Kortkort

Jag har adventstädat, så nu kan det bli december och mys!

Simmade utan att bli irriterad idag! Det finns hopp!

Jag känner mig glad för jag ska till Borås snart, och på Liseberg på söndag. OCH jag har en ny favoritlåt. Tack Muggelito!

Bråttom nu.


Men överdriv inte så

Okej, jag tar tillbaka vad jag sa. Det är inte roligare med höst. I alla fall inte med regn. När man cyklar.
Ikväll har vi haft lite UNF-häng hos Åsa och Stefan. Det känns som att det kan bli en bra förening, lite annorlunda mot dem jag varit med i förr, som bara lösts upp i intet. Vi ska bl.a. ha luciavaka-vaka (alltså den elfte december), och så ska Hasse laga thaimat :)

På 5:ans Roomservice idag var det nån tok som designade ett sjukt fult rum. Golv på väggen, silver-brunt tak, växter i en ram (hur vattnar man dem?), låtsaspapper på golvet och en helt sned bokhylla. Det kan vara farligt att vara kändis, för då kommer Roomservice och förstör ens hem. Allt blir så... för mycket.

Och på Äntligen Hemma gör de lampor av rosa kakformar och gardiner av kaffekoppar. Också helt craaazy, va...

Simmade idag också, inget nytt där. Samma sega gubbar i vattnet, samma badmössetanter. Det skulle vara kul om det plötsligt var lite annorlunda en dag. Bara nåt litet. Kanske nån fin musik i bastun istället för vattengympa-tant-tjatter. Eller inga tjockisar som tränger sig ner i bubbelpoolen. Eller att den där hårfönen de har på väggen i omklädningsrummet skulle funka bättre. Men det är alltid likadant.

Kommer bli svårt att somna nu... jag råkade sova till elva idag. Jag ska läsa lite i Juloratoriet. Den verkar riktigt bra nu, när jag kommit in lite i den. Inte så mycket värmländska :)

Imorgon är det äntligen torsdag och jag ska besöka den nyupptäckta Frälsis-loppisen!


Jag bor i en gammal unken källare. Typ.

Efter tre timmars tågresa och en bit med buss kom jag hem vid halv elva igår kväll. Jag såg verkligen fram emot att bara få slappa i mitt varma, mysiga rum. Men. Jag hade visst glömt en grej. Innan jag åkte till Örebro fick jag den smarta idén att stänga av elementet för att spara energi och så... Så nu var det kallt, iskallt. Dessutom luktade det mögel i hela rummet, och jag förstod inte var det kom ifrån. Jag var nästan rädd att sova här, tänk om jag skulle vaknat och varit död, efter att ha andats in livsfarlig luft. Men jag la mig i alla fall, med kläder och dubbla täcken, och värmeljus runt om i rummet... Jag överlevde, och idag luktar det inte lika mycket gammal källare, men jag blir så irriterad på att det är sån dålig ventilation i det här huset. Man måste väl kunna ha en dörr stängd utan att luften blir förgiftad eller tar slut?

I helgen har jag kollat på hela Sanningen om Marika-serien. Den gör mig lite förvirrad. Men jag lägger ner funderandet över den nu.
Andra avenyn är tryggare, så himla förutsägbart. Särskilt Roxanna. Jag kände på mig att hon skulle bli gravid långt innan det hände, och även att hon skulle strunta i aborten. Jag är nog synsk...
Men jag ska nog börja läsa lite mer, och se mindre TV. Jag tänkte jag skulle läsa Juloratoriet, men redan i första kapitlet fick jag lite obehagsrysningar av att den är skriven på dialekt (en del av dialogen). Jag hatar att läsa sånt som är skrivet på dialekt, särskilt värmländska... Men jag har tjuvkollat lite längre fram i boken och det verkar ordna upp sig med vanligt språk sen.. :)

Äntligen verkar förkylningen ge sig. Nu ska jag börja hänga på Valhallabadet igen :). Jag och mor simmade igår i Hagabadet (Örebros Haga, inte Göteborgs). De hade fått en ny fräsch bubbelpool som man sätter igång själv när man vill, och slipper vänta på reningen.

