After him

Gårdagen började jag med att läsa GP gånger tre (tidningarna jag missat i helgen, och dagens), det tog flera timmar. Tur att det är så mycket bilannonser och annan reklam man kan bläddra förbi i alla fall.
Joggade på förmiddagen, och tvättade en maskin. Åt helgrester till lunch, och läste Dylan-boken (jag måste skärpa mig lite med den nu), innan det var dags att åka till filmfestivalen. Den här gången var det en jättefin film. After Him, också fransk. Dock inga jobbiga sångnummer, så nu var det enklare att förstå handlingen och dialogen (fast den där Love Songs fanns det ju ingen handling i..). Den gick på Folkan, där hade jag aldrig varit innan, så det var kul att se. Handlade om en kvinna som mister sin son i en bilolycka, och börjar umgås med sonens bästa vän (som även körde bilen som kraschade), för att gå vidare. Väldigt sorgligt och deppigt, men jag tycker ändå det fanns mycket hopp i filmen. Den kan jag rekommendera.

Efteråt missade jag min buss, så jag tog vagnen en bit, och gick resten. Åt kvällsmat till Andra avenyn (såklart) och började se The Terminal, men efter en timme somnade jag i soffan. Då var det godnatt.

Och nu är det godmorgon. Frukost.

Nu kan det ju bara bli bättre... typ

Igår kväll började filmfestivalen för min del, jag såg Les chansons d'amour (eller Love Songs) på Draken. Hm... vet inte riktigt vad jag ska säga om den. I början kände jag bara "nej, den är som Rent, jag orkar inte!" (sådär modernt musikalig, alla går runt och sjunger häftiga låtar längs de regniga gatorna). Jag hade överhuvudtaget inte väntat att den skule vara så mycket musikal... Jag gillar visserligen ofta musikaler, men äh jag vet inte, den var lite tunn. Den blev lite bättre efter en stund i alla fall, men ingen film jag rekommenderar.
Sen stör jag mig på att jag är så dålig på engelska också. De utländska filmerna på festivalen är ju textade på engelska, och det blir lite jobbigt att hänga med i svängarna. Läsa texten ordentligt och fatta den, och se på karaktärerna och miljön och hela filmen samtidigt, jag antar att jag missar en del...

Två dagar senare

I slutet var det mest ett tvång... men det gick. Vi såg alla delarna. En hel helg bortslängd. Eller välanvänd? Vi har ju fått ut en del av att se dem igen. Sett nya samband mellan karaktärerna och en massa jätteviktiga detaljer. Om vi utgår från att Andra avenyn är viktigt. Och det är det ju :)


Udda intresse?

Jag och Lisa är inne på vår sjunde timme av Andra avenyn-avsnitt. Vi tröttnar liksom inte. Lisa har tandborstpaus nu men snart är vi redo igen, för arton timmar till... Majken tycker inte det är lika roligt som vi, men hon är schysst och kollar lite hon med. Fast mest tittar hon ut genom fönstret eller på sin spegelbild.

Grejen med Elvis?

Åh, idag hatar jag Elvis-gubbar. Såna där fanatiker, som älskar Elvis över allt annat, och tycker att han är bara sååå bästbästbäst, eller var det i alla fall, och vet allt om honom. Imorse var det en sån gubbe på nyheterna. Han ägnade 6-8 timmar om dagen åt Elvis. Kollade på gamla konsertvideor och lyssnade på skivor... Jag blev så irriterad på honom! Hur ska han veta om det finns nåt bättre än Elvis om han inte bryr sig om nåt annat? Okej, han kanske tror att han inte vill lyssna på nån annan musik, men tänk om han kommer på det när han nästan är död (han är redan typ 70) att "oj, men det här var ju också bra!", och inte hinner lyssna på det...

Igår hade jag en sitta-inne-och-sura-dag, och såg alldeles för mycket på TV, men idag är jag desto duktigare. Har städat bort stöket på mitt rum, tagit en joggingtur, och nu ska jag snart luncha med Josephine och gå på Världskulturmuséets nya utställningar, ska bli kul. Så nu måste jag duscha, hej!

Ulla alltså...

