Nej!

Åhhh, jag trodde verkligen att jag äntligen hittat dem! Biljetterna till Regina fjärde mars. Men icke... "Det finns inte tillräckligt många biljetter kvar". Åååhh, hur desperata kan folk vara egentligen?!
Ok, de här "extrabiljetterna", skulle blivit dubbelt då dyra som ordinarie, resorna till och från Stockholm hade kostat en del, OCH jag hade missat flera jobbdagar. Men ändå! Just nu kan jag inte glädja mig åt de pengarna jag sparar. Jag vill så gärnagärnagärna ha två biljetter. Än har jag inte gett upp...men nästan.

Dagen har annars varit väldigt bra. Jag vaknade upp i den provisoriska dubbelsängen i Askim/Sävedalen/Mölnlycke, snodde frukost och en Magnus-farmors-bulle. (Igår skulle vi se King Kong hos mannen, men vi var så pratiga att det inte blev så mycket tittande. Nytt försök imorgon kväll tror jag...)
Gick ner till Grön (blev dyngsur av spöregnet). Mötte upp Sofi på Backaplan och vi började rundan. Först till Arbetsförmedlingen, där jag blev inskriven "på riktigt", anmäld till möten och så. Sen till Myrorna, som hade allt utom en vit blus lagom att ha på dop med en speciell accessoar till, till Sofi. Vi gick på nåt som hette Wilmas där jag blev kär i en grön klänning, och Sofi i en blommig blus (oj, vad det där inte lät som Sofi!). En annan affär vi hittade sålde ut alla plagg för 49:- styck! Jag köpte en kjol till mig och en tröja till Mange. Utgår från att han inte vill ha den, så då får jag den också :) 
Candy Shop var fortfarande stängd så vi tröstade oss med lite gott från ÖB... Semlor och chips...och godis. Och kakor, okej då. Men vi åt inte allt på en gång! Eller om vi gjorde det, jag kommer inte ihåg... I alla fall drog vi hem till Sofi och kollade på "Natt på muséet" och "Djävulen bär Prada", bra båda två.

Resten av tiden ägnades åt datanördande, bl a att leta biljetter till konserten... Buhu, jag vill ha... :( Nu ska jag gråta mig till söms för att jag var så sämst och inte bokade när det fanns. Eller nåt.   

Skärpning!

Jag har fortfarande bara dragit upp två av gardinerna idag, men nu har det blivit mörkt så det känns onödigt att dra upp de återstående två...
Varför ska jag alltid hålla på och experimentera i köket, det blir ju bara konstigt?! Idag tänkte jag såhär: "Riven potatis kan man ju steka till rårakor... Rotsak som rotsak, det går nog med morötter istället..." Det gjorde det inte. Så min middag idag var stekt morot och bacontärningar. Nyttigt så det förslår.

Imorse tvättade jag, och påbörjade nånslags städning/julgransplundring... Nej, det lyckades inte. Jag fastnade på bestofblocket.se. Har inte ens lagt in tvätten i garderoben, inte ens fått av mig pyamasen om sanningen ska fram. Jag tror inte jag har borstat tänderna heller... äckligt. 
Och nej, jag har inte sökt jobb idag. Jag är världens sämsta arbetslösa skit. Depressionstecknen hopar sig, jag måste göra nåt!

Men snart ska jag till Mölnlycke och bli glad och kolla på i alla fall halva King Kong. Låtsas att jag bor där igen.
Imorgon går jag till Arbetsförmedlingen, jag lovar!

Fegisen

Enligt planen var det idag jag skulle besöka arbetsförmedlingen... Nu blev det inte riktigt så, inget fysiskt besök i alla fall. Jag antar att jag behöver mer mental förberedelse för att våga gå dit. Jag är så mesig. Men jag skrev in mig via Internet, så nu ska jag bara dit och få alla betyg och intyg vidimerade. Känns som att jag är en liten bit på väg, och att jag gjorde ungefär det jag lovade... Jag försöker mig dit imorgon. Eller på onsdag...

Nu är det nästan februari. Frågan är om jag ska ta bort julgranen... Och adventsljusstaken?

