. Om jag får bostadsbidraget jag ansökt om alltså. I annat fall blir jag jättenöjd och jättefattig.

Skolan rullar på. Vi har sommarblommor och perenner blandat så man blir helt förvirrad. Plus lignoser, några inlämningsuppgifter kvar, och ett par prov. Karin och jag gick på trädpromenad idag och övade lite, så nu har jag bättre koll inför tentan på fredag. Fullt upp i alla fall.

Och så har jag ju hängt en del med fina Per :) Jag hälsade på i Uppsala en dag och fick en liten stadsvandring. Och nu i helgen kom han till Enköping. Vi gick på torg-loppis och gjorde en Bresse-utflykt med matsäck och kollade på knasiga fåglar. Jag var den enda på hela stranden som badade, för man ångrar ju aldrig ett bad...
På söndagen åkte vi till Stockholm och träffade två av hans kompisar, från Luleå. Vi käkade lite middag ihop i stan, och sen tog vi oss ut till Frihamnen där vi skulle vara med som publik i en TV-inspelning av Singing Bee... Haha, det känns så "inte jag" att göra en sån sak. Men det var kul och intressant att se hur det funkar bakom kamerorna och allt fusk och så... Snart ska vi vara publik i "Power of 10" också, haha. Jag ska bli "hon den där som är med i publiken överallt" med hela svenska folket tänkte jag.
Efteråt följde jag med till Uppsala och sov där, och igår gick vi på stan och handlade jackor och åt thaibuffé. En himla fin helg helt enkelt, hoppas vi hinner ses snart igen :)

Teliapappan of Enköping

Hur många ska egentligen bjuda in till Kongressen 09, på Facebook? Det är nästa ett år kvar och jag har redan fått fem likadana inbjudningar. Och jag har väl inte bestämt mig om det där än... Folk är så ivriga.

Idag är jag ganska duktig. Har börjat med trädvårdsuppgiften OCH rensat papper i skolpärmen. Jag känner mig lugn och lättad över strukturen, autist som jag är. Får lägga upp sommarblomspluggeriet på nåt bra sätt också, två veckor kvar till tentan.

Var och tränade på gymmet på förmiddagen, sprang FYRTIOFEM minuter på nån sån där TV-shopmaskin. Om jag fortsätter så här, vilka rumpmuskler jag kommer få alltså.
Förresten, apropå gymmet! Häromdagen såg jag Teliapappan Gunnar där! Inte inne i träningslokalen, men ute i entrén. Han hade kostym och ett rosa nyckelband runt halsen, och såg helt vilsen och förvirrad ut, precis som i reklamen. Och sen av en slump stod det i DN Söndag om de som skapat Telia-familjen till reklamen. Att de haft audition med femtio män som ville vara pappan, men de kände direkt att detta var den rätta ("han såg allmänt vilsen ut, man gillade honom direkt" typ). Han är tydligen poppis bland damerna nu när han är känd, han har både blivit nypt i stjärten och bjuden på öl på Finlandsbåten. Hahaha. Enköping är lika med bäst.

Okej, ska plugga lite till.

Kvällsmys

Vad skönt det är att terminen börjat nu, så man kan njuta mer av de lediga dagarna. Jag menar hela sommaren har ju varit lördagar, men nu har jag bara en, två eller tre lördagar i veckan. Det är mycket värdare.
Den här lördagen låg jag i sängen halva dagen och åt frukost och kollade på The Office. Sen har jag småpluggat lite (imorgon blir det hårdare tag), sprungit i elljusspåret, stickat och cyklat runt i kvällssolen och tittat på träd :) I love beeing a nörd. Nu blir det mer The Office. Jag ska dippa morötter i avocado och HobNobs i fetaost-yoghurt (det sista kanske låter äckligt men icke). 

Skolstart med mera

Nu har skolan kommit igång igen. Vi började riktigt soft med en sommarblomsvandring genom staden. Kul att se klassen igen också. Efter typ två minuter kändes allt precis som vanligt. Erik har slutat, det är lite trist, men vi har fått en till Kristina istället.
Egentligen borde jag vara så ambitiös som Kristin nu och börja plugga plugga plugga (vi har fått en ny lista med 120 växter att lära in), men det är jag ju inte. Istället sitter jag här.

Förra helgen var jätterolig. Åkte ner till Göteborg och träffade Sofia, Åsa, Sofi, Anna, Josephine med flera. Hängde med fina Per hela Way out West, såg en massa bra konserter (NIck Cave, Iron & Wine, Buraka som sistema, Neil Young). Och Fleet Foxes! Dessa underbara män... Jag måste få tag i deras skiva!
Bodde hos Sofi och i Åsas kök och fick alldeles för lite sömn, men jag vilade upp mig när jag kom hem igen.