Å, gud vad jag är taskig... eller nej, jag vet inte. Nyss ringde Erik Wagner och undrade om jag kunde ställa upp på nån SLN-grej, få igång några som ska jobba med samma projekt jag gjorde förra året. Men jag bara "...nej, jag vill inte ha nåt med det där att göra". För det är ju så, jag tänker inte jobba nåt mer med ANT-frågor. Men det är så svårt att säga nej ibland. Jag tänker för mycket på vad folk ska tycka...

Helena Josefsson var på Nyhetsmorgon idag, hon verkar så mysig, och lite konstig också, på ett fint sätt... Hon vill släppa en platta varje år, i tio år till, det ser jag fram emot! Jag blir påmind om förra sommaren med Magnus när jag lyssnar på hennes första album, det är mysigt. Men jag blir samtidigt melankolisk och smådeppig ibland... Så är det med mycket av den musik jag lyssnar på. Det finns för många minnen till alla låtar, som vi lyssnade på tillsammans, som var våra. Det går ju inte att ändra på iofs, och minnena bleknar väl nån gång, eller byts ut.

Jag fick nåt ryck förut och började städa/rensa/flyttpacka (ja, jag är lite tidigt ute), men kom av mig. Så nu ser det ganska illa ut här. Vet inte var jag plockade fram alla grejer från, och var jag ska gömma dem nu... På sängen ligger kavlar, en liten plastjulgran, sladdar, gardintyger, papper, osv... Varför ska jag alltid överdriva så när jag ska göra nåt? Och nej, jag hittade inget att sälja idag heller. Några saker kan på sin höjd skänkas bort, men det är knappt... Vem vill ha ett halsband med elefanter och zebror eller ett ministaffli? Eller en ryggsäck som det står Piteå 2005 på? Eller CD:n Alkoholpolitik?
Jag tog ett svårt beslut förut, och kastade mina favoritskor. Sulorna är lika med noll, så jag kan inte använda dem mer, jag måste intala mig det... Men hur ska jag nånsin hitta några lika bra?

Hm, när till och med Ulla, Ulla, är otrogen med Håkon, börjar väl Andra avenyn spåra ur lite? Men jag fortsätter troget följa det till döddagar... På så vis kommer jag ju få min dos av Göteborg även i Enköping :)



Arn

Gick på Arn - Tempelriddaren igår. Den visades i Bergakungens salong 1, den med typ 420 stolar. Ungefär 400 av dem stod tomma. Det var jag och några pensionärer där. Väldigt trevligt (förutom att jag nästan frös ihjäl, det har blivit så kallt på bio...), jag blev inte störd en enda gång. Under reklamen märkte jag att det kommer hur många bra filmer som helst på bio nu i vår. Synd att man inte haft ett ordentligt jobb, med LÖN, så att man kan se dem. Suck. Imorse när jag vaknade låg jag och funderade på om jag har nåt jag kan sälja på tradera för att tjäna lite pengar. Men jag kom inte på nåt.
Filmen då. Jag gillade den. Jag hade väntat mig att det skulle vara svårt för en historie-ointresserad som jag att hänga med i svängarna, med olika kungar och platser hit och dit. Men det gick jättebra. Och så snyggt foto, och bra musik! Skådespelandet var också godkänt, jag börjar till och med gilla Sofia Helin. Jo, den är klart värd att gå och se. Mysig och lite annorlunda.
Men aldrig mer så mycket godis på en gång! Jag mådde så himla illa efteråt. Usch, att jag inte fattar att jag håller på att bli som mamma, som mår illa av allt sött. Jag vill inte det!

Guldbaggegalan orkar jag inte skriva nåt om, den var som jag väntat mig. Det bästa var de små pausunderhållningsfilmerna de spelat in, parodier på Beck och Huss, Ett öga rött och Arn (och lite Tre solar såklart)...

Varför ringer inte EHB-tanten? Jag ringde för fyrtio minuter sen, och då satt hon upptagen i telefon, men skulle ringa upp sen. När är sen då?

