Lite uppåt...

Humöret flyttade upp sig några centimeter förut, bara så ni vet... Slå till mig när jag klagar så där på min situation! Jag har det ju skitbra! Egentligen. Vet inte varför jag ska hålla på...
Jag träffade Vaktisbjörnen förut på bussen. När vi svängde upp till Säteriet suckade jag och tyckte det var jobbigt... fyra onödiga extraminuter på bussen! Men jag fick mig en liten tankeställare när vi började prata om Björns farmors stackars familj med nio barn som fick åka skidor tre mil varje dag till och från skolan när de var små. Och "barnen i Afrika"...
Det är inte synd om mig alls. Ju.

På jobbet nu igen, har tagit med mig min egen dator, så nu kan jag sitta på mitt kontor (och inte i elev-datasalen) och då känns det lite roligare.
När jag kom hit hängde en papperskasse på dörrhandtaget, med en SEMLA i! Ok, den var gjord av en fralla men jättegod i alla fall...

Jag har inga gardiner på kontoret, skulle kanske sätta upp nåt så det blir lite hemtrevligt... Det ekar, som det är nu. Å, ja, de fina djungelgardinerna som bara ligger hemma och skräpar!

Vita lådan

När jag väl fått ett jobb, varför ska jag då ha ångest över det?
Nu har jag jobbat i två och en halv dag med projekt "Vita lådan"...(nån annan än nånannan som tycker det låter lite fånigt?)
Känner mig i alla fall redan stressad. Sture vill att jag ska ut på första besöken redan nästa vecka. Hack-ack-ack-acka tänder! Än så länge har jag bara plockat fram en del ANT-material jag ska ha med mig, och skaffat mejladresser till olika rektorer i Göteborg. Sen är det väl bara 48 kommuner kvar... Jag har inte riktigt hittat min plats än. Men jag kommer nog in i det. Snart.
Ikväll ska jag med Anneli till Lerum. Vi ska gå på föräldramöte. Känns ju...nödvändigt. Kanske kan odla nån liten kontakt på den skolan. Och få fika...

Jag har tappat allt.
Ser inga mysiga detaljer i vardagen mer. Det är nåt som inte stämmer. Vill inte att det ska vara så här, men jag vet inte heller hur jag vill att det ska vara. Jag hatar vintern, hoppas den är slut snart.


Suck...

Och så kom Magnus. Det var mysigt. Jag hade somnat direkt efter Melodifesten, men så ringde han på vid elvatiden. Vi pratade och gosade, och i morse var vi uppe med tuppen för att hjälpas åt med reklamen. Ett distrikt gick fint, världens samarbete hade vi... Men när vi precis börjat med andra delen (av tre) halkade jag i en isig stentrappa, landade på svanskotan. Smärta. Jag har sjukanmält mig från kontrollant-jobbet idag, och jag vet inte vad jag ska göra med all reklam som är kvar... Min ängel säger att han kan dela ut resten, men det känns så taskigt att ge honom allt jobb. Fast som det är nu kan jag knappast springa i fler trappor. Suck som sagt...

Trötter

Dålig omgång av Melodifestivalen... Skämmigt att Sanna var den bästa. Men jag är mest sur och trött just nu, så det mesta är kämpigt.

Lägret gick bra, men tog alla mina krafter. Känns som att det blir jobbigt att dela ut reklam på tre distrikt imorgon. Om jag lever och orkar lyfta händerna imorgon skriver jag mer. Annars, hejdå...  

Tant Anna

Det var så kallt ute igår att ansiktet och hjärnan frös till is. När jag kom in hörde jag hur det knastrade inuti mig, då jag tinade upp igen... Jag tror det är lika illa idag, så i eftermiddag när vi åker till lägret ska jag nog ha mössa på mig (fastän det egentligen strider något mot mina principer...) Nej, jag äger inte ens någon, men har lånat en av Mange :)

Nu har jag sovit två nätter på den äckliga madrassen, den som luktar gammalt kiss. Man får andas genom munnen... Den är dock ganska skön, inatt sov jag nästan elva timmar. Förberedd för lägret alltså.

