Ganska bra tider

Tillbaka i verkligheten. Island var roligt, men det är skönt att vara hemma igen. Måndag tisdag onsdag har jag packat och sorterat reklam... Det har gått bra, jag trivs helt okej, men...jag vill ha ett annat jobb! Ett riktigt. Idag fick jag mejl från Netto, de vill inte ha mig. Tjänsten är tillsatt med annan sökande. Suck.

Men utöver jobbekymmer är det bra. Jag och Petra D (som var på besök hos släktingar i Göteborg) lunchade och julshoppade. Jag hittade en massa fina klappar...
Jag råkade halvlova att komma på Örebro-JUNIS sportlovsläger i vinter. Hoppas jag inte ångrar mig... Det kan nog vara kul.

Något som inte var så himla kul var JUNIS-skiten i tisdags. Jag var ensam ledare och kidsen ville inte göra som jag ville. Och jag var så trött att jag bara släppte allt, dåligt ledarskap var ordet... Men snart är Åsa hemma från Kambodja igen. Jag tror hon är en ängel.

Idol-final imorgon, Erik vinner såklart. Tror jag. Nog.

Island luktar skit...

...men det ær trevligt ænda. Överallt stinker det av svavel, lukten kænns ungefær som den i Bajamajorna pa festival...
Vædret (om jag nu ska vara trakig och skriva om sadant) ær bra. Kallt, ibland soligt, ibland inte. Tur att jag tog med langkalsongerna!
Pa vandrarhemmet hær i Reykjavik finns nagra datorer man kan lana en stund, sa jag snabbloggar lite. Under dessa dagar som gatt har vi gjort Reykjavik city, varit pa bilexpedition i södra och væstra delarna av ön, bott i fjællstuga (dær jag ramlade pa trappen och slog mig rejælt pa laret..ajaj), badat i Bla Lagunen med 40-gradigt vatten, mm.
Jag længtar lite efter att sova i min egen sæng, utan sovsæck...
Imorgon ær det sista dagen hær. Vi ska utværdera, kæka middag och se en film om vulkaner. Jiha!
Sen hem igen, och pa mandag væntar det fantastiska SDR-lagret pa mig.

Island nästa

Nu är det inte långt kvar, ungefär femton timmar tills planet lyfter. Jag har precis packat klart, det hoppas jag i alla fall. Svårast var kläderna... Ska jag ha jättevarma kläder, eller räcker vind- och vattentäta? Jag är i alla fall väldigt nöjd med storleken på väskan, jag packar minimalt.
Provade Evas kängor idag, men de var lite för trånga, synd. Det får funka med joggingskor på ön...
Jag borde vara mer res-febrig, men det känns...ingenting. Ska såklart bli kul att åka iväg men inte jiiiihoo. Ändrar kanske inställning imorgon.
För några dagar sedan växlade jag pengar på Forex. Han i kassan trodde nog att jag var lite efterbliven... Lite pinsamt. Men jag kan ha kul åt det i efterhand.

"Ett herrans liv" på Kanal 5 nu... Det är inte så himla kul. Inte som "Hundra höjdare". Men lite. Robert Gustavsson är bra. Varför är det så mycket reklam om choklad hela tiden!? Jag vill ha!

Magnus kom hit igår också, det var skönt att vi fick träffas igen innan resan. Hur ska man göra för att peppa någon som har bekymmer eller är ledsen? Ibland får jag för mig att jag är bra på sånt, men inte nu... Snart är det december, då ska jag ge honom en egenpysslad adventspresent, för han är bäst. Bättre än bäst.




Full och ful grek

Ledardag med JUNIS till klockan tre och sen har jag jobbat. På hemvägen kom en full grek fram till mig och Helene och snackade och snackade och snackade... Han inledde med att säga åt mig att hålla käft, för jag pratade visst för mycket. Men sen blev jag tydligen hans bästa vän, han kysste till och med min hand. Äckligt. Jag tycker inte om när fulla människor... håller på sådär. 

När jag kom hem var det diskat och städat och på bordet låg ett brev från mysgubben. Han är så fin! Hur ska jag klara mig själv en vecka?!

En fredag och en lördag

Jag fortsatte min simmarkarriär på Lundbybadet igår. Tyvärr var det vattengympa i bassängen samtidigt. En överdrivet entusiastisk instruktör hoppade omkring vid kanten och pressade de stackars gamla tanterna i vattnet att kämpa hårdare. I bakgrunden spelades populärmusik... Drängarnas "Om du vill bli min fru" blev droppen som fick min tålamodsbägare att rinna över. Jag gick upp.

Tobbe ringde och sa att det hade kommit ett brev till mig, så på eftermiddagen åkte jag hem till Sven och honom och hämtade det, och fick lite fika och skvaller på köpet. Sven tror att vi alla kommer flytta ner under vattnet då det inte går att leva på land längre, när miljöförstöringen nått klimax. Människor kommer bo i några slags glasburar och äta sjögräs... Jag är skeptisk.

