Bättre lukt på g

Å, tack för alla tips :) Nu har jag fått tag i fastighetsskötarna, som ska komma och täta golvlisterna i hallen, eftersom det tydligen är där som det "läcker upp" luft från soprummet i källaren (vågar inte tänka på vilket fuskbygge hela kåken lär vara..). Dessutom ska de fixa i badrummet, täta och greja. Hoppas hoppas det löser sig.

Igår hade vi besiktning och städbesiktning i gamla läggan. Vi blev inte godkäönda på städbiten! Så nu måste vi komplettera för att slippa bli ersättningsskyldiga... Men en positiv grej är att vi i eftermiddag har visning av lägenheten! En tjej ringde igår och var intresserad, och tydligen är det vi som ska visa henne (även fast vi är utflyttade, slappt av EHB tycker jag). Men det känns ju bra i alla fall, att vi förhoppningsvis slipper dubbla hyror i november.

Nu ska jag gå och redovisa Åkes hemuppgift. Låter knasigt, men sån är min skola. Jag älskar den :)

Jag bor i ett soprum med pentry

Hm, jag är bekymrad och äcklad... Sen några dagar tillbaka har lägenheten luktat skunk. Jag har gått och nosat och kommit fram till att det är två olika lukter.
-En kommer från avloppet i badrummet, så igår spenderade jag hela eftermiddagen med att städa där. SÅ FRUKTANSVÄRT JÄVLA ÄCKLIGT! måste jag faktiskt skriva, och då är jag ju annars ganska fin i mun... Men jag har aldrig varit med om nåt snuskigare, och jag som är så äckelmagad och känslig höll ju på att spy hela tiden. Men jag fixade det i alla fall. Skurade golvbrunnen i duschen, toaletten och framför allt handfatet. Det kan inte vara städat där på hundra år minst. Jag plockade isär rören under tvättstället och rensade bort stora bruna bollar av ...ja, jag vet inte vad, nåt äckligt smuts. Diskade och skurade tills knogarna blödde och det såg rent ut, och sen skruvade jag ihop skiten igen. MEN TROR NI INTE ATT DET STINKER NU IGEN?! Vad är det som sker? Ligger det nån död bäver längre ner, som jag inte såg? Jag måste ha hjälp, annars kan jag inte bo i lägenheten utan gasmask :( 
-Den andra lukten är lokaliserad till hallen. Luktar liksom surt gummiaktigt. Först trodde jag att det var mina stövlar, så dem har jag stängt in i en tät påse i frysen (ja, det låter knäppt, men jag har hört att man kan frysa bort lukt). Men det luktar fortfarande jätteilla. Det är så sjukt att det bara kom så plötsligt, de typ två första dygnen i lägenheten var det ju fräscht, och jag har ju städat och håller det rent. Det måste vara nåt utifrån som blåser in i ventilerna. Idag ska jag prata med hyresvärden och kanske killen som bodde där innan mig... Jag står inte ut!

Annars är läget ganska bra.. Idag är det eget arbete, så jag borde sitta och fräglägga klart uppgiften som ska in imorgon. Ska bara handla först. Och träna. Och kolla posten i gamla lägenheten, adressändringen verkar fortfarande inte fungera... Hejhej.

Allt är bäst

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här. Allt är fortfarande lika bra. Bättre till och med. Jag har flyttat till min underbara etta (i centrum av den här jättestora staden). Där trivs jag superbra redan, det känns helt rätt. Jag fick plats med nästan alla mina grejer, dock inte min egen säng. Men det gör inget, för den som redan fanns i lägenheten är skön och dessutom bredare än min, jag kan verkligen breda ut mig i den. Igår invigde jag ugnen, det var spännande... Den har till och med ett sånt där spett som snurrar runt, så man kan grilla en hel gris. Eller ja, en liten. Ett marsvin typ.

Kristin och jag har städat ur den gamla lägenheten också, och jag har fixat med alla uppsägningar och flytter av olika avtal, så nu känns allt lugnt och bra. Allt är guld!