Igår bakade jag bullar (igen), med farmor i Mullhyttan. Jag var rätt så passiv, det där barnet som fick ställa ut formarna och pensla med ägg... det är ganska svårt att baka tillsammans. Gick till ICA och köpte semlor och Puttes favorit-kattmat, men han pallrade sig ändå inte iväg till farmor (Putte är grannkatten som brukar komma in till farmor varje dag och äta och leka lite), jag tror han tyckte det var för kallt.

Anna är en duktig flicka, hon kan både sy och sticka...
Jag har kunnat virka en gång i tiden, och när jag var hos farmor fick jag för mig att jag skulle testa igen. Efter en liten lektion så var jag fast. Virkade på bussen, hela vägen till stan... Virkade inget speciellt, men det var så rogivande att sitta där med garn och virknål, som en liten tant. Å, vad jag är tragisk!
Och det tar inte slut där... När jag kom hem visade mamma mig hur man stickar (något som jag aldrig lärt mig innan), och det var också kul... Så nu är jag fast i stick-träsket också! Någon som har ett nummer till Anonyma Handarbetare eller så?

Ööörebrooo

Å, skönt... Nu har jag gjort det jobbiga. Samtalet till Af om att jag fått jobb. Jag är knäpp, ibland hakar jag upp mig på så töntiga saker. Som t.ex. hur jag ska säga när jag ringer... Det gick bra i alla fall. Ska tydligen fortsätta med Alfakassa-ansökandet, och jag kan ha mina karensdagar under tiden jag är projektanställd för det är ju inget tillsvidarejobb. Perfekt!

Nu är jag i Garphyttan, allt och alla ser ut som vanligt. Marre har fått lite mörkare röst och Eliin har säkert färgat håret (hon är inte hemma än), men annars samma. Tågresan var mysig, jag följde hur naturen ändrades hela vägen, från ingen snö alls, till helt vitt. Och så läste jag några kapitel i Ett öga rött, hade glömt hur kul den är. Det var bara en grej som var lite irriterande på tåget... Mannen som satt framför mig satt vänd bakåt och stirrade ut genom fönstret ( kanske mådde han illa av att sitta bakochfram?), och när han somnade satt han kvar likadant och han hade såna där äckliga häng-kinder som Tommy Nilsson. Blä.
Marre mötte mig på centralen i Örebro och vi åt fett-pizza ihop. 
På eftermiddagen var jag på årsmöte med M.H.U.P.P.H (som f.ö. bytte namn till Biil, efter ett förslag av en ettåring...), vi bowlade och fikade, det var kul att träffa dem igen. Förlorade bowlingen såklart, jag har så dålig teknik. Menmen, det bjöd jag de vinstlystna systrarna Dahlström på :) 
Medans vi spelade så kom det ett gäng i rullstolar som skulle ha våra banor när vi var klara. Jag skulle precis slänga iväg klotet när helt plötsligt en av assistenterna ställde fram en sån där klot-rutschkana som ungar och handikappade har, framför mig på våran bana. Visste inte om jag skulle ta det som en pik...

Nu ska jag vara lite social med mor.


Slut på lovet

Nu är världens bästa sportlov över. Det känns i alla fall som om jag också har haft lov nu, har varit så kul och slappt och bra. Hängt på ett ödsligt Wendelsberg, sett filmer, och Melodifestivalen (vad bra det var igår! Ja, bra är kanske att ta i, men i jämförelse med de andra deltävlingarna...) 
Vi var lite kulturella häromdagen också, gick på museum (fast Mangan tyckte inte man kunde kalla Naturhistoriska för kultur...) Vi hade med oss te i en termos (med mjölk som skar sig, äckligt) och bullar. Jättemysigt.
Men nu är det slutmyst. Imorgon åker jag till Örebro på UNF-årsmöte med en förening jag glömt att jag är med i, och sen blir det JUNIS-läger i Kilsbergsgården några dagar. Snö, termobyxor, tjugo barn och tolv ledare, kan nog bli ganska roligt ändå...
Nu måste jag ringa och störa lite folk och fråga om de fått sin reklam i helgen. Fantastiskt jobb man har va?