Jag och Magnus har upptäckt världens godaste läsk. Schweppes Caribez. Mmm... Den ville vi ha igår kväll, så jag gick in på Backaplans enorma Coop Forum. Det skulle jag inte ha gjort, köerna var flera mil långa... Jag fattar inte att ALLA åker och handlar samtidigt! Men vi fick våran dricka i alla fall, och på kvällen blev det traditionellt Idol-mys.

För övrigt såg vi Idolerna idag också, de hade spelning och signering i Nordstan. Stackars Snäckan tog i så han nästan sprack, men publiken var inte alls på... När Danny kom in på scenen däremot, då blev det drag i småtjejerna. 

En torsdag

Aoo, jag har så ont i ryggen, vilken klenis jag är! Jag vill ha massa massage...
Igår jobbade jag tio timmar på SDR-lagret... Under hela dagen var stereon på. Hårdrock, sen hiphop sen hårdrock igen. Och sen hiphop. (Fronda verkar förresten vara en synnerligen konstig människa...)
Det kanske inte verkar så roligt att packa och sortera reklam, men jag gillar det faktiskt. Och nu verkar det äntligen som att jag ska få jobba lite mer. Så fort jag kommer hem från Island ska vi göra nåt slags schema...jihoo!

Men som sagt, jag måste träna mer så jag blir stor och stark och orkar alla tunga lyft. Jag började idag, var och simmade i Lundbybadet. Det var inte lika bra som Valhallabadet, men det ligger på Hisingen så det får duga. Ska köpa något klippkort nästa gång.
Jag kom nyss hem från min nya norska kompis Carina (som låter helt svensk och som är Jehovas vittne, men inte alls konstig...) Vi gick igenom hennes köksskåp och jag fick en massa praktiska saker som hon ändå skulle göra sig av med, hon är så snäll!

Ikväll är det Pumpen på JUNIS, men jag tänker inte gå... Jag har lite dåligt samvete över att jag engagerar mig så lite det bara går i rörelsen nu, men jag orkar bara inte. Kanske hittar jag motivation när vi åker till Island.

Det var action på spårvagnen idag. Först kontrollanter (jag har månadskort, puh!..) Sen såna där Västtrafik-intervjuare (som frågar vart man kommer från, vart man ska, vad man gör, "ungefär hur gammal man är på en skala", osv. Jag fick sitta och vänta nästan hela vägen hem innan den ena äntligen kom till mig... Det är tydligen ett 5-månadersprojekt som ett statistikföretag gör, och hon som intervjuade mig hade fått jobbet jättelätt. Det hade kanske varit nåt att jobba med, intervjuer. Men inte över telefon!

Om en månad kommer familjen och hälsar på, det ska bli kul. Jul på Liseberg och annat mys. Och syskonen kommer bo hos mig. Jag tror jag uppskattar dem mer på avstånd än när jag bor "hemma".

Ingen rubrik

Magnus och jag hade en riktig myshelg, lyssnade på roliga turkhits, och Adolphson & Falk (trettio år för sent har vi upptäckt denna underbara syntduo. Lyssna på "Stockholmsserenad"!)

I lördags såg vi "Borat" på Filmstaden, en kul men pinsam film. Jag skäms alltid så för andra när de gör bort sig, förr kunde jag knappt se på Sune eller Bert utan en kudde framför ansiktet...
Synd att den var så kort bara. Igår visade MTV något Making the movie-program om just Borats film, och där fick man se massor av scener som inte visas på bio.

Var en sväng på Wendelsberg idag. Saknar tiden där, det var så tryggt och bra att bo där på slottet... Men det känns så trist att vi hade så dålig sammanhållning i klassen att det nog inte blir någon "reunion".
Årets ANT-are känns mycket tajtare, men det är kanske bara på ytan där också?

Smart

Snygg-Erik tror att den som är bäst i Idol kommer vinna...

Shopoholic?

Idag tog jag mig ut ur ensamheten, åkte till Backaplan och gick och låtsades att jag var rik. Jag hade tänkt gå och klippa mig (det har jag tänkt i snart ett och ett halvt år), men det blev inget av det idag heller. Köpte istället en almanacka, kontorsprylar, en klänning (i en sån där affär som Eliin handlade kläder i för ett par år sen...pinsamt), en fin present till Mint-Magnus (snart ses vi!) OCH en stor påse godis som jag ska smälla i mig ikväll framför Idol och Snygg-Erik.
Det var så befriande och kul att köpa köpa köpa... Jag blir lite orolig, och hoppas att det bara är tillfälligt...