Film

Nu har jag planerat min filmfestival, sex filmer blev det till sist:


-Love songs (fransk)

-After him (fransk)

-I'm not there (amerikansk)

-Stealth (schweizisk)

-Speed of life (amerikansk)

-Itti bitty titty committee (amerikansk)

Ska bli himla kul! Och nu när jag valt ut sex filmer av typ 450 så känns de ju extra exklusiva... Egentligen finns det många fler jag vill se, men det har jag inte råd med. Jag tycker det är alldeles för dyrt, 65 spänn per biljett. Det är ju nästan som för vanliga biofilmer. Man borde få nån sorts mängdrabatt eller så...

Guldbaggegala ikväll, ska bli roligt, även fast jag inte sett fler än tre av de nominerade filmerna (och en av dem var bara skit, Se upp för dårarna). Eller om jag ska gå på Arn i eftermiddag kanske, jag hade tänkt se den denna vecka... Får se hur jag gör.
Sisela Kyle är ju rolig i alla fall :)

Det är jättevackert väder nu, så jag måste ta mig ut, suck... Det började ju så bra imorse med hagel och lite åska (det lät så i alla fall... kan ha varit nån lastbil som välte annars). Men nu skiner solen, det ser riktigt varmt ut. Jobbigt.

Lisa, jag hoppas du kommer och hälsar på mig snart, så kan vi vara ensamma ihop. Jag har inget smör hemma så Majken kan hänga med :)


Tråkigt

Jag läste att stormen kanske skulle fått heta Sven om den nu hade blivit en riktig storm. Hade ju varit fint. Men den var för mesig. Idag vid lunchtid var det bara 300 strömlösa hushåll. Dåligt. Så nåt namn var den inte värd.

Nu har jag ensamhetsträning, kvalitetstid för mig själv. Alla jag känner är upptagna eller långt borta, och jag har inte råd att åka långt bort.  
Igår kväll såg jag två filmer, nån med Bette Midler, och Catwoman. Ensamt, men det funkade. Föll tillbaka i en gammal dålig vana, jag vågar inte ens berätta vad jag åt för onyttigt...
Idag har jag läst GP, städat bort julen och joggat och tänkte läsa lite i trädgårdsböckerna. Borde köpa en flora också, så jag kan börja nörda mig med latinska blomnamn :)

Undrar om min röst fortfarande funkar, jag har ju inte pratat med nån sen igår eftermiddag. Får väl ringa nån och testa, det känns för tragiskt att prata med mig själv.



Bästdagen

Bästa dagen på länge! Jag har varit i Enköping och fått en lite klarare bild av vad jag ska göra där. Tog tåget klockan åtta imorse. Kollade på ett rum som en man ville hyra ut. Det kändes ganska okej, fast njae, jag vet inte... dessutom skulle hans 14-åriga son bo i samma rum varannan helg. Nja.
Fick skjuts av rum-mannen till KY:s lokal, där det bjöds på kaffe och macka i nåt slags lunchrum. Där satt alla. Förväntansfulla och lite nervösa. Typ trettio stycken, mellan 19 och 50 år. Det kändes direkt när jag såg dem att det kommer bli en skön klass!
Hela förmiddagen pratade rektor och lärare om utbildningen och de olika momenten. Några utexaminerade elever var där och gav oss sina erfarenheter av skolan och praktiken och allt de pysslat med. Jag blev bara mer och mer peppad, det verkar så kul!
Sen fick vi jättegod lunch, och jag pratade med lite folk från klassen, och en lärare som verkar himla mysig. Hon har skrivit böcker om perenner och lökväxter, bara en sån sak :)
Sista timmen kom stadsträdgårdsmästaren och berättade om alla fina parker i Enköping, det är hur många som helst. Jag kommer verkligen trivas i den staden!

Och som om det inte vore nog med att jag verkligen är superpeppad för själva skolan... Jag träffade en tjej från Kristinehamn som var sugen på att dela lägenhet. OCH i och med att en lärare hade kontakter på Enköpingsbostäder, fick vi en visning idag! En stor trea (typ 2600 var i hyra), nära stationen och skolan och tre mataffärer, skitbra! Vi tackade ja såklart, så nu har jag löst bostadsproblemet också :) (Jag gick inte ens och kollade på det andra rummet jag hade på g...)

För övrigt undrar jag hur vissa systrar tänker ibland.
Men nu ska jag se På spåret med mor och far, så glad är jag just nu. Jag kan utsätta mig för Triple and Touch-töntarna till och med, det ni! Och jag har hört att det finns glass.