Ovanlig söndag

Jag blev bjuden på bio igår av min raring :P. Vi såg "The holiday" på Bergakungen. Den var så bra och fin och söt och hollywoodig. Ganska förutsägbar men jag blev ändå sådär "åhh, ja, vad bra" och tårögd när de som skulle ha varandra fick varandra... Magnus höll inte med mig helt, men men.
Efteråt bytte vi halsdukar och gick runt i stan och väntade på femman.

Vi bestämde att den här söndagen skulle inte bli som alla andra (gå upp jättesent och äta i sängen och bara slappa hela dagen tills jag ska till jobbet). Nä, vid nio, halv tio var vi uppe, åt finfrukost (vid bordet!) och såg INTE på TV. Diskade ALL gammal disk!
Mange slog sitt rekord i Chetris (finns på doktorkosmos.nu) och jag gjorde fransk manikyr tills det blev sol. Då gick vi ut. Mina strumpor halkade av fötterna och liksom ner i skorna hela tiden, och jag som hade fiiina nyyymååålade naglar kunde inte fixa det själv. Jag kände mig som ett barn/en handikappad när Mange fick dra upp dem åt mig, men det såg nog kul ut... jag bjuder på den! Promenerade till en fornborg (men jag tycker det var töntigt att det ens fanns en skylt dit för vi hittade inget, bara några gamla stenar.) Sen kom vi till nåt som heter Svarte mossen, där det finns en "go plan" (Magnus uttryck för en fotbollsplan av det bättre slaget, jag lär mig aldrig att se skillnaden på olika planer...)
Lagade middag hos mig, åt upp den och åkte till jobbet.

Videon funkade förresten bra. Vilket klipp han gjorde!

Bra dag

Jag delade ut reklam idag, och det gick så lätt och bra! Kanske skulle bli brevbärare?

På Kvibergs marknad kan man köpa "togumi" för 10 kronor, bonus... Vi var där idag, Magnus och jag. Han köpte sig en video utan fjärrkontroll för 200 spänn.

När vi kommit hem och fått tillbaka värmen spelade vi spel på blip.se. Jag vet att jag är några år efter (det brukar vara så), men jag har nyss upptäckt det roliga med Tetris och Jeopardy och ett spel där man ska sätta ihop blommor med varandra... :)

Nu sitter han på toa och sjunger italienska sånger, så himla fint!

Tack syo-Marcus!

Jag skulle bara hämta en nyckelknippa och en kasse på Junis-expeditionen, men åkte därifrån med nånslags hobby-syokonsulent. Vi åt falafel på Grönsakstorget (och han sa att de på Backaplan är godare...det kanske de är, jag vet ju inget om sånt.) Vi pratade om änder och dokumentärfilmer. Jag frös nästan fingrarna av mig. Han hjälpte mig med min framtid, gjorde en plan för nästa vecka, och gav mig tips och idéer. Jag blev peppad att fixa det här!

Sen åkte jag hem, halkade i trappan och spelade mahjong. En chef ringde och sa att jag ska få lite mer lön, det är bra. Snart kommer Mange, då ska vi dricka världens godaste läsk. Och kolla på Hair och Rocky lll.


Apmysigt

Jag myser på Wendelsberg ikväll. Mange är tyvärr på äventyr med klassen (de skulle kidnappa en kille som fyller år), men jag klarar mig... Har kollat på Gokväll och druckit grönt te med en Karin som säger att Bromölla ligger i Blekinge (och ändå är hon själv skåning!)

Sofi ringde förut och berättade dagens roligaste hissgrej... ja, hon bloggar säkert själv om den.


Nu lyssnar jag på Apan. Inte så värst bra. Men så är jag väl inte så värst mycket hiphopare heller.

Dagens lunch (eller som farmor stavar det; lurns): En riven morot med korvstroganoff. Och sen en apelsin som visst var rutten på ena sidan. Gott? Sådär... Mättande? Inte särskilt. Men jag fick ju pasta grecia av min italian stallion igår, så jag är nöjd.

Imorgon är det Rocky lll, den får jag inte missa! Synd att Sofi åkt bort/hem, hon hade nog velat se den :)


Tandborstar och traktorspår

Hm... intervjun gick sådär. Jag kom försent. Jag var pinsam. Jag snodde en banan precis när jag skulle in på den personliga intervjun och sa med munnen full typ "...mm, glatis luns!". Jag vet i alla fall att jag var bättre än en kille som var där, men de andra vet jag inte riktigt... Får se om jag kommer vidare. Känns som om min chans är ungefär lika liten som om det skulle vara Idol...

