Dansbandsrenässans?

Usch, nu är jag lite orolig.
Som jag fattat det var det ganska hippt med dansbandsmusik på 70-talet. Det fanns hur många band som helst, med skittöntiga likadana paljettiga lila dräkter och smöriga leenden, och folk älskade det. PÅ RIKTIGT. Inte sådär "ahahaha, jag älskar det där töntiga", utan det var liksom vanlig bra musik och artisteri för dem.

Sen blev det töntigt, och de som gillade stilen var antingen pensionärer eller efterblivna. Men nyss såg jag reklam om att man kan köpa en samling CD:s med dansbandsmusik med nån kvällstidning. I hur många veckor som helst! Och så tänker jag på musikprogram och Dansbandskamp och Melodifestivalen och Let's Dance och allt handlar ju om dansband! Och ingen verkar skämmas minsta lilla. Vad är det som händer egentligen?

För övrigt irriterar jag mig på
- Tre-modemet som inte vill funka på nya datorn 
- Att jag inte kan packa ordentligt
- Min telefonfobi + att jag kommer bli tvungen att ringa "skaffa-växt- och materialsponsorer-till-tematrädgården"-samtal (det går inte ihop riktigt)

Men jag är lite glad också såklart! Jag är ju den som är den, som har humörsvängningar.
- Det är vår i luften!
- Jag åker till Göteborg imorgon och ska ha det bra i en hel månad
- Det går ett mysigt jazzigt franskt program på TV om svart musikhistoria
- Jag fick se Watchmen på bio igår med trevligt sällskap
- Vi har haft en bra och lärorik avslutningsvecka i skolan
- Det är vår, sa jag det?

Så himla typiskt mars

Nej. Nej, jag tänker inte sitta hemma och ruttna bort en dag till. Idag var tanken att jag och Karin skulle åka ut till Waldemarsudde och säga hej det här är jag... men så fick jag veta imorse att handledaren skulle på personalutflykt. Hm. Hon kunde inte ha meddelat det lite tidigare? VI bestämde iaf fredag eftermiddag i stället, får hoppas hon kommer ihåg mig då.
Men idag då? Skitdag igen? Igår var verkligen världshistoriens sämsta dag. Inte för att det hände massa tråkiga eller jobbiga saker, det bara ...hände ingenting. Det var snöstorm och inget kul att gå ut, och jag ville inte träna och överanstränga nacken och jag var rastlösast i världen och skulle chatta med alla på MSN och Facebook och var en störig jävel.
Så nu har jag gått till skolan i hopp om lite sällskap, men det är ju HELT FOLKTOMT här! Bara crazyrektorn och nån annan lärare. Men jag då!? Vem leker med mig?

Kan inte den här veckan bara ta slut? Det är till och med så att jag ser fram emot beskärningen med Harald nästa vecka. Inte en enda ledig dag, och så ska vi jobba gratis i Uppsala. Jihoo.


Uppsala

Äntligen har jag skrivit rent Mark och Jord-tentan och mejlat till läraren. Skönt att ha den ur tankarna. Nu är det väl bara att fokusera på nästa grej. Å, jag är rätt skoltrött nu... Men bara två veckor kvar till LIA:n och Göteborg :)

Jag har haft en fin helg i Uppsala med Per. Kollat på Melodifestivalen och film, Slumdog Millionaire, väldigt bra! Jag åt den godaste brownien i mannaminne på Café Linné och köpte en grymt fin klänning på H&M (trots att jag är med i Facebook-gruppen Inget Nyp i Mars...skämmes Anna!), som jag såklart redan fått en fettfläck på. Annars skvallrade vi mest, och provade kläder och gick på stan tills vi fick ont i fötterna. Per testade en jättefin tröja som han absolut borde ha. (Om jag var rik skulle jag köpa och den till dig på momangen vettu!)

Har fått tillbaka läslusten också! Nu har jag börjat på Glaskupan, samtidigt som jag läser Sylvia Plaths samlade dagböcker. Det var flera år sen jag köpte dem, men nu ska här läsas!

Nu ska jag äta torftig kvällsmat, klyftpotatis och bönor och ingen rolig sås ens.


Vinteraktiviteter

Kära blogg. Jag skriver inte så ofta nu, det beror dels på att jag är slö, och dels på att s:et på tangentbordet krånglar, så man måste trycka så himla hårt för att det ska bli nåt. Vänster pekfinger börjar bli alldeles bakböjt av det omänskliga tryckandet. Men jag offrar mig idag. Måste ju skriva lite om helgen, så det inte verkar som att jag aldrig gör nåt kul.

Åkte hem till byn i torsdags efter eget arbete med jordtentan, med Elaine, mycket bra pluggkamrat! Vi fick dräneringsfrågan klar, och den där om kornfördelning. Bara halva växtbäddsuppgiften kvar, skönt.
På fredagen hälsade jag på mormor, vi gick i affärer och fikade och det vanliga tjattret. Jag träffade Eliin på kvällen, käkade lite och sen var vi på Håkans konsert i Örebro. Den var väldigt bra, han kändes inte lika divig som jag tyckte på Arvika och Way out West sist. Det är ju roligare att gå på en sånhär lite mindre konsert än på bauta-festival-avslutnings-spelning med honom. Fin kostym hade han också. Plus i kanten.

Nu är jag med Martin hos farmor, och kollar inte på Vasaloppet, finns det nåt tråkigare? Nu kommer resten av familjen och vi ska ut och grilla, som förr. Igår åkte jag och Martin en lång sparktur i solen, ut på isen på Multen också, jättehärligt. Idag är det inte så roligt väder men skitsamma, vi får ju vara tillsammans och grilla... eh.