Swebus är bäst ingen protest

Å, jag blir galen snart! Men nejnejnej, håll dig lugn. Lugn. Varför tar jag inte till mig alla kloka råd och förmaningar folk ger mig? Varför gör jag lite som jag känner för istället? Ringer och rör till saker. Det är ingen idé att försöka när han bara ser problemen, och blir rädd. Men han är min bästa finaste roligaste mest fantastiska vän i hela universum, kan han inte förstå att jag vill fortsätta ha det så? Att jag saknar honom mer än jag saknat nån annan. Nånsin. Och inte bara för att vi varit tillsammans. Att det finns mycket vänskap kvar... Jag får skita i allt det här nu, stänga in allt tänk i nåt skåp. Vänta på bättre tider. Suck. Vänta kan vara det onödigaste som finns. Sånt slöseri med tid.

Jag är trött. Har åkt buss i över fyra timmar. Men det var billigt, och ganska skönt. Inte så mycket pratigt folk, så jag kunde koncentrera mig på min bok hela vägen. Bodil Malmstens Priset på vatten i Finistère. Väldigt bra och mysig, och jag blev så peppad av den att hålla på med trädgårdssysslor (och helst flytta till Frankrike och ha ett litet hus med en fantastisk trädgård och bara bry mig om den hela dagarna och vara ekonomiskt oberoende såklart). Hon skriver så fint och målande om växter och odling. Men nu är den slut.
Sitter nu i Garphyttan och väntar på imorgon. Då ska jag åka på mitt första Enköpings-besök. Gå på info-mötet på skolan, och kolla på två rum. Ska upp halv sju, får se hur det går nu när jag blivit Sveriges lataste. Kära högre makt, gör så att allt går bra imorgon, och att jag inte gör nåt pinsamt, t.ex. kommer försent eller ställer nån flummig ogenomtänkt fråga till fel person...

Nu ska jag sova.

Slös

Haft en helt okej dag. Först en sen frukost med Lollo och hennes kompis, och några ministrar. Degade och tvättade lite, sen åt jag lunch på stan med Towe. Jag låtsas inte om att jag inte har råd med sånt. På eftermiddagen gick jag och såg National Treasure. Jag älskar biografer på dagtid. Man kan breda ut sig på flera stolar, och det är inte massa folk som prasslar med chipspåsar och stör. Helt perfekt. Filmen var bra också, overklig och spännande från början till slut :)

Nu har jag avinstallerat msn och intallerar det igen... hoppas jag slipper vara den som skickar en massa virus nu. Jag lovar jag ska aldrig öppna nåt jag inte vet vad det kan vara!

Uppochnerkänslor och barn

Haha, jag ser på Carolina Gynnings nya program, det är jättekul! Ett barn är bakrundsrösten, bröderna Schulman är med, och Lina är mer blåst än vanligt. Gud vad jag gillar henne :) Däremot blir jag arg på den amerikanska mamman som tvingar sin treåring att bli skådis... Barn är tydligen det nya svarta. Men jag är ju inte så himla modeintresserad.

Vaknade superdeppig imorse och funderade på att ligga kvar hela dagen och gråta. Men så ringde Rävlanda-Gunnel och hade jobb åt mig. Då blev det lite roligare. Var några timmar på fritidsgården, och jag fick beröm för att jag var "så lättsam och jätteduktig med barnen, fast jag är så ung". Vet inte hur man ska tolka det egentligen, men jag blev glad av det :)
Sen missade jag en buss (för jag stod på fel hållplats!) och blev lite sur istället. Men nu är jag ju gladare igen, tack vare femman... Och min bananchokladkaka är strax klar. Den är jag värd.

Vi har fått ett till kylskåp, det låter väldigt roligt, liksom gurglar.

Dålig eller ingen mjölk, vad är bäst?

Å, jag är så dum så det är synd om mig. Varför tänker jag inte ordentligt? Nu sitter jag ju här utan mjölk i alla fall.