Idag köpte jag tandborstar igen, jag gör det väldigt ofta. Borde kanske köpa en bra så jag inte behöver byta efter en vecka. Men det här fyra-packet (för 3:90) var speciellt... ni vet:
-Topprundade strån för skonsam rengöring
-Avsmalnande borsthuvud för bättre åtkomlighet
-Fjädrande hals extra effektiv och skonsam
-Grepp vänligt skaft (nej, inte greppvänligt...)
Fyra olika färger också... Får se hur länge de håller. Jag återkommer.

Jag ser nåt gulligt varje dag! Igår på en parkering i Elisedal: en liten krokig gubbe som gick väldigt sakta, och hade fötterna lite utåt, så efter honom blev det ett sånt där "traktorspår" som man gjorde i snön när man var liten. Fast liksom inte med flit.

Vi hade JUNIS i Mölndal igår, jag och Åsa och Pontus. Det gick bra när vi väl kom dit... Spårvagnen hade spårat ur som vanligt så vi kom dit samtidigt som barnen och det var lite rörigt först. Men sen spelade vi spel och hade faktiskt kul! Om två veckor är det filmkväll, om det fortsätter så här kommer det nog gå bra den här terminen också.

Åkte till Magnus efteråt och fick ett stekt ägg och många kramar. Jag är så himla glad att jag har Magnus! Tänk vad bra det är att få så mycket värme från någon!

Jag träffade the american guy från SDR idag på vagnen. Han hade gjort teoriprovet på Vägverket  för andra eller var det tredje gången, och bommat... Sa att han skulle skriva imorgon igen, öva hela dagen idag.
Jag är imponerad. Tänk om jag kunde fixa körkort... det sker nog aldrig.


N-n-n-nervös

Å, kan inte den där intervjun vara över nu?! Jag vet inte om det var nervositet eller nåt annat, men jag kunde knappt sova inatt. Vaknade hela tiden. Ringde Mange halv tre, taskigt... men han är så snäll, blev inte ens lite sur.
Klockan nio ringde det på dörren och där stod Henning från SDR-lagret med en vagn att dra reklam i. Han blev nog lite rädd för min morgonfrisyr och turkosa badrock.

Bara två timmar kvar. Jag måste vara ute i god tid nu när det kommit så mycket snö, jag har en liten aning om att det kommer vara spårvagnskrångel. På tal om vagnen; igår var det biljettkontroll. Jag har ju månadskort, så det var lugnt, men jag fick ändå hjärtklappning. Min faståkning i somras har satt djupa spår...

Jag var på Vuxenutbildningen igår, kollade upp om jag kan läsa till florist på Komvux... Verkar finnas två små chanser. I Haninge och i Upplands-Bro. Jiiiha. Nu har jag mejlat de kommunerna och väntar på svar om mina möjligheter där. Men jag vill ju inte flytta till Stockholm! Nu går det bara neråt igen, jag som trodde jag hade en sån toppenplan... skit. Jaja, fortsättning följer...igen.

Söndagsrapport

Pratade nyss med Evelina på msn, roligt, för det är så sällan man hörs... inser än en gång att jag har för dålig kontakt med de gamla klasskompisarna, både från SPBF och ANT. Men jag ska hälsa på hos Eve i Stockholm i vår, hoppas på det i alla fall, ibland pratar man ju bara om det men fixar det aldrig...

Jag hängde med Sofi igår när jag lämnat Fredde på busstationen. Vi åt på (enligt Sofi) stans bästa pizzeria (som ingen annan verkar ha hittat) och sen blev det film hemma hos mig... "Tillfällig fru sökes"  och ..eh... "Dude, where's my car?". Sen googlade vi på konstiga saker och folk tills vi somnade.
Magnus dök upp framåt småtimmarna, tillsammans med ett konstigt väder. Det både snöade och åskade...

Fredrik-dagarna, kap 4

Puh! Nu är jag klar med utdelningen... Det gick ganska bra, förutom att jag imorse överraskades av att det såg lite annorlunda ut utomhus. Något vitt, blött och kallt trillade ner från himlen. Jag får för mig att jag sett det förr, men det var så länge sen att jag inte minns vad det är...