Bra torsdag

Igår var också en sån där oförskämt bra dag, just nu tar jag det nog lite för lugnt... Vi åt sen frukost och kollade på Killinggänget igen. Handlade och lagade mat, t.o.m. "secondo piatto" (eller hur det nu kan stavas...)
På eftermiddagen hade Magnus fotboll och jag gick och simmade. De två minuterna jag var hemma och hämtade badkläder hann jag se att jag fått en räkning från Plusenergi, 440 spänn! Jaja, det där får jag ta hand om sen... Var i alla fall svärdfisk i en halvtimma, sen köpte jag godis till mig och Mange :)
Vi såg Forrest Gump på kvällen, på Magnus rum... Vi har blivit så folkskygga nu under lovet när det bara varit vi på skolan, så nu när det dykt upp två personer till på internatet blir vi liksom lite störda. Töntigt.

Igår missade jag visst min tvättid, klantigt. Jag har hört att man kan förlora behörigheten till tvättstugan om man inte går dit då man bokat... Hoppas det är ljug.

Jag har fått jobb...

Jo, det var sant... Börjar jobba på projekthuset på skolan måndag vecka nio. Jobba på Wendelsberg, knäppt...med eget skrivbord och telefon och grejer. Lite nervös nu. Men mest är jag glad över LÖNEN!

Idag på alla hjärtans dag har vi haft lill-lördag på skolan. Bakat bullar och kollat hela Percy Tårar-boxen. Mange lagade mat från sin italienska kokbok , igår också förresten. Han är habil :) Nu har han Vaktisbjörnpå besök, och de spelar gitarr i köket, mysigt...

Farmor ringde nyss, ville veta om jag levde. Kanske hör jag av mig lite för sällan.... Själv hade hon varit på Ålandskryssning. När jag frågade om det var trevligt sa hon att hon inte tycker det är särskilt trevligt egentligen (hon åker ganska ofta), utan hon åker bara för att handla hudkrämer i Taxfree-butiken. "De är flera hundra kronor dyrare i stan"... Men borde det inte bli lika dyrt eller dyrare ändå, jag menar resan kostar väl? Jag förstår henne inte alltid...

Har jag fått jobb?

Var på möte med två från Sveriges Lärares Nykterhetsförbund idag... De erbjöd mig en projektanställning på tre månader. Jag ska informera lärare och skolpersonal om ANT-undervisning. Jag! Känns lite konstigt och läskigt, men det ska nog gå bra... Vågar inte skriva för mycket om det blir ändrade planer.

Blä

Varför ska vissa dagar vara så jobbiga? Ibland skiner ju solen både inne och ute och överallt, men sen kommer det en del dagar när allt bara är jättegrått. Vore skönt om jag kunde jämna ut de där dalarna och topparna lite. Hur?

På jobbet

Det är ganska komiskt att jag kontrollerar mitt eget distrikt... Jag ringer till personerna på den gatan där jag delar ut reklam, och frågar om de fått den, sen sätter jag ett Ja-kryss i registret. Eftersom jag är hederlig (och mesig) delar jag ju ut reklamen som jag ska, men rent teoretiskt borde jag ju kunna  strunta i det, och kryssa i Ja direkt...

Skitjobb, för övrigt. Jag lämnade en arbetsförmedlings-blankett till arbetsgivaren förra veckan, och idag tänkte jag få tillbaka den ifylld och klar. Men icke. Nej, hon hade lagt den underst i en pappershög och glömt den. Suck. Jag hatar SDR och deras dåliga koll. Jag borde vara chef här, då skulle de få se på förändring...

Sportlov

"Schysst, man kan höja genom täcket!" Skönaste kommentaren av Mange idag. Det verkar så härligt att gå i skolan och få sportlov så att man bara kan ligga i sängen och kolla på störtlopp och höja volymen genom täcket... Och inte tänka på nåt annat. Jag vill vara ekonomiskt oberoende och bara...vara.

Igår kväll var det melodifestival och "Min stora kärlek" i den katthåriga plyschsoffan, med godis, popcorn, Mange, Sofi, Bosse och Tindra. Den sistnämnda låg TV:n. Trevligt, som vanligt. Synd bara att den stackars läraren vann, nu kommer hon behöva skämma ut sig i finalen också.

Vi gick över Älvsborgsbron igår, så himla högt! Stena Line-båten körde under oss, så vi kunde vinka ner till dem som stod på däck.
Skrämde upp oss själva och varandra genom att låtsas att det fanns långa branta trappor inuti pelarna och små fönster, så man kunde se ut medan man klättrade upp. Och sen när man kom upp så var de där vajrarna mellan pelarna och marken rutschkanor som man kunde åka nerför. Läskigt. Och nästan verkligt...  