Igår hade jag slappardag. Satt en massa vid datorn (och fick msn-virus som jag inte kan få bort, så nu är det tråkigt att ha mig i vänlistan). Såg Populärmusik från Vittula. Läste lite trädgårdstidningar. Och så joggade jag faktiskt en stund också.
På kvällen var jag och Sofi på Kelly's, med Åsa och Stefan och några till. Jag åt min första vegan-burgare. Den var så "äkta" att man kunde tro den var gjord på en vegan. Höhöhö, pappaskämt nästan. Vi var med i musikquizen också. Skitsvåra frågor, men lite kul ändå. Hon som läste frågorna var rolig för att hon var så tråkig.
Efteråt åkte jag med Åsa hem för att hämta min mjölk som jag glömt i kylen där. Gick hem sen, slängde väskan på golvet och la mig... Och kom ihåg mjölken nu när jag vaknade. Den är nog inte så bra att använda nu. Så det blir torr gröttallrik idag med. Suck.

Oops

Hur kan man vara så klantig som jag?
Igår gick jag till Åsa och Stefan på kvällen. Träffade Åsa på Willys, vi tänkte fixa tacos, och plockade ihop en korg med grejer. När allt var inblippat i självscanningskassan och jag drog kortet så stod det att köpet "Medges ej". Jag fattade först ingenting, jag har ju alltid pengar på kontot... Hm, sen tog vi bort några saker, och jag provade igen. Nej, inte då heller. Så pinsamt och samtidigt bara konstigt... Det hela löstes genom att Åsa (som för övrigt tappat plånboken och inte heller kunde betala) kutade hem och tömde en spargris på tior och femmor, medan jag stod kvar och småskämdes lite och funderade så det knakade över var mina pengar har tagit vägen...

Idag kollade jag internetbanken. Jag har inte råkat ut för nån kontokortsbedragare (hade ju nästan hoppats på nån sån... hellre än att erkänna att jag är en pank klant med noll koll). Nej, den senaste tiden har jag helt enkelt handlat för mycket utan att tänka. Känns halvironiskt att läsa gårdagens inlägg "...det är inte jättebra för min ekonomi". Nu får jag skärpa mig!
 
Förresten var kvällen jättemysig. Vi åt tacos som sagt och såg Åsas första feministfilm-favorit, och  sen Sagan om konungens återkomst. Och lite lite Rocky IV.
Jag gillar verkligen deras lägenhet, heltäckningsmattan och de röda listerna och ljuslyktorna och myshörnan med kuddarna. Nån gång vill jag ha en egen lägenhet och inreda med en massa mysiga saker. Jag känner på mig att det inte riktigt kommer bli så mysigt som jag vill i Enköpingsrummet, ska hyra det halvmöblerat... Men det får vi väl se. Ska ringa idag och kolla upp när jag kan komma dit på fredag.

Nu vill jag ha frukost. Synd att jag inte har någon.

Köpaköpaköpa

Jag har börjat trösthandla, det är inte jättebra för min ekonomi. Men jag känner en sån inre tillfredsställelse av att köpa kläder just nu. Det är som att jag vill börja på nytt med allt. Flytta härifrån, träffa nya människor, och byta ut garderoben...

På H&M stod förresten några tjejer och kollade på linnen, och en sa "Meh, det här är ju bara en massa stora storlekar..." och så gick de iväg. När jag kollade på linnena såg jag att det minsta var storlek 36. Är det en stor storlek undrar jag?
Ett par andra tjejer bakom mig i rulltrappan snackade om nån tjej de inte gillade för att hon var så ful. "Alltså, hennes huvud är konstigt, och hon har en sån där bred och sne näsa. Och hennes långa hår... Å, när jag ser henne vill jag bara slå henne. Hon har aldrig sagt ett pip till mig!" Jag blir ledsen av att höra så hatiska människor. Men så börjar jag se på mig själv också... Är inte jag likadan ibland? "Hatar" folk utan egentlig anledning, och tänker en massa elakt. Jag måste sluta döma folk.

Igår var jag hos Sofi på lite pizza-glass-och-film-kväll. Tröstäta går ju också, men det är ju varken bra för ekonomin eller mitt dietande. Joggade idag i alla fall, skittråkigt, men skönt efteråt. Vi såg Underbar och älskad av alla och På smällen. Den första var bäst, men den andra var också okej. Lika bra analys som vanligt. Jag fattar inte att jag läst både filmkunskap A och B. Jag borde ju ha lite analysförmåga när det gäller filmer, men icke. Jag går på känslan.