Igår kväll gick jag och Fredrik till Sofi och satte oss i soffan bland katthåren. Vi såg Så ska det låta (och nej, jag förstår fortfarande inte charmen med det programmet), och Little Britain (det är kul!). Fredde skrev i Sofis bekännelsebibel och så såg vi på snusk-Pingu. Liiiite godis åt vi kanske också...
Sen blev det film, Rocky ll (som var precis som den första, mysig. Stallones entoniga stämma ger liksom ett inre lugn...) och Battle Royale. Jag tror att jag drömde om den sista filmen efteråt, men nu kommer jag inte ihåg riktigt vad (och det är väl lika bra, Olle? Men det var säkert helt sjukt!)
 

Fredrik-dagarna, kap 3

Jag har hittat en webbradiokanal som heter SR Bubbel och som spelar "barnmusik" 06.00 till 20.00 varje dag... Haha, de har en väldigt intressant blandning på låtarna. Nyss var det "Jag fångade en räv..." med Snövit-dvärgarna, och nu spelas Barbados "Världen utanför". Och nu blev det Rövarnas sång (den där "...både Kasper och Jesper och Jonathan")

Apropå Jonathan... Fredde är på dejt med honom igen, så det är väl nu jag borde ta tillfället i akt och diska, när jag är själv. Snart.
Vi simmade i förmiddags, jag blev bara liiite irriterad på två kvinnor som simmade i bredd. Och sen en kille som hade badmössa. Mest just för att han hade badmössa. Eller ja...bara för att han hade det.

Annars är det SDR som gör mig surast just nu. Varför är de så dåligt organiserade?! Jag ska ju dela ut reklam imorgon, trycksakerna skulle kommit igår, men de har inte dykt upp än. Och så ringde den ansvariga och sa att de har råkat lämna några papper som jag skulle ha, till nån annan. Suck...

Fredrik-dagarna, kap 2

Det är så trevligt att ha en gäst! Vi sitter visserligen vid varsin dator och knappar, men ändå. Idag åkte vi med Älvsnabben till stan och strosade runt. Åt thai-mat, beklagade oss över vår fattigdom och kollade på DVD-boxar. Om jag var rik skulle jag köpa Bond-samlingen (ALLA filmerna i en riktig attachéväska! Kostar dock 2799 spänn...). En stor del av alla sagda meningar idag har börjat med "Om jag var rik skulle jag köpa.."
Nu har vi ätit fiskpinnar med 61% fisk.

Igår kväll hade vi det jättemysigt och kul hos Åsa. Åt över ett halvt kilo chips (tillsammans). Spelade Hamburgerspelet (som man ska känna igen från fritids, men jag har aldrig sett det innan) och Citadels (som jag tydligen är född till att förlora i varje gång. Menmen, otur i spel, tur i kärlek...) Magnus var med också, värsta bästa Hamburger-lagkamraten, men sen lönnmördade och rånade han mig i nästa spel... Och Sofi, vi ses alldeles för lite! På eftermiddagen när Fredde var på dejt, träffades vi i saluhallen och åt soppa och diskuterade säkert siamesiska tvillingar eller nåt. Hon lyckades nästan sälja lite gratis.. nej, kostnadsfria bambustrumpor även efter ordinarie arbetstid.
Vi hade kul i alla fall, jag är glad att jag har så fina vänner.

Mange missade världens grej i Nordstan idag! Frälsis hade frågequiz om hans specialkunskapsämne, VM-90... De som tävlade var säkert sämst, han hade tagit dem lätt!

Igår tittade jag i en underbaaaar bok... den heter "Allt om mops". Jag kollade på bilderna, läste lite, och blev först jättesugen på att köpa en (en mops alltså) och döpa honom till Torbjörn och gosa med honom och ge honom ett fint grönt koppel och uppfostra honom så han blir snäll och inte bits. Mata honom med godsaker och kanske lära honom säga "I love my mama" (som den gulliga mopsen på You Tube).
Men sen... sen kom jag till sidan om vilka sjukdomar och parasiter de kan få. Det finns skabb och noskvalster och till och med hjärtmask... äckligt och läskigt. Jag vet inte om jag vågar skaffa husdjur längre...