Åh, det är så härligt att komma tillbaka till hösten igen. Det var lite tidigt för mig med vintriga Garphyttan. Det närmsta man kommer vinter här är lite frost på gräset. Men den har visst tinat nu, så nu går jag ut.

Festligt

Kan aldrig den här förkylningen gå över, jag vill börja träna igen...

Igår var jag faktiskt på fest, det är ju inte så ofta det händer. Liza, Daniel och Kristina fyllde 79 år ihop, och firade på A-huset i Örebro. Blandad buffé (mest frukt, bröd, chips och godis, men jag åt inget av de två sistnämnda. Har lite ångest över att jag åt av äppelkakan OCH nåt slags wienerbrödaktigt...inte bra) Roliga små uppträdanden var det också, och lek-tävlingar och prat med många människor, både från Örebro och andra städer och länder. Jag fick cred för valnötsbrödet jag bakat till knytisen :) Och så köpte jag en singel av det fantastiska tvåmannabandet Josef och hunden STOR. Jag tror på deras framtid...
Bettan var där också, det var kul att träffa henne! Hon och två andra tjejer sjöng Tänd ett ljus så fint att jag fick gåshud på armarna...
Det var en trevlig kväll helt enkelt.

Vi ska hälsa på farmor på fjället idag. Hon säger att hon bor som på ett fjäll nu, för nån har fällt alla träden som stod på tomten förr. 

Mat

Nu är vintern här. Den kom snabbt. Snön har lagt sig så fint till rätta på de sista löven på äppelträdet utanför fönstret. Det är så mysigt att vara inomhus när det snöar. Fast när jag ska gå ut sen kan den gärna försvinna.

Idag lunchade jag och mamma på Stadsträdgården i Örebro. De hade nån afrikansk buffé med mycket vegetarisk mat, väldigt gott. Jag har kommit på att jag inte längre är sugen på pizza, pommes, chips och sånt. Det ser jag som ett stort framsteg. Jag kämpar ju med sötsuget fortfarande (ååh choklad, pepparkakor, glass...) Men jag kanske kan övervinna det också så småningom. En sak i taget.

Nej, jag har nog inget kul att skriva om idag. Jag ska laga nån mat ikväll till (en bit av) familjen, men vet inte vad. Allt borde ju vara roligare än kyckligsallad (som det blir om pappa får välja)... Får kika lite.

Drömmar

Nu har jag kommit till Garphyttan igen. Håller på och lagar bovetegröt, men jag vet inte vad jag gör för fel... Det blir liksom aldrig grötigt. Jag väntar lite till.

Igår var det DS-möte en stund på eftermiddagen, det gick smärtfritt. Senare kom Magnus på besök, och på natten drömde jag att han och jag hittade 60 000 kronor i hundralappar på en buss/flygplan/hiss (det var olika hela tiden). De låg under en glasskiva på nåt litet bord. Magnus sa (i drömmen) nåt i stil med "Å, nu ska jag köpa hundar åt dig!", och jag blev så glad. Ända tills biljettkontrollanten kom fram och såg att vi hittat pengarna. Hon sa att de skulle användas till att renovera sätena... Men när hon gick längre bak i fordonet smet vi iväg med pengarna! Hihi... Sen vaknade jag.

Men Martins dröm var läskigare. Hans kompis Axel dog när han trillade ner från rutchkanan i Gustafsvik-badet, rakt i stengolvet...

Nu ska jag kolla om kornen har svällt lite till.

Bättre

Jag slet mig till slut loss ur mahjong-djävulens klor och tog mig till Willys. Där lärde jag mig två nya kvällstidningsord. Mp3-mannen och tortyrpappan. Bakom mig i kassakön stod en man som köpte 60 liter mellanmjölk. Mysko.

Dammsugit har jag också gjort nu, och tvättat. Så det var väl inte en helt bortkastad dag. Om man tycker hushållssysslor är meningsfulla. Det blir ju ändå smutsigt igen...