Jag och Sofi hade som vanligt en liten schlagerkavalkad också. Å, hur kunde Evan åka ur Melodifestivalen när han var med (2006?)... Hans låt är ju en av de få som man inte kan tröttna på :) Snart börjar det igen!


Varför ringer inte min telefon?


Stormigt

Årets Wendelsbergs-revy var lite av en besvikelse... Man får hoppas det går bättre på premiären än på genrepet igår. Visst, de är duktiga att dansa, och några sjunger fantastiskt bra. Men nja. Dessutom förstörs ju allt av lärarna som är med, och har noll kol på vad de gör, säger fel, tappar grejer, drar ut på "skämten" och historierna tills man sitter och gäspar...

Men jag var väl i fel sinnesstämning också. Träffade Magnus. På ett sätt hade jag hoppats se honom där, på ett annat inte... Pratade lite, men det var väldigt jobbigt. Sorgligt. Hur kan den man haft lättast för att prata med under ett par år, bli den svåraste? Den man berättat allt för, som vet allt om en, som lyssnat och stöttat.
Nu ska jag, än en gång, försöka släppa allt som har med honom att göra. Men hur? Det måste gå framåt nu, för så här kan jag ju inte ha det... 
Erik skjutsade mig och Åsa hem efteråt, och jag var bara tyst och verkade nog jätteotacksam och sur och trist, men jag vara bara ledsen och det svåraste som finns är att gråta tyst och inåt men hur ska han veta det. Du läser troligtvis inte min blogg, herr Wagner, men OM, tack för skjutsen, nästa gång ska jag vara gladare...
Och Åsa, världens finaste fru. Tack för att du förstår. Hoppas att stormvindarna på bron blåste iväg lite sentimentalitet, bort mot Mölndal eller så. Jag orkar inte känna.


Regn hos mig

Sushibuffén och Borås-vistelsen var riktigt trevliga. Vi gick på stan och jag köpte en kappa som var dyr (fast den var inte dyr eller så var den det). På kvällen fixade Lisa finbaguetter, och vi delade ett paket kakdegsglass, mmm! Grammisgalan var lite av en besvikelse. Eller nej, jag hade inte väntat mig nåt kul förresten. Salem var gullig. Amanda med den tomma blicken var där. Petter blev sur. Gry och Adam trodde de var lustiga. Inga skandaler eller kupper eller nåt. Jaja, skitsamma.

Jag bussade mig hemåt ganska sent (jag gillar förresten nästan tomma nersläckta nattbussar har jag kommit på, det går att andas och tänka extra bra där), men var ändå uppe med tuppen idag. Cyklade i spöregn till Junis-expen och skrev hundra adresser på kuvert, och cyklade hem igen. Lagade en grönsaksgratäng som blev alldeles för vattnig, hur får man den fast?
Ska till Åsa sen, vet dock inte när, så det blir nog ingen simning idag i alla fall...

Igår ringde en kille från Enköping som har ett rum ledigt i alla fall fram till juni. 2000 i månaden! Ska kolla på det den 18:e om jag hinner efter infomötet. Ooo, snart börjar skolan, jag längtar! :)

Det måste sluta regna snart för jag har inga vattentäta skor.

Svärdfisken is back

Är det mer okej att trycka i sig de sista lussebullarna om man tagit en promenad först? Jag trodde Åsa skulle komma, så jag tinade upp den sista påsen, men hon hann visst inte... Jag kan ju inte frysa dem igen, och inte slänga dem. Och de kommer bli torra om jag sparar dem till torsdag (då vi ska ses istället)... Hm, då återstår bara att äta dem nu. Allihop. :) Men jag kanske ska gå ut lite först?

Simmade idag, hade en liten informell tävling med en kille som tyckte han var så himla snabb. Men hur han än kämpade så kom han inte om mig (Svärdfisken), utan fick ligga där i mittbanan och skämmas. Till slut var jag lite schysst och saktade ner så han kunde simma förbi...

Imorgon ska jag på sushi-buffé för första gången. Spännande. Roligt att träffa Lisa också, fast trist att lämna tillbaka jackan. Den har varit min bästa jacka. Fast inte min då.