Nej, nu har jag inte sagt ett ord till min gäst på en halvtimme, otrevligt av mig.


Fredrik-dagarna, kap 1

Örnen har landat... jag hämtade honom vid Swebussarna förut idag och vi har redan hunnit åka läskig spårvagn, äta köttfärssås och surfa på grannarnas Internet. Nu måste vi snart gå och köpa äppelmos.
 
Jag tror aldrig jag blivit svettig av att skära bröd förut...fram tills idag! Schweizerbröd, köp aldrig det, sååå segt! Jag borde bli lite mer som Alex, baka och fixa själv...

Mange och jag tog en långlångpromenad i Mölnlycke igår, körde vår egen variant på Så ska det låta, gick till en annan värld och köpte fika. Totalt sju innebandybollar hittade vi längs vägen. Jag köpte åtta tandborstar för tio spänn.

Idag var det jobbigt i simhallen, jag var inte snabbast! Men inte långsammast heller, (det fanns riktiga sniglar med) så jag var ju tvungen att köra om och då krockade jag med nån snabb... åhhh. Egen bassäng, NU!

Idag var också de röda baskrarnas dag, jag såg tre på bara några minuter.

Tisdag

Oh, vilken högstadieflashback på radion! "Heaven is a halfpipe", OPM. De hade nog bara en hit här(?) Ann i min klass (som var både snäll och lite taskig, och som nog alltid kände sig lite bättre än mig, och det var hon nog också...) tyckte i alla fall om den låten när vi gick i sjuan eller åttan. Oj, vad tiden har gått...

Igår kväll när jag åkte hem från jobbet såg jag nåt lite läskigt... I Brunnsparken (vid lejonen) stod det flera polisbilar, brandkår och räddningsdykare. Och ambulans. Och runt omkring vattnet stod folk och tittade ner, som om nån trillat i. Men idag har jag inte sett nått i tidningen... Det kanske inte var nåt.

Nu ska jag fjäsk-städa/tvätta/diska som en tok, för jag får ju finbesök imorgon! Fyra dagar med Fredrik...tänk om vi tröttnar på varandra. Det slutar nog med att vi sitter i varsit hörn av lägenheten med våra datorer. Det ska i alla fall bli jättekul att ses igen, var så länge sen :)

Svärdfisken

Idag svischade jag lätt förbi alla de där töntarna med badmössa och simglasögon... Tror de att de är bättre bara för att de kan dyka och crawla?! Jag är i alla fall snabbast, borde tävla i OS. (Och skrytig är jag inte alls...)

Jahaja, det var norskar som döpt stormen, då fattar man ju...

Stormen Per

Töntigt namn... Jag vet visserligen inte vem som döpt den, men det låter ju töntigt... Stormen Per.
För övrigt har jag inte märkt så väldigt mycket av stormen, är väl lite lä där jag bor. Men en bra grej är att alla är hemma idag så jobbet går snabbt och smidigt (nu ringer vi hem till folk och kollar reklamläget...undrar vilka stackare som delat ut reklamen idag?)
Igår tog jag och Mange båten från stan till Eriksberg och gick hem... sen kompenserade vi nyttigheten med en påse ostbågar och hallonsoda. Jag kommer ihåg nåt program på TV där de visade hur det såg ut i magen när man ätit just ostbågar och läsk. Jätteäckligt, men det hindrade inte mig...
Såg På spåret. Trist att erkänna men det var ganska bra... Om Sofi kollar på Bingolotto kan väl jag kolla på På spåret. Fast det är lite ångestladdat, särskilt under musiknumren... De körde "Det ska va gôtt å leva" i gospelvariant. Hu!
Måste jobba vidare... en timme kvar!
 