Bent leder just nu. Snart kommer Anja...

Allt är sol!

Okej, förlåt för igår... Jag är så himla humörig jämnt. Ärvt det av mamma kanske?

Nu är jag uppe igen. Den här dagen har varit jättebra! Anja tog guld nyss, jag har ätit mannagrynsgröt (lyx!) och det mesta känns bra. Jag var så glad på vagnen hem från Willys, att jag knappt brydde mig om att det var stopp vid Wieselgren. Anledning till denna vändning? Vet inte riktigt...

- Jag har inte sett en enda silverfisk idag, det är kanske därför. Igår kryllade det av dem, jag kröp runt och mosade dem med ett papper. Jag har hört nånstans att om man mördar en spindelmamma så blir det bara ännu fler spindlar. Hoppas att det är lögn, och att det inte gäller för silverfiskar. Erika, som jag hyr lägenheten av tycker jag ska lägga ut insektsgift i hörnen, men jag vill inte riskera att Bella äter upp det.  Men som sagt, jag utrotade kanske hela stammen igår...

- Solen har lyst hela dagen, och jag hade på mig mina gula skor. Visst, jag fick skavsår, men det var vår! Och det gjorde mig glad, fastän jag är höstmänniska.

- Mina floristdrömmar har blommat, jag har läst prospektet igen och längtar tills det blir min tur. Hoppas jag kan jobba hela våren och sommaren, och fixa lägenhet i Stenungsund sen. Men åttiotusen för ett år... det är en hel del pengar. Jag tänkte på en annan sak också... Om jag skulle söka konsulenttjänsten. Undrar om jag skulle ha nån chans, och om jag skulle klara det...? Då kunde jag jobba på Junis ett halvår när Johan är borta, och sen börja på Munkeröds i januari. Hmm... går det?

- Jag har träffat Sara, Josephine och Johan. Ätit lunch på Chalmers, fisksoppa (bara ett litet ben, pappa...). På kontoret skrev vi sen adresser på hundra kuvert och la hundra DÅM-brev i dem. Låter kanske inte så kul, men det var rätt så trevligt :)

Nu kommer snart Mange, då ska vi äta tacos, sånt gör man ju på fredagar... Recept finns i Lallys blogg ;)




What a lovely way alltså...

Försöker bli peppad av Doris, men det går inte så bra... 
Det är ångestdag. Var på arbetsförmedlingen imorse och träffade en ung och virrig handläggare. Hon visste inte vad skillnaden mellan barnskötare och förskollärare var. Hon drog ur sladden till sin dator helt plötsligt, sa att hon trodde det var skrivarsladden. Hon sprang ut och in på kontoret och hämtade typ ett papper i taget. Hon gjorde mig deppig genom att säga att floristgrejen inte är nån bra satsning, typ "du kommer ändå inte hitta jobb som det"... Ska på studievägledning den 27:e, långt dit. Hinner nog hänga mig innan dess.  
Ok, det finns väl de som har det värre kanske, men det känns bra att tycka lite synd om mig själv just nu... Systern (som ett exempel på misslyckanden) har visst kommit hem från Miami redan, tre månader blev tre veckor. Tragiskt... Men jag fattar att den där sykfamiljen var outhärdlig.
Nu är det nog meningen att jag ska göra jobbansökningar. Okej då.
Sen i eftermiddag är det styrelsemöte. Fast det fattas väl bara att jag har tagit fel på datumen.
Å, vad positiv jag är!

(Egentligen vill jag skriva varje dag)

Jiiiho, nu börjar Room Service, och sen blir det Extreme Home Makeover! Två timmars mys... Har chips också... Jag vet att jag inte skulle, men men. Så blev det i alla fall.

Jag träffade lilla Bella idag, hon var jättefin och busig. En tibetansk spaniel, sex månader. Tuggade på typ allt i lägenheten... särskilt på gosedjursmopsen. Åt lite jord ur en blomkruka också. Ska bli roligt att passa henne. Hon kommer hit på onsdag nästa vecka, då blir det lek!