Fiskmannen på tåget

Jag är tillbaka i mitt fruktansvärt kalla rum. Det finns nog inte nån isolering alls i väggarna. Men jag trivs med att vara här igen. Har packat upp och grejat lite. Nu borde jag handla mat, det enda jag har i kylen är kaviar, lingonsylt, pressad citron och tomatpuré.

På hemvägen läste jag gamla Hus&Hem, blev jättesugen på att hålla på med blommor. Praktiskt att jag snart ska det! Nu har jag fått svar på min blocket-annons. En kvinna i Enköping hyr ut ett rum för 3500 i månaden. Det är ju en tusenlapp dyrare än att bo med Vera (hon i Uppsala), men jag behöver ju inte köpa dyra pendlarkort...hm... Och i Enköpingsrummet har det dessutom bott en trädgårdsstudent innan, så böckerna är kvar :) Jag borde nog tacka ja.

Det var lite jobbigt på hemvägen... Halva resan gick okej, men i Skövde kom en gubbe och satte sig bredvid mig, och han luktade så äckligt! Inget annat fel på honom, han verkade normal (förutom att han satt och småmuttrade för sig själv hela tiden, men han var väl bara arg på nåt), men det stank verkligen fisk. Inte surt, som rutten fisk eller så, utan liksom ny fisk, och det tål jag bara inte... Lite som på en sushirestaurang. Han måste ju ha märkt det själv, så jag vågade inte byta plats, då hade han ju fattat varför. Jag vande mig efter ett tag. 

Igår kväll såg jag en dokumentär på ettan om olika arbeten. Det var ett fint inslag från Ljungskile, och tångbadhuset där. Jag längtar tillbaka till sommaren och de varma dagarna vid havet. Och sällskapet.

Hudfliken

Jag börjar känna mig lite gammal. Pappas kusin med fru och barn var här igår på middag. De hade vuxit så! Sysslingarna alltså, Bosse var sig ganska lik. Men Anna och Olle, de hade blivit så vuxna. Jag fattar inte att det kan hända så mycket på två år eller hur länge sen det nu är jag såg dem...
Vi hade det jättetrevligt, åt god mat och alla pratade i mun på varandra hela tiden. Det är mycket att uppdatera sig om när man ses så sällan.

Idag åkte vi och simmade i Haga, mamma och jag. Inte ett enda irritationsmoment i vattnet! Jag har blivit bortskämd med Hagabadet nu, så jag kommer få panik av att trängas i Valhalla igen... Men i övrigt ska det bli så skönt att åka hemåt imorgon. Jag vill komma bort från all mat och allt godis som finns här. Och jag vill träffa kompisarna i Göteborg, börjar ju få lite flyttångest, samtidigt som jag längtar...

Fikade med Alex idag också, på Java. Blev en fin pratstund :) Känner nu att jag nästan skällde på henne i förra inlägget, men sanningen är väl den att jag vill vara mer som henne. I nuet och inte bekymra mig så för allt. Kul att vi kommer bo närmre varandra snart. Var jag nu hamnar... Har haft en del kontakt med en tjej i Uppsala som vill dela sin lägenhet med nån. Kan vara nåt, ett tag i alla fall. En bit att pendla till Enköping, men det borde funka.

Igår såg jag och Martin på "Ledsna pojken, tomten och julen". Jag saknar Olle!

Finns det förresten något äckligare namn på en skönhetssalong än Salong Hudfliken?