Lisa-dygnet

Jag har umgåtts med Lisa i ett dygn. Falafel i saluhallen, DS-möte i Mölndal, Wendelsbergsrevyn och Ben och Gunnar igår.
Jag tycker det är lite jobbigt när jag förväntas kunna känna skillnaden mellan en god och en äcklig falafel... alla andra är så skickliga, men jag tycker att de smakar ungefär samma sak (därför brukar jag tycka lika som den som frågar om det var gott...)
Styrelsemötet var som de alltid är. Tråkigt. Önskar att jag vore lite mer intresserad. Gott fika i alla fall. Såna där muffins med kladd i... Den punkten jag kommer ihåg bäst från mötet är nog då vi diskuterade hur kladdet kommer in i muffinsen.
Revyn var riktigt bra, kul att se hela också. Förra året missade jag av nån konstig anledning andra akten... Inte för att det är samma i år, men ändå.
Och så avslutade vi kvällen med en av Killinggängets små filmer, Ben och Gunnar. Den var kul som den brukar, dock var det något fel på TV-skärmen så allt blev grönt och lila... Kul att vara tillbaka i TV-rummet på slottet, och med popcorn och Lisa och allt! Längtar efter förra året...
Idag sov vi länge, och tog en promenad i Mölnlycke. Magnus följde med, han hade håltimma. ( Å, jag saknar såna ord... jag vill också gå i skolan, och ha håltimmar...)
Handlade, och lagade lite mat hemma hos mig och sen kollade vi på roliga filmer med roliga katter på YouTube. En del var i alla fall roliga.

Jag har förresten kallats till en jobbintervju på Liseberg! Och jag har lärt mig spela Blinkalillastjärna på en liten gitarr med en sträng. Vilka framsteg!  

Spelkväll

Åsa kom hit och spelade Alfapet igår, hon vann över mig med över hundra poäng. Men det var bara för att det var knäppa regler... ;) Det äckligaste ordet var "hudhål".
Sen åkte jag till Wendelsberg och spelade Manges julklapp Galenpanna, det var rätt kul. Man hade ett pannband där man satte fast kort med platser och personer. Och genom att ställa frågor till mot/medspelarna och få ledtrådar, skulle man klura ut vilken plats och person man hade i pannan. Där vann jag faktiskt!

Jag såg de gulliga dagisbarnen med gula västar imorse, de lekte utanför Wendelsberg... Skulle vara mysigt att ha en unge att prata och leka och gå till dagis med. Men igår läste jag om världens äldsta nyblivna mamma, 69 år gammal, så jag antar att jag inte behöver känna mig stressad än...
För övrigt ringde min mor igår. Det ska bli kul att ses, bara hon och jag, nån gång i vår. Då behöver det inte vara sådär tråkigt familjigt...

Hulebäck-tjej-citat:
"Åååhh, imorron har ja ba sånna där tråkiga ämnen i skolan. Du vet grundämnen..."

Jihaaa

Jag har fått liite mera jobb... Ska börja dela ut reklam på min gata. Jag hade en sån tur idag när jag frågade om det fanns nåt ledigt distrikt nära mig, och han som delar där ska sluta nu till helgen... Å, vad det ska bli kul, åå vilka benmuskler jag kommer få, vilka härliga helger jag kommer ha springandes upp och ner i trapphusen. Och ååå vilken jättelön jag kommer få. Helt underbart. Jag slipper blada reklamen också, får den fääärdigvikt minsann. Fortsättning följer...

Framtidsplanering

Snart ska jag bli florist!
Planen:
Jobba i vår och sommar. Okej, först skaffa ett jobb, vilket som helst, sen jobba sketamycket... Jättejättejättesparsam ska jag vara, inte handla nåt onödigt. Jag ska bo kvar i Göteborg så jag kan träffa Mange och Åsa och Sofi (guldisarna) och inte bli ensam och deppig. Får skaffa en annan lägenhet innan juli, det borde gå...
Till hösten börjar jag plugga på nån floristkurs, jag ska söka alla som finns, hoppas jag kommer in på den i Göteborg, Alingsås eller Munkeröd. Under studietiden extrajobbar jag och får lite pengar. Men jag måste ta CSN-lån också.
Vuxenutbildningarna är inte mer två, tre terminer så sen är jag snart klar... Då skaffar jag ett kul jobb i en blomsteraffär eller på Botaniska och lever lycklig och rik och bekymmersfri i alla mina dar.

Hoppas jag.