Magnus sa att när han bodde hemma och var arbetslös var han nöjd med sin dag om han lyckats kliva upp, gå ut en liten stund, laga mat och städa undan efter sig i köket. Ja, man ska väl inte ha för stora ambitioner.


Grå dag

Mamma ringde förut...

Mamma: Men ska du gå ner mycket i vikt eller?
Jag: Nja, jag väger ju typ 72 nu och skulle vilja ner till 65 kanske...
Mamma: När jag gifte mig vägde jag 72. Nu väger jag ungefär 90...

Å, tack för positiviteten.

För övrigt sitter jag bara och spelar och har ångest idag också. Hostan har blivit värre. Och finnen. Skit också.

Sjuklingen

Åh, jag vill minst av allt vara sjuk just nu. Av allt som är rimligt i alla fall (jag kanske hellre är sjuk än förlorar alla fingrar eller min dator) Jag orkar knappt gå ut, och absolut inte träna. Och då får jag kasst samvete. Men orkar jag inte gå till Willys kommer jag ju i alla fall inte köpa nåt onyttigt att äta. Fast jag behöver iofs gå och handla lite mjölk och sånt... Jag kanske mår bättre sen, efter lite Mahjongg och Andra avenyn. 

Fredagkvällen hos Åsa och lördagen hos Lisa var mysiga. Jag var tråkig såklart... Hjälpte inte till med maten, och gick inte ut med Majken en enda gång. När jag blir frisk ska jag inte vara så tråkig.
Vi åt gott och hängde framför TV:n, vad annars? Och så kollade jag och Lisa på de misslyckade Idolerna i Knallerian. Nu kom jag på att Patrizia saknades.

Undrar vad som är jobbigast, att ha massa finnar (som inte är så stora) i hela ansiktet, eller att ha en gigantisk som syns på lång väg?

Diskaren

Nu har jag jobbat mina första två timmar inom restaurangbranschen... Det gick sådär. Bra eftersom jag inte krossade nåt eller gjorde nåt pinsamt. Fast dåligt för att jag inte var tillräckligt snabb. Det var hur stressigt som helst att lära sig en massa på en gång (brickorna överst i ställningen, tippa så, ställ så, skedar där och gafflar och kvivar blandat där, den vänd åt väggen, skrapa med den, ta bort vatten, fyll på vatten, skålar i hörnen, inte blanda glas med dem osv)... Jaja, jag gjorde mitt bästa, det syntes nog på min svettpanna. Chefen sa "jag ringer dig"... Kan betyda att jag inte får nåt mer jobb där, kan betyda att hon kommer ringa och ge mig fler pass. Hoppas på det sista, för jag tror jag kan bli riktigt effektiv när jag lärt mig allt :)

Nu ska jag hem till världens bästa Åsa och dega och gnälla och äta lax. Det ska bli mysigt. Jag vill ge henne en pelargon, men det är ju inte säsong för dem nu... I vår borde hon få en hel balkonglåda!

Vänner är lika med bäst

Broderiet är klart, ram är köpt, nu ska det bara sättas ihop... Sen är jag klar med mina julklappar :) Jag har aldrig haft så få klappar att ge bort förut. Förlåt till alla er som inte kommer få nån. Jag har inga pengar. Men jag skulle gärna ge er nåt, och det är ju tanken som räknas har jag hört...

Jag har jobbat en dag på fritids, det var... intressant. Om man gillar snor. Nu är det vinter, det märks så tydligt på barn. Och så har jag märkt hur dålig jag är på konfliktlösning. Jag tycker det är jättesvårt att veta hur man ska göra när två ungar är jättearga på varandra och har olika bilder av hur bråket börjat. Svårt att inte råka ta någons parti, och vara orättvis. Nej, jag ska nog inte arbeta med barn. 
Annars har det faktiskt skett en ny grej på jobb-fronten! Jag ska provjobba på en restaurang imorgon, diska och städa och fylla på salladsbuffén. Det låter ju jättebra, jag kommer inte behöva stå i kassan eller servera.