Jag och Åsa hade Junis-filmkväll igår. Gick väldigt smidigt, trots sedvanligt tisdagskrångel (det händer ju alltid nåt oturligt) Filmen var kul också, "Madagaskar" :)

Efteråt sprang jag till Mölndalsbro, fick ont i halsen, åkte till Mölnlycke och åt semla med gullet. Just lööööve him! Och semlor...

Helgen

Melodifestivalkväll med Åsa och Mange i lördags. Jag tänkte att jag skulle heja på någon bra... men det fanns ingen. (Fast jag gillade Move litegrann...pinsamt.)
Det var trevligt ändå, och sen kollade vi på Amélie från Montmartre (tröttnar aldrig på den). Jag och Åsa kollade i alla fall. Magnus snarkade i soffan... Åt hundra kilo godis också, men nu är det slut med det! Idag började jag mitt nyttoliv (än en gång), ska bli av med sockerberoendet. Men aaarrrhhh, jag vill ha godis nu! Eller semla. 
Jobbade igår medan Mange stannade hemma hos mig och spelade Chetris. I fyra timmar! Måste ju vara skadligt... Men det gjorde ju inte mig nåt, det var bara mysigt att han var där när jag kom hem igen!

Idag har jag simmat med Sofi, vi är bäst! Och efter lunch gick jag på info-möte på Arbetsförmedlingen. Så himla mysigt att bara sitta och lyssna på nån som pratar. Jag vill gå i skolan igen... På torsdag ska jag träffa min handläggare och sen får vi se vad som händer.  

Om jag inte vill få sparken måste jag nog ta och jobba lite nu...
 

Extrajobb?

Igår kom ett mejl från en tjej på min gata. Jag hade glömt det, men för ett tag sen svarade jag på en annons om att bli dagmatte till hennes hund några dagar i veckan. Nu skrev hon att det verkar bra, och vi ska ses efter helgen :) Hoppas, hoppas...

Citronen var söt. Det kändes lite mysko. Men nu kan man ju lura folk att man kan äta en hel citron utan att grimasera! Vilka som nu skulle uppskatta ett sånt trick... Junis-barnen!

Har delat ut reklamen, och är helt slut i kroppen. Måste stretcha nu.

Mat

...har jag gjort idag. Först var jag i simhallen, och sen på två mataffärer (orkade inte bära hem allt på en gång, så jag fick åka två vändor, och jag tänkte att man kanske verkar konstig om man handlar på samma  ställe två gånger samma dag...)
Men annars har jag mest gjort mat. Och nu är jag så himla trött på mat... Vill ut från det här oset!

Jag blev så rörd på spårvagnen idag när jag såg en tant som paxade en plats åt en gubbe. Sen hade hon sin arm om hans rygg, och pussade på honom. De var typ åttio-nittio år och kära. Sån vill jag också bli!
Och så blev jag glad på vagnen när jag satt bredvid en liten tjej som pratade en massa med mig. Om hallonglass och om att hon fyllde sex år idag och de hade haft kalas på dagis. Hon var målad som en tiger i ansiktet. Hon berättade att hon var jättejättebra på att rita och visade med fingret i luften hur man gör ett akvarium, med fiskar och hajar och grejer...  När jag gick av ropade hon hejdå högt genom vagnen, kändes som att hon blev min kompis!


Nä, nu ska jag äta min "söta citron" som jag köpte idag. Jag visste inte att det fanns såna. Jag har kanske blivit lurad? 


Torsdagen

Tar det tråkiga först; inga biljetter idag heller. Suck.

Jag och PopSofi badade imorse (jag försov mig såklart och åt frukosten springandes till hållplatsen, och fick smör på kinden och satte moroten i halsen).
Typ åtta tanter tog först upp nästan halva bassängen, men de försvann så jag hann aldrig bli irriterad. Det är nog bra att åka och simma ihop med någon, för då behöver jag ju inte kväva ilskan. Jag menar då kan jag ju peka och sucka högt och så... Man verkar så konstig om man gör det för sig själv.
Imorgon ska vi fortsätta med den goda vanan.

Har annars städat hela dagen. Intressant.

Ska möta fotbollshunken på korsvägen om en timma, hoppas han blir glad för tröjan ändå... Men som sagt, den kanske inte alls är bra. Varför är jag så nojjig för en sån sak? Töntigt.