Fula hattar och förvirring

Igår kväll var jag med mamma, moster Inger och kusin Lisa i Hällabrottet. Mormor hade riggat upp dia-projektorn och plockat fram en massa bilder. Vi satt flera timmar och skrattade åt alla hattar och miner och glasögon och frisyrer och poser. Tänk vad knäppa hattar det finns. Undrar hur en ful hatt såg ut på 60-talet? Och vad kommer vi tycka om det vi har på oss nu, om trettio år? Mode är ganska intressant ändå. Fast ja... totalt onödigt. Eftersom det bara är för stunden och allt som bara är för stunden är ju onödigt. Det är bara framtiden som räknas. Eller?
Jag har i alla fall alltid tänkt att det finns en framtid på samma sätt som det finns dåtid. Att man är en del i en lång kedja, och mitt i, absolut inte en av de sista länkarna, som det börjar se ut som nu. Det är lite av min drivkraft, förut omedvetet, men nu har jag tänkt mer och mer på det, att man lever för att uträtta nåt som gynnar kommande generationer. Jag vill inte vara den som är med och pajar allt! 
Den senaste tiden har många runt om mig satt sig emot mitt tänk. Jag blir fuktansvärt frustrerad, men försöker ändå sätta mig in i hur de menar. Om jag fattat Alex rätt så tror hon att det är meningen att jorden ska bli uppvärmd och förstörd och att det hade hänt även utan människans påverkan, "för jorden har alltid gått igenom såna faser" (å, vad jag hatar det argumentet). Hon säger att man måste leva NU, och inte tänka så mycket på SEN. Men för mig känns det så himla fel. Om man vet att det ändå kommer komma en dålig tid (för det gör det ju, det har ju redan börjat, jag kommer aldrig aldrig aldrig tro på jordens-faser-teorin), så finns det ju ingen anledning att ha det bra nu. Särskilt inte om man vet med sig att det beror på en själv och ens livsstil. Då går man ju bara och känner sig skyldig och väntar och är orolig och mår dåligt i alla fall. Och vad finns det då för mening att till exempel sätta barn till världen? Men har man inga barn blir man ju ensam, och vem vill vara det... Det kanske är straffet? Å, vad jobbigt allt är.

Rojalist, javisst...

Några saker som förundrade mig igår när jag såg Kungafamiljens 2007 på SVT:
- I Japan har man strumpor i sina flip-flops. Det går ju inte, då kan man väl lika gärna ha sandaler med hel tå, eller badtofflor? Eller har de några specialsockor, med mellanrum mellan stortån och de andra tårna?
- När drottning Silvia hade hälsat på nån japansk snubbe, kommenterade han in i kameran att "svenska kvinnor är bedårande"... hm?
- Drottningen var även på Danmarks-besök, och det ordnades tårtkalas på ett boende för dementa. Onödigt. De kommer ju inte ens komma ihåg att hon varit där...
- Prinsessan Madeleine är ju hertiginna av några landskap, kommer inte ihåg vilka... Men i alla fall så fick hon i alla fall åka till något av dem och dela ut ett pris till Årets Ponnyryttare. Jag undrar om prinsessan Madeleine är nöjd med sitt liv, om hon känner att hon uträttar bra och nyttiga saker...
- Men Carl-Philip har i alla fall gjort årets viktigaste arbete. Tagit bilder på blommor.

Nytt år

Det blev en bra nyårsafton. Lagom. Ekershallen stängde tidigt, men Liza improviserade till en riktig festmiddag :) Och så gick vi på Godislandet och kollade på konstigt godis, och köpte lite normalt. Nu, nu får det vara slut på allt godisätande, har varit lite dålig under julen. Annars vill jag nog inte ha några nyårslöften. Jag ska tänka framåt, fokusera på skolan, och träna mycket. Det blir bra.
Kvällens teman blev fisk och trolleri. Vi såg Big Fish (väldigt fin film) och nåt program om en galen trollkarl som tillbringade en vecka under vatten, drog ut en tjejs framtänder och kastade tillbaka dem på plats, och körde en nål rätt genom handen. Tolvslaget tillbringade vi vid Örebro slott. Då vi stod där tänkte jag lite grann på miljön, och väldigt mycket på att jag skulle bli skadad eller dö. Jag har inte varit rädd för raketer innan (jo, lite förra året när Magnus något överförfriskade vänner höll på och hoppade över dem när de tänt dem...), men nu var det nästan otäckt. Det skjöts smällare och fyrverkerier mitt i folkmassan, och en del gick helt snett. Barn och hundar var skräckslagna. Vi gömde oss lite bakom ett träd. Ja, och så sa vi gott nytt år och så blev det ett nytt år. Det inledde vi med en till film, första Harry Potter-filmen. Den var bra måste jag erkänna, så nu har jag som mål att se de andra också, och kanske kanske läsa böckerna. Men det sista är jag skeptisk till.