Igår träffade jag Magnus för första gången på två månader. Det var så kul, och funkade så bra! Det är nog bra att jag tagit så mycket komma-över-tid. Inte för att jag helt och hållet kommit över det vi hade, men det känns ju mycket mycket bättre än för ett tag sen. Jag har ju förstått och accepterat att det är slut, och att det kommer vara så. Jag vågar inte säga för mycket, men jag hoppas verkligen att vi kan fortsätta vara kompisar.
Vi gick på stan och pratade en massa om saker som hänt sen sist, åt på Bombay, irrade runt på skatteverket och centralen och stadsbiblioteket och fixade med en ansökan som Magnus skulle skicka till Teaterhögskolan (så klart hade han väntat till sista dagen). Sen åkte vi till Wendelsberg och tittade på Showarnas etyder (som var ganska bra, lite blandat som vanligt) och hängde lite på Magnus rum. Det var som för länge sen, höstterminen '05, när vi inte blivit tillsammans, och hade kul som vänner. Hoppas hoppas hoppas hoppas att det kan vara så igen. Jag vill verkligen det. Och det verkar som om han vill det också :) 

Måndag är lika med bäst

På anslagstavlan i vårat kök har det under några veckor skrivits fram och tillbaka om vilket datum vi ska ha husmöte... Det känns faktiskt som att vi lagt mer tid på att diskutera om när vi ska ha mötet, än vad vi har att säga på själva mötet. Egentligen handlar allt bara om att vi behöver dela upp kostnaden för de gemensamma sakerna i huset (toapapper och diskmedel...) Varför ska man krångla till allt så? Men nu låter det i alla fall som att de flesta är hemma, så det kanske blir möte nu då.

Idag var det jätteskönt att jogga i solen. Sprang nästan hela vägen till Gais-gården och tillbaka, jag börjar kanske få liiite bättre kondition :) Sen simmade jag, bastade, och cyklade till stan för att fixa busskort. Nu vet jag att nästa gång jag ska till Örebro kan jag åka på Västtrafik-kortet till Töreboda, och sen fortsätta med samma tåg och bara betala för sista lilla biten. Gav mig själv en sushi-lunch som tack för att jag är så bra.

Imorgon ska jag jobba några timmar, det ska bli kul! Åka med gangsterungarnas buss ut till Rävlanda :) Undrar om det fortfarande måste vara väktare på bussarna?

Och nu, NU ska jag brodera färdigt...

Ekorrekatt

Det var fars dag idag så jag skickade ett sms till honom. Lågt. Men han verkade nöjd.
Jag fick ett kul mms tillbaka, på Putte uppe i ett träd, jättefint :) Det var så överraskande att han överhuvudtaget kan klättra, han är ju så tjock och lat. Men man får se nya sidor hos folk och fä varje dag... Kanske fick han för sig att han var ekorre.
Lisa och Majken har nyss lämnat huset, nu är det så tyst igen. Kanske kan vara bra att vila öronen en stund. Men vi har haft det mysigt, ätit fjällyoghurt, zappat, tagit långa promenader, nästan gått vilse, träffat nakenhundar med kläder, och en massa andra, lagat mat och bakat. Sett halva Million dollar hotel (varför somnar vi alltid mitt i filmerna?) Majken åt smör direkt ur paketet, och jag blev lite arg... Men hon verkar inte vara rädd för mig ändå, det är bra. Lisa har stickat på en mössa och jag har inte broderat alls. Å, nu när det är så lite kvar borde jag bara ta och göra färdigt det. Imorgon gör jag det.

Jag är sugen på att åka på spa, men det känns som en onödig grej att önska sig i julklapp. Jag har blivit så snål att jag inte ens kan unna mig önskningar. "Nej men jag behöver ju pengar till mat och hyra istället, sånt är ju viktigare..." Men å, tänk att bli inpackad i nåt lerbad, eller bada i alger, och sitta i bastu och jacuzzi. När jag blir gammal och rik, då ska jag göra det ofta!

På svt:s sajt kan man göra ett Andra Avenyn-quiz... Så nu måste jag plugga på lite.