Allt är bra

Tentan gjord, jag överlevde. Blir nog godkänd också, den var inte så svår. Fast jag gjorde några dåliga missar. Jaja, skitsamma, nu kan jag fokusera på nåt annat :) Flyttpackningen t.ex... Imorgon flyttar Kristin ut, då kan jag röra till det hur mycket jag vill. Hittills har jag ju bara mespackat lite. Men nu blir det seriöst.

Igår var klassen på utlykt till Uppsala. Vi åkte till Stenhagen och kollade bostadsområdet som jag haft som övningsobjekt i Grundläggande Gestaltning. Haha, det var.. eh, intressant att se det i verkligheten. Blodbokens trädkrona som jag ritat som ca fem meter i diameter var pytteliten, och helt kal, med typ tre små blad kvar. Iofs är det hela anlagt för bara ett par tre år sedan, så man hade väl inte så mycket annat att vänta sig. Men på nåt sätt har ju jag hela tiden sett det framför mig som det kommer se ut om kanske tjugo år. Om jag kommer ihåg ska jag åka dit då :)
Sen var vi i stan och kollade på bostadsområdet Astolf (tror jag det hette), i Luthagen. Nästan hemma hos Per :)
Vi åt lunch i en park och kollade på en massa planteringar. Gick även till dahlia-festivalen bredvid Domkyrkan, så himla vackert! Tyvärr regnade det hela eftermiddagen, så man stod och huttrade lite och var mest fokuserad på att få sluta... På hemvägen kände jag mig alldeles rosig och matt, som efter en friluftsdag i Ånnaboda i mellanstadiet med pulkaåkning och blöta stövlar och äcklig senap på korven.

Men trots allt är förkylningen på väg bort tror jag. Och imorgon ska jag hälsa på herrn i Uppsala. Allt är bra!

Ensamt

Jag skulle träffa Per ikväll och ha Grotesco-festival och mysa. Men istället sitter jag i Enköping och är sjuk. Det mesta är tråkigt. Jag har ätit för mycket godis. OCH en Lidl-pizza. Jag är för seg i huvudet för att plugga blommor och för att flyttpacksplanera. Funderar på att se Pirates of the Carribean på tv sen, det var länge sen.

Igår åkte jag till Karin i Stockholm. Försökte hålla skenet uppe fast jag kände mig febrig och illamående. Vi åt i Kungshallen och kändisspanade (såg killarna i Detektivbyrån och han med djuren på Skansen), och så såg vi Arn på Rigoletto. Den var sådär. Mysig och vacker men jag stör mig på att alla ser lika gamla ut hela tiden fastän det går typ tjugo år...

Äh

Nu har det börjat komma såna där låtsaskommentarer på bloggen nästan varje dag. Till jättegamla inlägg. "Interesting website!" "Keep it up!" bla bla bla. Jag hatar det!

Idag är jag lite hatisk faktiskt. Irriterad i alla fall. Det var eget arbete-dag. Jag var uppe ganska tidigt, fixade några saker i skolan, tränade och pluggade sen hela eftermiddagen. Fick precis klar min lignos-uppgift som ska redovisas imorgon, när Hanna ringde och berättade att lärar-Micke är sjuk så vi blir lediga imorgon... Suck. Nu hade jag faktiskt jobbat med detta och såg fram emot redovisningen. Ju. Men jaja, antar att det är bra att vara hemma och ta det lugnt, jag börjar bli sjuk.

Igår hade jag tänkt se Idol, bara för att se nya juryn, och om det är lika dåligt som vanligt...ehh. Men så var det folk som ringde hela tiden, så jag missade det. Eller jag såg lite i bakgrunden, men hade ljudet av. Det verkar sådär. Som vanligt.

Äh, jag har inget att skriva.

Anna you can do it

Lyssnar på radion på TV:n, nån kanal som heter Club/Dance. En kille sjunger I know you can do it, I know you can do it om och om igen. Men det låter som "Anna". Nu har jag två låtar om mig, varav en som är botten. Hepphepp. Eller just ja, Winnerbäck har ju både gjort en Anna och en Nånannan om jag inte minns fel. Och så Ronny & Ragge...