En fin sak idag:
På väg ner för trapporna till spårvagnshållplatsen mötte jag en pappa med sin ca 2-åriga son. Ungen som höll sin far i handen segade sig ganska mycket, de verkade aldrig komma upp för trapporna. Till sist frågade pappan "Men Ingvar, vad gör du egentligen?!", varpå barnet svarade "Jag tänker". Det var så fint.

Jag börjar längta lite efter julen nu. Vill baka pepparkakor och lussebullar, slå in julklappar, lyssna på den pinsamma men underbara julskivan med Ann-Louise Hanson och hennes döttrar(?), dricka glögg, skriva julkort... myspys!

Å, ja, nu börjar Extreme Home Makeover!

 

Tuggummitatuering

Jag har tatuerat min arm...
Ingen tribal, inget ankare, inga eldflammor. Nej, tre lila björnar var vad jag fastnade för. Ju mer jag tittar på den, desto flummigare och konstigare blir den.
Den största björnen har blå tröja och keps (eller om det är en rosett). I handen har han en stor svamp (varför tänker jag Magic Mushroom..?). Den andra björnen, som liksom hänger sig fast bakom den första är ganska fet, och har inget på sig förutom en medalj, och den tredje går bara längst bak och ser jättelycklig ut.
Knäppt.
Andra knäppa saker:

  • Killen som stod och dansade någon sorts robotdans för sig själv i Nordstan förut idag.
  • Killen som hade paraplyet uppfällt över sig, INNE i busskuren.
  • Killen i bussen igår som ville läsa "en festlig ramsa ur Korinterbreven" .
  • Killen i 5:ans "Till Salu", han som inte kan något....
  • Killen i Mölnlycke vars liv kretsar kring dansbandet Barbados.

och, öh....

  • Gasspisar





SDR - Min mångkulturella arbetsplats

För det första känns det ungefär lika långt som att åka till ett annat land. Bussen är alltid sen, och ibland är det flera byten (och kanske broöppning), så det tar sin lilla tid att komma till jobbet.
Väl framme möts man av många människor med många olika språk som står och bladar reklam. Jag kan inte hjälpa det, men jag tänker på slavar och barnarbetare när jag ser dem stå och vika och vika... Och i bakgruden är det P4:s finländska Sisuradio... fast det jobbar inte en enda finne där, så jag undrar varför ingen byter kanal.

Jag lyckades idag paja maskinen som buntar ihop reklam, kanske...femton gånger. Men det gick att laga den varje gång som tur var... Varför klarar jag inte av tekniska prylar? Allt går alltid fel när jag kommer i närheten av nåt med motor. Som på sommarjobbet för några år sen, då jag körde över en dörrmatta med åkgräsklipparen, och den gick sönder. Och när jag körde över den där stenen... och rakt på det där lilla huset. Eller på Blomsterlandet, jag vill inte tänka på hur många saker jag förstörde när jag jobbade där....
Det behöver inte vara någon motor med i bilden heller förresten, jag kan knappt ens köra en vanlig pallastare på lagret...  

 

Labilt!

Amenåå... Det var ju inte IDAG jag ville jobba, idag när jag skulle träffa mysgubben och äta tacos och gå på "Borat"... Men när de ringer från SDR-lagret kan jag ju inte säga nej....

Magnus kan jag inte få tag på, hans mobil är död och laddaren i Ljungskile. (Om du läser detta Mange; gå in på din mejl..)

Har nyss ätit pastagröt (jag glömde kastrullen på spisen i nästan en halvtimme...labilt var ordet!) och jättesalta köttbullar (jag tog matskedar istället för teskedar...). Mums.


Nöjd

Axlarna värker efter gårdagens storhandling. Var på Coop och utnyttjade lite rabattkuponger... Hon som satt i kassan var ...inte världens snabbaste. Det blev en liten kö bakom mig, och jag hörde hur folk liksom suckade inombords.
Men billigt blev det, och trots att det var oerhört tungt att bära hem kassarna kände jag mig nöjd. Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse, och är den grund varpå samhället vilar...

Idag har jag fått Internet tillbaka! Per på Comhem:s bredbandssupport lät mig gå före 27 personer i kön, dagens ros till honom!

Måndagskväll

HejdethärärAnnapåSvenskdirektreklamjagringerförattfrågaomdufickreklamfrånHemtexLidlBRleksaker
medmeranuunderhelgen...okejtacksåjättemycketförhjälpenhejdå! Samma sak varje söndag och måndag. Tråkigt? Ja lite, men ändå ganska trivsamt. Jag låtsas att kontoret är mitt eget, och överstrykningspennorna och tejpen och häftapparaten. Och så finns ju gratis frukt. Frågan är om man kan ha ett bättre jobb...

Nånannan

Konstigt namn, men så får det väl bli... nu har jag också en blogg. Kul för er...