Discokväll i soffan

Haha, jag måste bara skriva att jag är så tragisk att man blir glad av det. Det är humor. Jag sitter ensam framför Idol och gungar i takt med disco-temats intro och tycker att det är jättebra. Man kan ju tycka att jag borde känna mig misslyckad och mobbad... Nej, jag känner mig riktigt uppåt igen! Jag har pratat med Åsa, och mormor ringde mig nyss. Dessutom kom jag på att jag hade crème fraiche och avocado hemma, så jag blandade till en nyttig dip till morötterna.
Imorgon ska jag jogga, sy färdigt evighetsprojektet, och klippa och klistra klart den hemliga presenten. Och så kommer Lisa och Majken på besök, och Freaky Friday går på 4:an :) Kan nog inte bli bättre!

Nej

Jag kom inte in. Blev inte ens reserv. Känns lite tråkigt, men ganska väntat ändå. Det var så många superduktiga och superentusiastiska som sökte. Jag var sämst. Jag har alltid haft svårt för kritik, bra eller dålig, både från mig själv och andra. Och ofta är jag kanske lite elak mot mig själv. Men den här gången VAR jag verkligen sämst. 

Men fuck Mariestad, vem vill flytta dit anyway?! Bara en massa raggare. Med ful dialekt.


Nu är det bara att vänta på december och se vad de andra skolorna bestämmer sig för.


Väntan

Jag sitter och väntar på att frosten ska tina... innan dess vågar jag inte gå ut. Igår när jag joggade höll jag på att halka flera gånger.

Nu borde beskedet från Dacapo snart vara på väg... Idag eller imorgon vet jag hur det blir. Jag är lite rastlös. Och då kan jag inte koncentrera mig på nåt. Det finns ju saker jag skulle kunna göra. Jag har ju t.ex. en massa böcker jag inte läst, och som jag jättegärna vill läsa, men det är så svårt att komma igång.

Till Alex:
1. Jag vågar inte se rysare, eller serier om andar och ockulta grejer.
2. Jag har stulit garn...
3. Jag får kväljningar av att göra rent i duschen och behöva röra den där hår-och-smutsblandningen i avloppet.... (som liten även när jag såg t.ex. dammråttor och strumpludd mellan tårna).
4. Jag har aldrig bytt en blöja, trots flera månaders dagispraktik... (Jag får f.ö. kräk-känsla av den tanken också).
5. Jag är ett julfreak, och blir helt spattig om inte traditionerna följs.
6. Jag har gjort kaksmet för att äta direkt ur bunken...
7. Jag tycker kaviar och banan är gott ihop.

Nu ser det inte så kallt ut längre. Ut och spring.


Sniglar och singlar

På väg hem från Willys gick jag förbi dagiset i Kallebäck. Tre (typ) fyraåriga tjejer lekte nåt i sandlådan (det gick inte att tyda vad, men de hoppade i alla fall upp och ner på nån pall och skrattade och skrek). Plötsligt sa en av dem "Hörrni, nu börjar jag bli lite svettig, jag måste lugna ner mig." Jag tyckte det lät så lillgammalt och gulligt, så jag var glad resten av vägen :)

I förmiddags simmade jag en stund. Jag vet, jag har skrivit det hundratusen gånger redan, men JAG HATAR FOLK I BASSÄNGEN! Nu var det två personer som envisades med att simma bredvid varandra, fastän de var långsammare än handikappade pensionerade sniglar. Kan inte alla vara som jag!? Hålla sig till höger, inte köra en massa konstiga simsätt (och stänka ner så många som möjligt), bara försöka simma om någon då det är möjligt (och inte ligga i mittenbanan och vara i vägen). Så. Klar.

Anna var här på eftermiddagen, det var trevligt. Vi bakade äppelpaj, kollade på Simpson's och diskuterade kärleken och livets stora frågor... Det finns inget slut på dem, tyvärr. Eller det är ju ganska skönt egentligen, det finns alltid nåt att prata om.

Mariestad

Nej. Det gick inte så bra idag på Dacapo. Eller jag vet inte. Men intervjun kändes inte särskilt bra. Får besked på fredag. Äh, jag orkar inte fundera på det mer nu.