Och så har klassen varit på studiebesök i Uppsala, på SLU och i Botan, skitbra att få se alla växterna på riktigt och inte bara i böcker. Dessutom åkte vi till Nykvarn och utvärderade hur det gått med planteringsprojekten från i våras. Det såg riktigt fint ut, det mesta i alla fall.

Nä, nu ska jag kanske göra nåt nyttigt.


På landet

Å, man skulle bo på landet egentligen. Man blir så lugn och harmonisk. Inatt sov jag i en gammal knakig säng i ett rum som luktar som ett gammalt skåp. Så himla mysigt. Och idag har vi plockat potatis i landet. Och på väggarna sitter det planscher med småfåglar.
I morse tog vi en joggingtur i samhället (Hölö heter det visst), och badade lite igen. Efter lunchen (som var superlantlig, sill och potäter och gräslök) åkte vi till Saltå kvarn och handlade lite i gårdsbutiken, och tog en sväng till Trosa. Tyvärr började det spöregna, men vi smet in på Tre små rum, en myspsysigt kafé och drack te.
Nu väntar myskväll med Ernst och spel och plockmat :) I love landet.

Skämmigt...

Hm, okej det har visst aldrig funnits nån klocka där... Jobbigt. Vi som gick där som värsta japanerna och letade. Jaja, jag känner ju ingen där... Men ändå, alla som sett Jönssonligan vet ju att det SKA vara en klocka på Stadshuset. Punkt.

Nu myser vi på landet utanför Södertälje. Kollar på blommor och lyssnar på åskan. Vi har badat i havet och handlat mat i Vagnhärad. Det är så fint här :)

Kultüren

Så är det då lördag. Jag skaaa börja plugga lite. Snart. Måste bara... en massa annat först. Jag är som Alfons, men jag har ingen pappa som tjatar, så det kommer ta ännu längre tid för mig i början. Men om jag inte minns fel så blir det en himla fart på Alfons sen när han har lite press på sig, och sån är ju jag också.

Jag och Karin hade en supertrevlig kväll i Stockholm igår. På Pride House, Kulturhuset, spelade både Hellsongs och Detektivbyrån, jättebra såklart (särskilt Detektivbyrån, gulliga är de också med popluggarna och värmländskan). Vi åt goda sallader på Kulturhustaket och diskuterade om en mystisk man och sen gick vi på musikalen "Hedwig and the angry inch", där Tobias var med och dansade. Den var väldigt bra. Överraskande, rolig och känsloladdad och.. "prideig"? Publiken var himla taggad också, så det bjöds på ett jättebra extranummer fast de hade tänkt skippa det egentligen.
Efteråt hann vi säga hejochhurmårdu till Tobbe också, det var kul, måste vara nåt år sen vi sågs sist. Men han hade bråttom iväg på möte om Prideparaden de skulle gå med i idag. Så Karin och jag spatserade runt lite och kollade på blommor och Stadshuset (vars klocka var borta, eller?) och andra hus. Sen har jag fått lära mig hur jag ska åka med pendeln till Södertälje imorgon. Verkar inte så himla svårt egentligen, men vi får se om jag klarar av det. Jag brukar ju klanta mig.

W.O.W

Den var väldigt bra, "Tillsammans är man mindre ensam". Blev sugen på att läsa boken nu. Får se om jag hinner det i höst mellan skolböckerna. Skola, ja. Jag har räknat lite på när jag egentligen ska göra de där sommaruppgifterna som jag skjutit upp i många veckor. Till min fasa upptäckte jag att det enda dagen det egentligen finns tid kvar är imorgon. Sen ska jag och Karin bo på landet ett par dagar (kan väl försöka jobba lite där iofs), och så är det Göteborg och Way out West. Sen börjar höstterminen... Hm, man ska inte göra så här, att jag aldrig lär mig det.

Igår köpte jag min festivalbiljett. Svindyr, men jag tror det är värt det. Spelschemat finns på hemsidan nu också, så jag har suttit och ritat av och ringat in. Det är en hel del bra artister och band. De jag bestämt mig hittills för att se är:
Frida Hyvönen
Fleet foxes
Christian Kjellvander
José González
Iron & Wine
Franz Ferdinand
Sigur rós och Yeasayer spelar samtidigt....hmm
Buraka som sistema
Och så Neil Young då (ärligt talat mest för att han är lite kult och "alla" ska se honom, för den musik jag hört har i alla inte drabbat mig särskilt mycket, hittills. Jag tycker det låter ganska mycket smörig dansbandscountry, och sån är jag ju allergisk mot. Men man kanske måste lyssna några gånger. Vi får väl se efter konserten...)

Sen får jag se om jag hinner några fler. Å, det ska bli så himla kul!