Men jag behöver faktiskt peppen. Anna, you can do it! De himla sommarblommornas latinska namn vägrar sätta sig, jag som vanligtvis har ett sånt gloshuvud.
Ritningen blev sådär, och jag har ju inte gjort hälften av uppgiften. Imorgon ska jag göra minst två snitt och visa vyn från sidan. Plus en frihandsskiss, och en förklarande text.

Jag har sökt LIA-plats på Örebro Kommun, och faktiskt fått svar redan. Landskapsarkitekten verkar positiv till att ha en praktikant! Bra bra :) LIA:n är inte förrän i slutet av oktober, men man får vara ute i god tid den här gången. Svårt att få praktikplatser inom landskapsarkitektur. Och man har ju många konkurrenter i klassen...

Idag bar jag upp alla mina kartonger från källarförrådet, det är packdags. Å, jag tjatar, men wiihoo vad det ska bli kul att flytta till ny lägenhet! Väntar fortfarande på försäkringskassans svar ang. mitt bostadsbidrag. Jag kommer verkligen behöva de pengarna.


Som vanligt

Jag är lite stressad, och självklart prioriterar jag fel. Nu till exempel hade jag kunnat sitta och rita på en uppgift vi fick idag. Vi har en ny kurs, Grundläggande gestaltning, om hur man planerar anläggningar. Det är intressant, men gud så krångligt. Och skisspappret glömde jag i skolan. Nåja, jag kan ju plugga på blommorna.

Annars har det inte hänt nåt nytt idag. Samma gymmare, samma klass, samma prat, samma mat. JO, jag har bokat flyttbil till nästa lördag, det är snart dags! Och kollat på Helénes förråd som hon är så snäll och lånar ut.
Jag vill åka till Uppsala och träffa fina Per. Synd att vi har så himla mycket att göra jämnt :(

Borås Borås

Nu är det den första september alltså. Jag hörde nyss flyglarmstestet. 
Jag ligger i sängen med datorn på magen. Har skrivit in alla blomglosorna i Vokabel, så nu kan jag plugga plugga plugga på massa "roliga" sätt. Vi har eget arbete idag, och det behövdes efter den intensiva helgen. Jag tog tåget direkt efter skolan i fredags (trädprovet gick för övrigt fantastiskt bra!), åkte till Borås. En massa krångel med bromsarna gjorde att vi blev 1,5 timme sena. Alldeles perfekt tid att vara sen, för nu kommer jag få pengarna tillbaka :) När jag väl kom fram till stationen fick jag ett jättgulligt mottagande av Lisa, hon hade kokat saft och gjort en finsk macka till mig! Och av Majken fick jag tusen pussar. Vi tjattrade lite, drack te, åt degig kaka och kollade väldigt halvhjärtat på King Kong, innan vi somnade alla tre.
På lördagen gjorde vi Borås. Gick hundra mil ungefär (varav många i onödan. Eller nej, man motionerar väl aldrig i onödan, men ja, det blev inte riktigt som det skulle bli). Såg Tillsammans (fortfarande en av mina favoritfilmer) och åt finmat och fingodis. Sen pratade jag visst i sömnen. Skämmigt. Jag får sluta sova över hos folk, jag kan ju kläcka ur mig vad som helst...
Och igår var det Lisebergsbesök på schemat. Tyvärr har jag blivit för gammal märkte jag. Efter typ två åk mådde jag apa. Först kämpade jag på lite, för Lisa ville ju åka mycket. Men sen gick det inte mer :( Fast det var ingen misslyckad dag ändå! Man får försöka se det positiva i allt. Nä, fan, hemresan fanns det faktiskt inget positivt med... Jag hade ståplats hela vägen från Göteborg till Västerås (skulle tydligen åka med Storlientåget som det bara fanns en sittvagn i, en överfull!), och sen fick jag vänta ute i fyrtio minuter på Enköpingsbussen.
Nu känns det som att jag börjar bli sjuk. Frågan är om jag ska vila bort det och skämma bort mig med glass eller om jag ska gå till gymmet och inte låtsas om det. Det sista brukar ju faktiskt fungera bättre.