Fundering

Guuud vad glad jag är att jag inte har/är en siamesisk tvilling! Kollade nyss på ett filmklipp om en/två (vad säger man?) sådana, och det verkar vara så jobbigt. Det var en tjejkropp med två huvuden, alltså två hjärnor, två personer, två viljor. Jag får panik bara jag tänker på det, att ha någon som sitter fast på ens axel! Aahh! De var ganska olika som personer, och den ena berättade att hon skulle ha fest. Tänk om den andra inte vill gå? Man kan ALDRIG få vara ifred. Om en vill sova och den andra vill gå ut? Vem bestämmer takten när de går? Vem torkar på toa? Och som Sofi brukar undra: om den ena äter, blir då den andra mätt?

Trettondedagsafton

Oj, jag har glömt att fira den här dagen...
Idag var det tempo i bassängen, jag gled fram som en svärdfisk genom vattnet... Det är så skönt, jag måste börja simma oftare! I omklädningsrummet var det en massa tolv(?)åringar som diskuterade vem av dem som var tjockast. (De var ganska beniga allihop tyckte jag...) En av de höll in magen och sa att det var hennes "drömmage". Suck.
Sen var jag på stan i många timmar. Det är konstigt att om man letar efter något speciellt finns det ingenstans. Men en massa andra saker, som man inte behöver, de finns minsann.
Nu ska jag ha eremit-fredagskväll, mula choklad och se på film. Imorgon kommer Magnus, jihoo!

Badabadabada

Jag har fått min sparränta från Swedbank! Tre och femtio, tjoho... Jag kan köpa två nötkräm, sånt har jag inte ätit sen mellanstadiet!

Simmade idag, väldigt skönt. Fast två identiska tanter (tvillingar?) simmade i bredd hela tiden, låååångsamt. Suck. Tänk om man var rik och hade en EGEN pool där man fick köra den takten man ville, och man kunde simma ryggsim utan att behöva vända sig om hela tiden för att inte köra över nån snigel. Bara jag och de jag bjöd in skulle få vara där. En vattenrutschbana skulle det finnas, eller några stycken. Snygga växter runt omkring, nåt vattenfall och en jättevarm bubbelpool. En automat med (gratis) exotiska kalla drycker och glass. En stereo som INTE spelade reklamradiokanaler, utan bara skön musik. Mysiga lampor, inga lysrör. Ungefär så.

I en vattenpöl vid Rambergsvallen badade en skata. Stod med vatten till magen, hoppade och plaskade och verkade så glad. Hans leende smittade av sig på mig.
Jag vet inte vad jag ska tycka om min livssituation just nu. Tragiskt att det är så händelselöst att en badande skata är dagens höjdpunkt? Eller skönt att jag lever så harmoniskt att jag har tid att uppskatta vardagens småsaker? Känns ju som att jag borde hitta på nåt snart... Bygga ett badhus kanske. 


Hemmaahhh...

Hemma i Göteborg igen, glad. Allmänt nöjd med det mesta faktiskt! Det är rent av skamligt att man kan känna sig så lycklig... menmen, det måste jag också väl få göra nån gång.

Å, vad bra det blev när jag kom till Ljungskile! Några slappa och mysiga dagar med Magnus och hans snälla päron. Inget havsbad, som jag hade planerat, men det kanske bara var tur. Vi spelade gitarr, Geni, Värsta Språket och Regina Spektor. Vi åkte till Uddevalla och gick den nya strandpromenaden (som skulle kostat sju miljoner att anlägga, men som när den var klar hade kostat kommunen fyrtio miljoner...) Vi gick runt lite i vackra Ljungskile, såg på TV, läste Bamse, bråkade i nåra minuter, blev sams. Vi hade det bra helt enkelt.
Känns bra att ha umgåtts lite med Manges gamla kompisar också, fast jag var lite nervös innan... Nyårsfesten var lyckad, i alla fall fram till klockan två... Vi var ca tio pers, hemma hos Magnus. Handlade, lagade och käkade mat ihop. Sköt smällare och fyrverkerier (stackars alla smådjur...) såg dåliga  "Grevinnan och betjänten" och pratade en massa (ja okej, jag lyssnade väl mest...) Sen tyckte inte jag att det var så kul när alla utom jag var packade men som sagt, först var det kul, jag får försöka komma ihåg den biten.

Ett roligt citat att minnas:
-Nä, men det känns konstigt att ha bröd inne på sitt rum... (Mange, när vi hade handlat mat till festen och allt inte fick plats i deras kök, och jag tyckte han kunde ha brödet i samma påse som snacksen.)