Annars var Mariestad ett trevligt ställe. Mellan grävprovet och teckningsprovet hade vi lite tid att se oss om. Jag var lite på stan och inne i domkyrkan.
Det var trevliga personer som sökte. Och vi blev bjudna på rosa soppa. Men skitsamma nu.


Igår åkte vi till farmor och Putte på söndagsmiddag. Jag matade en vildkatt och löste ett halvt korsord. Jag och mamma gick en liten promenad, såg en and och blev utskällda. Och jag fick ett storpack tuggummi.

Förresten fattar jag nu att pingstkyrk-inlägget inte var särskilt begripligt.



Pingstvänner har roligare

En grej till. En rolig konversation hos mormor. Kanske är det inte roligt så här i efterhand, men jag provar. Alla satt och drack kaffe runt stora bordet i finrummet. Pappa sa "Ja det är tur att man inte bor i Kumla i alla fall..." och så berättade han om att han sett några på nån balkong som haft fest mitt på dan, en massa jättehög musik, och ölburkar och fylla och grejer. Mitt i Kumla. "Jaha, men vad var det för några då?" frågade nån släkting. Pappa skulle precis svara, man mormor hann före: "Det kom inte från tryckeriet då, där brukar det ju låta en del?" (hon hade tydligen inte hängt med riktigt). Alla började fnissa lite "Hehe, vaddå, firmafest eller?". Mormor: "Nej, men på helgerna brukar Pingstkyrkans unga hyra tryckeriet för sin verksamhet." Hahaha.

Kusiner med mera

En tjej som ska på intervju samtidigt som jag på måndag ringde imorse och frågade om vi skulle samåka, det var kul! Nu ska jag ju iofs inte åka från Göteborg så vi ska inte samåka, men ändå... Det känns roligt att åka till Mariestad. Även om jag inte kvalificerar mig till utbildningen, är det ju en kul grej. Lite som att söka till trädgårdens scenskola :)

(Äh, jag säger nog bara så för att jag är lite nervös att misslyckas med nåt... och behöva skriva här att jag inte kom in...)

Jag är i Garphyttan (känns som att jag åker hit ofta). Det var släktträff hos mormor en stund, och så åkte vi allihop och tände ett ljus vid morfars grav. Det var fint att se alla igen. Mina små kusiner har blivit så stora. "Minstingen" är ju tio år...
När vi kom hem hade jag och mamma lite låtsas-advent-mys, med glögg och pepparkaka. Å, jag har börjat få julkänsla! Hoppas jag och Sofi ska lyssna på julmusik och baka pepparkakor snart. (Men hon fattar inte att man inte kan baka med stickad tjocktröja på sig...)

Och så har jag broderat och kollat på Landet runt. I love mitt tant-jag.

Bästebror på besök

Å, det är så kul att ha Marre här :) Igår mötte jag honom vid lunchtid och vi åt på Warehouse. Sen gick vi på stan, och så såg vi Bron till Terabithia. På kvällen var det ljusmanifestation och öppen Nordengård. Men det var ganska tråkigt... så vi lagade pannkakor hemma istället och slappade framför TV:n.
Idag var vi uppe tidigt, åt frukost och simmade på Valhalla. Resten av dagen har vi varit på utflykt. Vi åkte ut till Saltholmen med fika, och så tog vi en lång omväg tillbaka (via Kungssten och Klippan och med Älvsnabben till Lilla Bommen, och genom Nordstan) 
Nu ska det lagas mat igen, och sen väntar Idol. Såklart. Imorgon reser vi iväg en stund.

Martin lärde mig att skarvar är miljöfarliga och att det blir spök-öar där de bajsar.

OCH! Jag har hittat en ny loppis vid Chapmans torg. Förlåt Lisa. Det här är jobbigt för mig... men du hade rätt! Frälsningsarmén har visst en egen loppis som inte är Myrorna. Å, jag som var så säker på min sak. Förlåt. (Fast det är faktiskt den enda jag nånsin sett... Finns det i Borås också?)